Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2024
Ο Χάρης Κωστόπουλος πέθανε σε ηλικία 60 ετών, τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου. Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν για αρκετό καιρό σε ιδιωτική κλινική, καθώς έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του με ανάρτηση στο Facebook.
«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας πατέρας και σύζυγος Χάρης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Θα ενημερώσουμε σύντομα για το ποτε και που θα λάβει χώρα η κηδεία, ούτως ώστε να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον Χάρη μας. Ζητάμε την κατανόηση και το σεβασμό αυτή τη στιγμή στο πένθος που βιώνουμε. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Metropolitan για τις προσπάθειες τους σε όλη αυτή την διαδρομή. Χρήστος, Ραφαήλ, Βιβή» γράφει στην επίσημη σελίδα του τραγουδιστή.
Λίγο πριν τον θάνατό του, ο γιος του, Χρήστος, έκανε δηλώσεις στο On Time και είπε για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του: «Νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Έχει περίπου ενάμιση μήνα που νοσηλεύεται και αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Όλη η οικογένεια είμαστε δίπλα του με την αγάπη μας και τη στηριξή μας. Η μητέρα μου, η Βιβή, δεν έχει φύγει στιγμή από δίπλα του. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις. Τον αγαπώ πάρα πολύ, με στηρίζει πάρα πολύ. Είμαστε ίδιοι χαρακτήρες. Ο μπαμπάς μου είχε μια περιπέτεια με την υγεία του όταν ήταν 24 χρόνων και έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Άγιο Ραφαήλ, για αυτό τον αδερφό μου, που είναι 26 χρόνων τον λένε Ραφαήλ».

Ποιος ήταν ο Χάρης Κωστόπουλος
Γεννήθηκε στην Αριδαία στις 16 Μαρτίου του 1964 και μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως οργανοπαίχτης μπουζουκιού σε ηλικία μόλις 11 ετών για διάφορα κέντρα διασκέδασης σε πόλεις της Μακεδονίας, όπως η Έδεσσα και η Βέροια.
Έχει γράψει στίχους και μουσική για μεγάλα ονόματα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος και ο Σταμάτης Γονίδης.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κυκλοφόρησε 23 δίσκους. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές επιτυχίες του είναι τα: «Με ξεχνάς», «Είσαι μια Θεά», «Τι αμαρτίες έχω κάνει» και «Βρείτε μου κάποια που να 'χει αισθήματα».
Η μάχη με τη λευχαιμία
Ο Χάρης Κωστόπουλος είχε μιλήσει πριν από 2 χρόνια για την μάχη που είχε δώσει τρεις δεκαετίες πριν, με την υγεία του.
«Το μεγαλύτερο ψέμα που έχω ακούσει είναι ότι πέθανα. Κάποια στιγμή είχα αρρωστήσει σοβαρά. Πέρασα μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας. Πέρασα λευχαιμία πριν από 30 χρόνια. Κατέβαινα από την πίστα, λιποθυμούσα... Να ναι καλά μια θεία μου από την Μυτιλήνη, που μου έστειλε κάτι βιβλία από τον Άγιο Ραφαήλ. Τα διάβασα, γιατί δεν ήμουν πολύ της εκκλησίας. Έγιναν κάποια πράγματα που εγώ δεν μπορώ να τα εξηγήσω σαν άνθρωπος. Είδα κάτι που εγώ πίστευα ότι ήταν ο Άγιος Ραφαήλ. Με βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά, παράλληλα βέβαια με τους γιατρούς. Δεν πήγα στο σπίτι μου και έγινα καλά», είχε δηλώσει στο «Πρωινό».
Παράλληλα, δήλωσε πως «τάμα έκανα μετά, όταν ήρθε ο δεύτερος γιος μου. Τον έβγαλα Ραφαήλ, για να τον ευχαριστήσω γι΄αυτό που έκανε για μένα».
Σχετικά

Ένα γνήσιο γλέντι με μουσική, φαγητό και χορό θα στηθεί στην πλατεία
Ρεμπετολαϊκή βραδιά με τους Αναρέν Μπουρέκκ


Ένα αυθεντικό Κυπριακό Παραδοσιακό Γλέντι θα στηθεί στην Πανεπιστημιούπολη
Με έναν αγαπημένο Κύπριο καλλιτέχνη

Πέθανε ο μαέστρος Άγις Ιωαννίδης
Ο Άγις Ιωαννίδης υπήρξε μια εμβληματική μορφή της μουσικής ζωής της Κύπρου, με σπουδαία διεθνή πορεία και αφοσίωση στην καλλιτεχνική δημιουργία

Η Λακατάμεια ετοιμάζεται για την πρώτη μουσική διαδρομή από 17 μπάντες
Με φαγητό, ποτό, περπάτημα και διασκέδαση

Αλλαγή χώρου για την εμφάνιση των Pan Pan και Years Of Youth στην Κύπρο
Πάμε να ακούσουμε την "Ανισόπεδη Ντίσκο" και άλλες αγαπημένες δημιουργίες

Πάνος Βλάχος: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την συναυλία στην Λευκωσία
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025

Ευθύβουλε Θεοχάρους, μίλησε μας για τις Πέμπτες στην πρωτεύουσα
Από την Eurovision στην Κύπρο: το ταξίδι ενός δημιουργού

Eurovision 2026: Αυτή είναι η τραγουδίστρια που φημολογείται ότι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό
Η εντυπωσιακή τραγουδίστρια με τις δυνατές συνεργασίες που φέρεται να πηγαίνει στον διαγωνισμό

Ξεκίνησε η προπώληση για τη συναυλία με Γιοκαρίνη, Ζιώγαλα, Καζούλη και Παπαδόπουλο
Τέσσερις αγαπημένοι δημιουργοί και αυθεντικοί ρόκερ μοιράζονται με το κοινό «τα τραγούδια της ζωής τους»

Τρεις μουσικοί μας ταξιδεύουν στην Κρήτη με παραδοσιακά τραγούδια
Ένα ταξίδι σε παραδόσεις και μελωδίες του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας

Ο διεθνούς φήμης κοντραμπασίστας Kham Meslien στην Αξιοθέα
Έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για να παρουσιάσει στο κοινό της Αξιοθέας, την αφηγηματική δύναμη του κοντραμπάσου του