Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γιατί όλοι μιλούν για το Amano Kitchen Bar

Με το μενού και το concept του, κατάφερε να ξεχωρίσει και να κλεψει τις καρδιές όσων το επισκέπτονται!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Φεβρουαρίου 2024

Ένας από τους τρόπους να καταλάβεις την κουλτούρα μιας πόλης αλλά και να δεις την εξέλιξή της στον χρόνο είναι να αρχίσεις να παρατηρείς τα νέα μαγαζιά της. Οι καινούργιοι χώροι είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί για το ύφος και τις διαθέσεις των κατοίκων της.

Για παράδειγμα, το ΑΜΑΝΟ Kitchen Bar, το fresh concept που λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες στην καρδιά της Λευκωσίας, δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αφουγκράστηκαν τις επιθυμίες του κοινού και του έδωσαν αυτό ακριβώς που του έλειπε!

Ένα μαγαζί που σε κερδίζει με την απλότητά του τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην αρχιτεκτονική του, που εκπέμπει καθαρότητα και μοναδική κομψότητα.

Και αφού το επιλέξεις γιατί το είδες και το θαύμασες απ' έξω, θα μπεις στο εσωτερικό του, θα κάτσεις στα αναπαυτικά του καθίσματα και θα αρχίσεις να ανακαλύπτεις γιατί αυτό το μαγαζί λέγεται Amano και τι κρύβεται πίσω από το όνομά του.

amano2.jpg

Το ΑΜΑΝΟ λοιπόν, που σημαίνει "διά χειρός", είναι ένα μαγαζί με πρωταγωνιστές το καλό φαγητό, συνοδευμένο από το ιδανικό ποτό!

Ένα από τα μεγάλα του ατού, εξάλλου, είναι το μενού του, που έχει to-share φιλοσοφία και διεθνή fusion προσανατολισμό και φέρει την υπογραφή του chef Χρήστου Νοέλ Bassil, που δημιούργησε έναν κατάλογο που ακολουθεί τις νέες τάσεις της μαγειρικής αλλά και την εποχικότητα των υλικών. Εξ ου και κάποια πιάτα προέρχονται από το Περού και την Ιαπωνία (Nikkei κουζίνα), ενώ κάποια έχουν μεσογειακές πινελιές. Όλα ωστόσο είναι εξαίρετα σε γεύση και άριστα σε ισορροπία...

amano3.jpg

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι όλα όσα θα αποτελέσουν τις πρώτες ύλες για το φαγητό αλλά και για τα κοκτέιλ φτιάχνονται επιτόπου (αρχίζοντας από το μηδέν), με ψαγμένες πρώτες ύλες που δεν βρίσκεις εύκολα στην τοπική αγορά, όπως κάποια μπαχαρικά, ψάρια κ.λπ.. Για παράδειγμα, κάποιες από τις πρώτες ύλες, τις βρίσκουν σε αυθεντικά ασιατικά μαγαζιά, τα οποία εισάγουν φρέσκα προϊόντα κάθε εβδομάδα την πραμάτεια τους από τις χώρες της Ασίας. Εξ ου και κάποια από τα πιάτα τους είναι ιδιαίτερα και δεν θα τα δοκιμάσεις κάπου αλλού.

Σύμφωνα μάλιστα με τον σεφ του μαγαζιού, Άδωνι Οικονομίδη, η ποιότητα και η φρεσκάδα των παρασκευών για το εστιατόριο, είναι πολύ σημαντικές, ώστε ο καταναλωτής/πελάτης να μένει ευχαριστημένος και να βρίσκει πάντα το ίδιο νόστιμο και εξίσου φρέσκο αποτέλεσμα.

piata1.jpg

Στο ΑΜΑΝΟ πρωταγωνιστές είναι και τα κοκτέιλ που δημιουργούνται για να ταιριάζουν ιδανικά με τα πιάτα που δοκιμάσεις και το αντίστροφο, αφού κάποιες συνταγές φαγητού γίνονται έμπνευση για νέες προτάσεις που σερβίρονται σε ποτήρι... Πίσω από το μπαρ θα συναντήσεις τον Mixologist Βασίλη Βατικιώτη, ο οποίος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη! Χρησιμοποιεί οτιδήποτε φτιάχνεται στην κουζίνα, δημιουργώντας έξυπνα handcrafted κοκτέιλ που εντυπωσιάζουν και μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε γούστο και γευστική προτίμηση. Δυνατή είναι και η κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, που επίσης μπορούν να συνδυαστού τέλεια με τα φανταστικά πιάτα του μαγαζιού.

Όσο για τους φιλοξενούμενους DJs που αναλαμβάνουν τα decks, παίζουν house funky και pop music, και σε απογειώνουν με τα πιο φανταστικά beats!

Όπως πολύ καλά έχεις αντιληφθεί, όλοι εδώ λειτουργούν σαν ομάδα, και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει!

cocktail.jpg

Ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ήθελε να δώσει μία νέα εμπειρία στον πελάτη αλλά και στη γαστρονομική σκηνή του νησιού κι από ό,τι φαίνεται, τα κατάφερε! Με ένα μενού που έχει έναν fusion χαρακτήρα, αλλά και ένα πολυσυλλεκτικό προφίλ που στόχο έχει να ικανοποιήσει όλους και να προσφέρει μεγάλη ποικιλία στις γεύσεις, το Amano Kitchen Bar κατάφερε να ξεχωρίσει και να κλεψει τις καρδιές όσων το επισκέπτονται!

Προγραμμάτισε μια έξοδο άμεσα, για να νιώσεις τον ρυθμό του από κοντά

Amano Kitchen Bar (99938500) Eυαγόρου 17Α, Λευκωσία.
Facebook: Amano Kitchen Bar
Instagram: amano_nicosia
Tik tok: Amano Kitchen Bar

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close