News , Guide

Τα 6 χωριά που προτιμούν οι Κύπριοι για διακοπές στο βουνό!

Τον φετινό χειμώνα τα ορεινά θέρετρα έχουν την τιμητική τους

Δημοσιεύτηκε στις 02 Φεβρουαρίου 2024

Την τιμητική τους έχουν αυτή την περίοδο τα ορεινά θέρετρα με το σκηνικό του καιρού να έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό για την πληρότητα που παρατηρείται τα σαββατοκύριακα.

Τα χιόνια συνέθεσαν ένα μαγευτικό τοπίο και έδωσαν την αφορμή στους εκδρομείς να σπεύσουν να κάνουν τις κρατήσεις τους για να απολαύσουν το κατάλευκο τοπίο.

Μιλώντας στο SigmaLive ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ανέφερε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών και της χιονόπτωσης αρκετός κόσμος είναι αυτός που έσπευσε να κάνει τις κρατήσεις του στα ορεινά θέρετρα.

Όπως διευκρίνισε τις καθημερινές η πληρότητα είναι πολύ χαμηλή όμως τα Σαββατοκύριακα είναι αυξημένη.

«Η πληρότητα τα σαββατοκύριακα φτάνει στο 80-90% αλλά τις καθημερινές είναι απελπιστικά χαμηλές οι πληρότητες που είναι περίπου στο 5-10%. Ο κόσμος επιλέγει να μείνει Παρασκευή και Σάββατο, την Κυριακή φεύγει για να επιστρέψει τη Δευτέρα στη δουλειά του» είπε.

Σημείωσε ότι οι περιοχές που έχουν την τιμητική τους είναι τα ορεινά και τα ημι-ορεινά θέρετρα όπως οι Πλάτρες, η Κακοπετριά, ο Πεδουλάς, ο Αγρός, ο Καλοπαναγιώτης και το Τρόοδος που σφύζουν από ζωή τα σαββατοκύριακα.

Ερωτηθείς μέχρι πότε υπάρχουν κρατήσεις είπε ότι «γίνονται ακόμη και την προηγούμενη ημέρα γιατί ως γνωστόν είμαστε της τελευταίας στιγμής, αλλά φαίνεται πως όσο διατηρούνται αυτές οι καιρικές συνθήκες θα υπάρχει αρκετή κινητικότητα τα διήμερα αυτά. Υπολογίζουμε ότι θα συνεχιστούν μέχρι και τον Μάρτη».

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close