Cine News , Κινηματογράφος

Ανοίγουν ξανά τα σινεμά με... οσκαρικές πρεμιέρες

Εσύ ποια ταινία θα δεις;

Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2021

Οι κινηματογράφοι της Κύπρου ανοίγουν τις πύλες τους από την Πέμπτη 27 Μαΐου μετά από πολύμηνη διακοπή λειτουργίας και μ’ ένα θελκτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και τα γούστα.

Ανάμεσα σ’ αυτές και η ταινία «Nomadland» που ξεχώρισε φέτος στις κύριες κατηγορίες των Βραβείων Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου), όπως και το «Soul», που τιμήθηκε με Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερης Μουσικής.

Τόσο οι κινηματογράφοι K-Cineplex σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, όσο και οι κινηματογράφοι Ρίο σε Λεμεσό και Λευκωσία είναι έτοιμοι να επαναλειτουργήσουν μετά και την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας στις 12 τα μεσάνυχτα. Οι αιθουσάρχες ευελπιστούν ότι δεν θα χρειαστεί να ξανακλείσουν καθώς πρόκειται για μια ψυχοφθόρα αλλά και κοστοβόρο διαδικασία.

Ισχύει ωστόσο το περιοριστικό μέτρο της προσκόμισης αποδεικτικού στοιχείου (SafePass) από τους πολίτες, με τους υπεύθυνους των κινηματογράφων πάντως να μη βαρύνονται με την αρμοδιότητα του ελέγχου του SafePass προκειμένου να επιτρέψουν στο κοινό να προσέλθει, αφού αυτό είναι ευθύνη της αστυνομίας και των αρμόδιων τμημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και τις 31 Μαΐου η επιτρεπόμενη πληρότητα των αιθουσών είναι στο 30%. Από την 1η Ιουνίου, η πληρότητα και στους κλειστούς και στους υπαίθριους χώρους καθορίζεται στο 50% της χωρητικότητας και τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αφού υποδεχτούν τους πρώτους τους θεατές, οι κινηματογράφοι αναμένεται να μπουν σιγά- σιγά σε κανονικούς ρυθμούς.

Oι ταινίες που θα δεις
Οι καθημερινές προβολές για την πρώτη εβδομάδα είναι στις 7.30μ.μ. και στις 9.45μ.μ. Την Παρασκευή και τα σαββατοκύρια θα υπάρχει επιπλέον προβολή λίγο μετά τις 5μ.μ. ενώ τα σαββατοκύριακα στις αίθουσες των MALL θα υπάρχει προβολή και στις 3μ.μ.

Nomadland: H πολυαναμενόμενη ταινία της Κλοέ Ζάο με πρωταγωνίστρια την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ακολουθεί μια μεσόκοπη, άνεργη γυναίκα που εξερευνά μια ζωή έξω από τη συμβατική κοινωνία, ως σύγχρονη νομάδα.

Soul: Η πρώτη ταινία της Pixar με μαύρο πρωταγωνιστή, μια μαγική πρόταση animation για όλη την οικογένεια που προσφέρει ένα ταξίδι στην αχαρτογράφητη χώρα της ανθρώπινης επιθυμίας.  Ένας δάσκαλος μουσικής και ερασιτέχνης τζαζίστας μετά από ένα ατύχημα βλέπει την ψυχή του να εγκαταλείπει το σώμα του και η ψυχή του αναζητά τον τρόπο να ξαναμπεί στο σώμα.

«Η μουσική της ζούγκλας»: Ταινία κινουμένων σχεδίων που προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένη. Τα ζώα της ζούγκλας πιστεύουν ότι ο ερχομός ενός μικρού εξωγήινου που μιλάει είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να τους συμβεί. Θεωρούν επίσης ξεκαρδιστικό το γεγονός ότι ο ίδιος εξωγήινος έχει έρθει στη ζούγκλα με σκοπό να τους κυριεύσει.

«Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie»: Η ιαπωνική ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στην ομώνυμη σειρά μάνγκα προβάλλεται μόνο στους κινηματογράφους K-Cineplex.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close