Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2024
Οι δυο μουσικοί μιλούν για την ομάδας εργασίας μουσικών που συστάθηκε στο πλαίσιο του Λάρνακα 2030 και τη δημιουργία του «Follow The Music». Ενός συναρπαστικού πρότζεκτ -που ξεκινά την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ένα χρόνο- και που μέσα από το οποίο η μουσική θα μάς συστήνει τους κρυμμένους θησαυρούς της πόλης τους.
Μιλήστε μας για την ομάδα εργασίας των Μουσικών στο Λάρνακα 2030.
Παναγιώτα: Η ομάδα εργασίας των Μουσικών, συστάθηκε στο πλαίσιο του Λάρνακα 2030 για την διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης κατά τη διάρκεια συναντήσεων με την καλλιτεχνική κοινότητα της πόλης. Η ομάδα αποτελείται από καλλιτέχνες της Λάρνακας που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μουσικής σε διάφορους τομείς όπως την εκπαίδευση, τη μουσική παραγωγή, την μουσική εκτέλεση, αλλά και από άτομα του ευρύτερου καλλιτεχνικού χώρου. Σκοπός της δημιουργίας της είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της μουσικής κουλτούρας στην πόλη μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.
Μιχάλης: Αυτή η ομάδα συστάθηκε με σκοπό να συνεισφέρει στη δημιουργία μιας «ζωντανής» μουσικής κουλτούρας στην πόλη μας. Αποτελείται από έμπειρους μουσικούς με πολυετή δράση στον χώρο της μουσικής αλλά και άτομα από τον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο της πόλης μας.
Ποια η διαδικασία της συνδημιουργίας στο Λάρνακα 2030 και πώς λειτούργησε;
Παναγιώτα: Όπως προανέφερα η δημιουργία της ομάδας εργασίας των Μουσικών στο Λάρνακα 2030, είχε σαν στόχο την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της μουσικής κουλτούρας της πόλης μας αλλά και της καλλιτεχνικής της ανάπτυξης γενικότερα. Μέσα από αυτή τη διαβούλευση γεννήθηκε η ιδέα του «Follow The Music». Το Λάρνακα 2030 αγκάλιασε την ιδέα και την ενέταξε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του έτους. Από την συνεργασία της ομάδας εργασίας των Μουσικών και του Λάρνακα 2030, δημιουργήθηκε ο θεσμός «Follow The Music».
Μιχάλης: Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε πολύ φυσιολογικά και αβίαστα, αφού όσοι εμπλέκονται είναι άτομα που γνωρίζονται χρόνια και έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν. Μέσω της αλληλεπίδρασης αυτής προτείναμε την ιδέα των "μυστικών συναυλιών", μια καλλιτεχνική δράση που έχει πραγματοποιηθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις με μεγάλη επιτυχία. Στην δική μας περίπτωση ονομάστηκε "Follow the Music" και είμαστε σίγουροι ότι το φιλοθεάμον κοινό θα ακολουθήσει τους ήχους των μουσικών της Λάρνακας.
Ποια η μέχρι σήμερα εμπειρία σας από τη συμμετοχή σας στο Λάρνακα 2030;
Παναγιώτα: Είναι μια όμορφη και δημιουργική διαδικασία. Ο Οργανισμός Λάρνακα 2030 προσεγγίζει τους ανθρώπους της πόλης με σεβασμό και είναι δεκτικοί σε προτάσεις και ιδέες.
Μιχάλης: Είναι πολύ ευχάριστο όταν μας δίνεται η ευκαιρία να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην πόλη μας. Πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά την μουσική!
Πού θα κινηθεί η μουσική που θα ακούσουμε στο Follow The Music;
Παναγιώτα: Ο θεσμός δεν περιορίζεται σε κάποιο είδος μουσικής ή μουσικών συνόλων.
Μιχάλης: Όπως έχουμε διαπιστώσει από τις υποβολές των μουσικών προτάσεων, έχουμε να κάνουμε με ένα ποικιλόμορφο μουσικό καμβά, επομένως δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο είδος της μουσικής που θα παρουσιαστεί στις επερχόμενες εκδηλώσεις.

Μιλήστε μας γι’ αυτό το νέο πρότζεκτ του Λάρνακα 2030.
Παναγιώτα και Μιχάλης: Με τη μουσική να μας οδηγεί, στόχος του πρότζεκτ «Follow The Music» είναι να ενεργοποιήσει και να προβάλει λιγότερο φωτισμένες πλευρές της πόλης και της επαρχίας Λάρνακας. Για όλο το 2024, την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα θα πραγματοποιείται μια συναυλία. Οι συντελεστές θα ανακοινώνονται, αλλά η ακριβής τοποθεσία θα παραμένει άγνωστη. Μέσα από ένα παιχνίδι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθόλη τη διάρκεια του μήνα, θα δίνονται στοιχεία για το σημείο της μουσικής συνάντησης και η ακριβής τοποθεσία θα γίνεται γνωστή σε όσους θα έχουν προκρατήσει θέση μία ώρα πριν την συναυλία. Κτήρια και ξεχασμένοι δρόμοι που δεν θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί σαν συναυλιακό χώρο, θα γεμίσουν με μουσικές. Και πέραν από την ενεργοποίηση και ανάδειξη αυτών των χώρων, επιδιώκουμε την προβολή της καλλιτεχνικής κοινότητας. Μέσα από αυτόν τον θεσμό, δίνεται η ευκαιρία σε καλλιτέχνες που ασχολούνται με τη μουσική να συστηθούν στο κοινό και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.
Ιnfo: Συναυλία Αναρέν Μπουρέκκ με τους Μιχάλης Κοντοβούρκης (τζουράς, τραγούδι), Νικόλας Νικολάου (μπουζούκι, τραγούδι), Σκεύη Ανδρέου (κρουστά, τραγούδι) και Παναγιώτης Αγαθοκλέους (κιθάρα, τραγούδι).
Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
Ώρα έναρξης: 20:00
Ευρύτερη περιοχή της συναυλίας: Λιβάδια, Λάρνακας
Η ακριβής τοποθεσία του συναυλίας θα γίνεται γνωστή σε όσους θα έχουν δηλώσει συμμετοχή δύο ώρες πριν την έναρξή της, μέσω γραπτού μηνύματος. Το κοινό θα συμμετέχει κάθε φορά σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, ακολουθώντας τα clues και συναντώντας τους μουσικούς στο «μυστικό σημείο».
Είσοδος: €10 με ένα ποτό
Σχετικά

Η Άννα Βίσση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για 6η χρονιά
Η απόλυτη Ελληνίδα star έτοιμη να κάνει χαμό

Το αναλυτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου
Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο

O Δημήτρης Μπάκουλης, για πρώτη φορά με την μπάντα του, στην Κύπρο!
Ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους δημιουργούς κι εκτελεστές της γενιάς του, ο Δημήτρης Μπάκουλης, έρχεται


Spotify: Ο The Weeknd έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης με τραγούδι που ξεπερνά τα 5 δισ. streams
Πρόσφατα, το τραγούδι βρέθηκε και στην κορυφή της λίστας του Billboard με τα καλύτερα R&B/Hip-Hop κομμάτια του 21ου αιώνα

Νέα ημερομηνία για τη συναυλία των Νίκου Πορτοκάλογλου και Γιάννη Κότσιρα στην Πάφο
Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Το Michalis Kouloumis Quintet στην Αξιοθέα
Με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα βασισμένο σε δικές του πρωτότυπες συνθέσεις

Μία όμορφη αυλή της Λευκωσίας γεμίζει μουσική με μπίρα και κρασί
Αγαπημένοι Κύπριοι μουσικοί live στην Μικρή Άρκτο

Αυτό είναι το σχήμα που θα κάνει πρεμιέρα στο Live Stage της Παλαιάς Ελιάς
Η νέα σεζόν ξεκινά – και η μουσική ανεβαίνει, με ένα πρόγραμμα που υπόσχεται να συναρπάσει

O Γιώργος Καλογήρου παρουσιάζει την Κύπρο μέσα από την ποίηση στην Αξιοθέα
Μια εκδήλωση που ενώνει την ποίηση με τη μουσική, αποτίοντας φόρο τιμής στους ποιητές και δημιουργούς

Το Σάββατο η Λεμεσός θα πλημμυρίσει από μουσικές!
Μια ανεπανάληπτη μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα, με τη συμμετοχή τεσσάρων φιλαρμονικών

Μουσικό αντάμωμα με τραγούδια παραδοσιακά της Κύπρου, των νησιών και της Σμύρνης
Με ελεύθερη είσοδο