Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2024
Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS KIDS THEATER μετά την επιτυχία των παραστάσεων επιστρέφει για δεύτερη χρονιά το φετινό χειμώνα στην Κύπρο και για 2 ΜΟΝΟ παραστάσεις στο ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ στην ΛΕΥΚΩΣΙΑ, με το έργο του Ιούλιου Βέρν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής, οι οποίοι μετά τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιαχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά θα δοκιμαστούν σε νεες περιπέτειες.
Ο Γιάννης Παπαθανασίου μετά από την παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά επιστρέφει και σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε μια ευφάνταστή διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας και μας θυμίζει, ότι πλούσιος τελικά είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.
Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!
Υπόθεση του έργου
Ο αριστοκράτης, ιδιόρρυθμός και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ, που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Δανάη Μιχοπούλου, Γιάννης Τσούτσιας, Γιάννης Ρούσσος.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Στάβαρη
Πρωτότυπη Μουσική-Στίχοι: ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ
Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ
Κοστούμια: Πάνος Θάνος
Δημιουργία projection mapping: DegPhilip
Εικονογράφηση αφίσας: Αντώνης Θεοδωράκης
Technical mapping equipment: VISUALART
ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ
Γιώργος Αντωνόπουλος (ακουστική - ηλεκτρική κιθάρα)
Θωμάς Θάνος (ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς, πιάνο)
Μάνος Βλάχος (κοντραμπάσο)
Ελένη Μπαΐλη (νέυ, ακορντεόν)
Μανώλης Βιουγιουκαλάκης (βιολί)
Παραστάσεις
Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου, Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία, 11:00. Εισιτήρια: €17 (Προπώληση μέχρι την Παρασκευή 22/3 00:00 από SoldOutTickets). Τις ημέρες των παραστάσεων (23&24/3) τα εισιτήρια θα πωλούνται €20, AMEA €15.
-
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο)
23 Μαρτίου - 24 Μαρτίου 2024
Σχετικά

Spring Break Activities: Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τα παιδιά μαθαίνουν τα ζώα της Κύπρου
Μέσα από διαδραστικές και δημιουργικές δραστηριότητες

7 παιδικά θέατρα που θα μας ταξιδέψουν τον Απρίλιο
Οι μικροί μας φίλοι μπαίνουν στον κόσμο του θεάτρου

Η «Κούκλα του Φραντς Κάφκα» για μία τελευταία παράσταση στην Λεμεσό
Ένα έργο γεμάτο εικόνες, μουσική και φυσικά χιούμορ

Ο διάσημος ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και ο Δρ. Γουάτσον επιστρέφουν στη σκηνή
Σε μια περιπέτεια γεμάτη γρίφους, μυστήριο και ξεκαρδιστικές ανατροπές

Φτιάχνουμε φλαούνες, παίζουμε και βάφουμε πασχαλινά αυγά στην φάρμα
Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Sing: Mια μουσικοχορευτική παράσταση από την ομώνυμη ταινία
Οι αγαπημένοι χαρακτήρες διοργανώνουν ένα διαγωνισμό τραγουδιού και χορού

Το νέο πάρκο της πόλης, θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Ένα ολοκαίνουριο πάρκο στη Φασούλα, ιδανικό για παιχνίδι, καφέ και πάρτι

Οι ήρωες της Disney έρχονται στο κέντρο της Λάρνακας!
Παρέλαση, ζωγραφιές, σνακ, φουσκωτά κ.ά. περιμένουν τους μικρούς μας φίλους το πρωινό του Σαββάτου

Ένα πρωινό αφιερωμένο στα παιδιά, στη Λεμεσό
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Πανικός στην Ανταρκτική» στη Λεμεσό

"Ένας γάτος από τον Άρη", έρχεται για να ενθουσιάσει τα παιδιά
Mια παιδική μουσικοχορευτική παράσταση, με πολλά μηνύματα!

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η παράστασή της «Ο Μαγικός Αυλός» έρχονται στην Κύπρο
Ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες του Μότσαρτ

10 μαγευτικές θεατρικές περιπέτειες για παιδιά τον Μάρτιο στην Κύπρο
Μοναδικές θεατρικές εμπειρίες γεμάτες γέλιο, φαντασία και περιπέτεια