Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2024
Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS KIDS THEATER μετά την επιτυχία των παραστάσεων επιστρέφει για δεύτερη χρονιά το φετινό χειμώνα στην Κύπρο και για 2 ΜΟΝΟ παραστάσεις στο ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ στην ΛΕΥΚΩΣΙΑ, με το έργο του Ιούλιου Βέρν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής, οι οποίοι μετά τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιαχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά θα δοκιμαστούν σε νεες περιπέτειες.
Ο Γιάννης Παπαθανασίου μετά από την παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά επιστρέφει και σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε μια ευφάνταστή διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας και μας θυμίζει, ότι πλούσιος τελικά είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.
Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!
Υπόθεση του έργου
Ο αριστοκράτης, ιδιόρρυθμός και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ, που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Δανάη Μιχοπούλου, Γιάννης Τσούτσιας, Γιάννης Ρούσσος.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Στάβαρη
Πρωτότυπη Μουσική-Στίχοι: ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ
Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ
Κοστούμια: Πάνος Θάνος
Δημιουργία projection mapping: DegPhilip
Εικονογράφηση αφίσας: Αντώνης Θεοδωράκης
Technical mapping equipment: VISUALART
ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ
Γιώργος Αντωνόπουλος (ακουστική - ηλεκτρική κιθάρα)
Θωμάς Θάνος (ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς, πιάνο)
Μάνος Βλάχος (κοντραμπάσο)
Ελένη Μπαΐλη (νέυ, ακορντεόν)
Μανώλης Βιουγιουκαλάκης (βιολί)
Παραστάσεις
Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου, Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία, 11:00. Εισιτήρια: €17 (Προπώληση μέχρι την Παρασκευή 22/3 00:00 από SoldOutTickets). Τις ημέρες των παραστάσεων (23&24/3) τα εισιτήρια θα πωλούνται €20, AMEA €15.
-
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο)
23 Μαρτίου - 24 Μαρτίου 2024
Σχετικά
Έρχεται ένα πενθήμερο φεστιβάλ για τα παιδιά, δίπλα στη θάλασσα
Το Φεστιβάλ Παιδιού που θα στηθεί στο Λατσί θα έχει εκπλήξεις που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!
Η Λεμεσός (για δύο μέρες) θα γεμίσει παιχνίδια, παιδιά και χαμόγελα!
Το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού υποδέχεται το Family Fun Festival για ένα μοναδικό διήμερο διασκέδασης και προσφοράς
Ένα υπέροχο φεστιβάλ, αφιερωμένο στα παιδιά, στο χωριό
Το 2ο Παιδικό Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Λαγουδερών θα στηθεί στην Πλατεία Παναγίας του Άρακα
Το Σάββατο θα πάμε στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Θάλασσας
1ο Παιδικό Φεστιβάλ Θάλασσας για την Επαρχία Αμμοχώστου στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA
Στο 1ο Φεστιβάλ Παιδιού Αλάμπρας θα κερνούν γάλα όλα τα παιδιά!
Ένα μοναδικό απόγευμα γεμάτο χαμόγελα, παιχνίδι και διασκέδαση
Ένα ξεχωριστό θερινό σχολείο μετατρέπει τη Λευκωσία σε θεατρική σκηνή
Νέα εμπειρία για παιδιά στη Λευκωσία
Ο Στρόβολος ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ Παιδιού στο πάρκο!
Ένα ευχάριστο και δημιουργικό απόγευμα, γεμάτο παιχνίδι, γνώση και νέες εμπειρίες
Μια μεγάλη γιορτή για τα παιδιά θα στηθεί στο Φρέναρος
Mε δωρεάν φαγητό και λιχουδιές για όλους
Το Παραλίμνι θα γεμίσει παιδιά!
Έρχονται η 1η Παιδική Biennale Παραλιμνίου 2026 και το 35ο Φεστιβάλ Παιδιού Αμμοχώστου
Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας του Όσκαρ Ουάιλντ στην Αξιοθέα
Μία παράσταση που συνδυάζει το παραμύθι με ζωντανή αφήγηση, θέατρο σκιών και μουσική επί σκηνής
Η Πάφος ετοιμάζεται (από τώρα) για το Pafos Aphrodite Festival
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τις δύο παραστάσεις της δημοφιλούς ρομαντικής, κωμικής όπερας “L’Elisir d’Amore” (Το Ελιξίριο του Έρωτα) του Gaetano Donizetti.
Δωρεάν παγωτό, κούπες και popcorn για όλα τα παιδιά, σε μία όμορφη γιορτή
Για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού στο Δ.Δ. Δρομολαξιάς – Μενεού!