Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Υποδεχόμαστε το πρώτο σαββατοκύριακο της άνοιξης με 23 όμορφες προτάσεις για έξοδο

Όλα όσα θα κάνουν πιο ενδιαφέρον τις πρώτες σου ανοιξιάτικες δραστηριότητες στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2024

Μπήκε η άνοιξη και ο πρώτος της μήνας μας φέρνει την Τσικνοπέμπτη, τα καρναβάλια και τρία τριήμερα. Το πρώτο σαββατοκύριακο του Μάρτη μας προσφέρει πολλές και καλές επιλογές για έξοδο, θέατρο, μουσική και πολλές άλλες όμορφες εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο.

πλατρεσ 222.jpg

Τριήμερο πάρτι στις Πλάτρες
Την πολυαναμενόμενη επιστροφή του ανακοίνωσε το Loud Room, κάνοντας το κοινό να ανυπομονεί για την ξεχωριστή εμπειρία ηλεκτρονικής μουσικής που πλησιάζει.Η ομάδα του Loud Room ετοιμάζει λοιπόν μια ξεχωριστή εμπειρία για το κοινό, που θα διαρκέσει μάλιστα ένα ολόκληρο τριήμερο και συνδυάζει διανυκτέρευση, μουσική, φαγητό, ποτό. Ένα τριήμερο ασταμάτητης διασκέδασης, εκπλήξεων και αξέχαστων στιγμών! Σημείωσε λοιπόν ότι από τις 1-3 Μαρτίου δίνουμε ραντεβού στο ετήσιο χειμερινό VIP πάρτι του Loud Room, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Forest Park στις Πλάτρες.Η χωρητικότητα φέτος είναι περιορισμένη και μόνο για 350 άτομα. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε την κράτησή σας έγκαιρα! Για τους υπόλοιπους που δεν θα συγκαταλέγονται στα 350 άτομα, θα διατεθούν μόνο 100 εισιτήρια για τα νυχτερινά πάρτι.Ένα τριήμερο ασταμάτητης διασκέδασης, εκπλήξεων και αξέχαστων στιγμών αποκλειστικά για όσους γνωρίζουν τα πάντα για αυτό το ξεχωριστό πάρτι απολαμβάνοντας μουσική, φαγητό, ποτό και ταξίδι στα βουνά.
>> Παρασκευή 1 Μαρτίου, 16:00-23:00 / Σάββατο 2 Μαρτίου, 8:00-23:30 / Κυριακή 3 Μαρτίου, Forest Park, 8:00-12:00, Πλάτρες.

τουρνασ.jpg

Φίλιππος Πλιάτσικας και Κώστας Τουρνάς στο Down Town Live
Oι Φίλιππος Πλιάτσικας και Κώστας Τουρνάς έρχονται για μια συναυλία στο Down Town Live Nicosia, την 1η Μαρτίου, με τίτλο "Δύο βαλίτσες με τραγούδια".Δύο από τους πιο επιδραστικούς και εμβληματικούς Έλληνες τραγουδοποιούς, συναντιούνται για πρώτη φορά και ενώνουν τις φωνές τους στην σκηνή του DownTown στη Λευκωσία με δυο βαλίτσες με τραγούδια!
>> Παρασκευή 1 Μαρτίου, Down Town Live, 21:30. Eισιτήρια: 25 ευρώ προπώληση για τραπέζι και για το Bar.

καζουλης 33.jpg

O Βασίλης Καζούλης στο Vinylio Wine
Ο Βασίλης Καζούλης, ένας αγαπημένος τραγουδοποιός της ελληνικής έντεχνης και ροκ μουσικής σκηνής, έρχεται για μία βραδιά γεμάτη τραγούδια στη Λεμεσό. Εξάλλου, ο καλλιτέχνης έχει υπογράψει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια, όπως “Φανή”, “Αν ήσουν άγγελος”, “Κάτι να γυαλίζει”, “Αεροπλάνα”, “Το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό”, “Τα φιλιά του Αυγούστου” κ.ά.Από τα μπαράκια μέχρι τις μουσικές σκηνές και τις συναυλίες, ο Βασίλης Καζούλης, όλα αυτά τα χρόνια, παραμένει πιστός σε όλα όσα τον έκαναν να αγαπήσει τη μουσική. Κατεξοχήν καλλιτέχνης των live εμφανίσεων, η ατμόσφαιρα που δημιουργεί στη σκηνή είναι γεμάτη αυθορμητισμό, δύναμη και χαρά και η αγάπη και ο ενθουσιασμός που εισπράττει από τον κόσμο είναι για εκείνον πάντα ο τρόπος να "φορτίζει τις μπαταρίες του" και να συνεχίζει…Μαζί του ένας νέος τραγουδοποιός, ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου, με πολλές εμφανίσεις και τραγούδια στα πλήκτρα και στη φωνή.
>> Παρασκευή 1η Μαρτίου, Vinylio wine etc. Πληρ. 99300430.

θεμης 333.jpg

Ο Θέμης Παναγιωτίδης στο Ivory Bar Restaurant
Ο Θέμης Παναγιωτίδης, ένας από τους πιο ταλαντούχους τραγουδοποιούς που έχει αναδείξει η Θεσσαλονίκη, ετοιμάζει βαλίτσες και έρχεται Κύπρο για να μας ξεσηκώσει με τα τραγούδια του.Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός καλλιτέχνης που συστήθηκε στο κοινό με το πρώτο του single «Ανάποδα μετράω» καταφέρνοντας να κλέψει τις εντυπώσεις με το πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο του, θα βρεθεί την
>> Παρασκευή 1η Μαρτίου, Ivory Bar Restaurant. Πληρ.22778807.

ΚΑΘΑΡΟΙ.jpg

Καθαροί, πια της Σάρα Κέιν
Το Καθαροί πια γράφτηκε το 1998 και είναι το τρίτο στη σειρά από τα πέντε αποκαλυπτικά θεατρικά έργα της Σάρα Κέιν, μίας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας. Ένα μοναδικό παράδειγμα φραστικής σκληρότητας, εικονοκλαστικής δράσης και πολιτικού στοχασμού, που καταδεικνύει με καταγγελτική ορμή τους μηχανισμούς καταπίεσης και ελέγχου των κοινωνικών θεσμών και φορέων εξουσίας, που προσπαθούν να υπονομεύσουν και, εντέλει, να εξαλείψουν κάθε δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης.Σκηνοθετεί ο Ευριπίδης Δίκαιος, ο οποίος, πλαισιωμένος από μια έμπειρη ομάδα ηθοποιών, αναμετριέται με το ωμό και βίαιο σύμπαν της Κέιν, αναλαμβάνοντας μια ιδιαίτερη πρόκληση: πώς να αναπαριστήσει κανείς το μη αναπαραστάσιμο.Η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ δοκιμάζεται μ’ ένα έργο συμπυκνωμένο, μεταφορικό και άγριο, σε μια παραγωγή που περιέχει σκληρή γλώσσα, σκηνές βίας, γυμνό και προσομοίωση ερωτικών πράξεων.
>> Παρασκευή 1 Μαρτίου, θέατρο Ριάλτο, 20:30 / Σάββατο 2 Μαρτίου, 20:30 & Κυριακή 3 Μαρτίου, Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή, 18:00. Εισιτήρια: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, www.rialto.com.cy (Λεμεσό). Πληρ. 77772717 (Λευκωσία), 77777745 (Λεμεσό)

ΔΕΝΤΡΟ.jpg

Το Κένο Αυτοπροσώπος στο Θέατρο Δέντρο
Έργο γραμμένο την εποχή των μνημονίων «Το κενό αυτοπροσώπως» του Άκη Δήμου έχει ως φόντο την οικονομική κρίση και την ελληνική πολιτική ιστορία από τη Δικτατορία, το Πολυτεχνείο, τη Μεταπολίτευση και μετά, μέχρι και την «πρώτη φορά Αριστερά». Η αίσθηση της ματαίωσης -ατομικής και συλλογικής- είναι η αφορμή για τα όσα θα δούμε επί σκηνής στην παράσταση που σκηνοθετεί ξανά για το Θέατρο Δέντρο, ο Γιώργος Μουαΐμης, ένα χρόνο μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Μαμά». Ως «μια κωμωδία για την ήττα» προσδιορίζει το έργο ο ίδιος ο συγγραφέας και πώς αλλιώς αφού πρόκειται για μια γλυκόπικρη κωμωδία -ένα περίτεχνο σκηνικό παιχνίδι με καταιγιστικούς διαλόγους- που σατιρίζει ήθη και παθογένειες μιας κοινωνίας απαθούς, βολεμένης στον καναπέ…Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί ο Σταύρος Λούρας, η Αννίτα Σαντοριναίου, η Έρικα Μπεγέτη και ο Άγγελος Χατζημιχαήλ. Μαζί τους επί σκηνής η πιανίστρια Κυριακή Ιακωβίδου.
>> Παρασκευή 1 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20:30 / Σάββατο (20:30) 2 & Κυριακή (19:00) 3 Μαρτίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Προπώληση: Soldout Tickets. στα Kαταστήματα Stephanis ή στο τηλ: 99520835.

ΙΟΥΛΙΑ.jpg

Η Ιουλία Καραπατάκη στο DownTown Live
Η Ιουλία Καραπατάκη με την υπέροχη χροιά της και τα μοναδικά τραγούδια της έρχεται στο DownTown Live στην Λευκωσία το Σάββατο στις 2 Μαρτίου.Και μπορεί να την γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, όμως ήδη από το 2005 τελειώνοντας το σχολείο πήρε την κιθάρα της και τραγουδούσε σε μαγαζιά στην Αθήνα και την επαρχία. Κυρίως έντεχνα, ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά τα οποία τα προσεγγίζει με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη.Συμμετέχει επίσης στο μουσικό σχήμα Kompania όπου όπως η ίδια λέει, τραγουδάει αυστηρά ρεμπέτικα.
>> Σάββατο 2 Μαρτίου, DownTown Live. Πληρ. 99810011

ΠΑΙΔΙΚΗ.jpg

Η Έλσα έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών
Η παιδική παράσταση Έλσα που έσπασε τα ταμεία σε όλη την Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για πέντε μοναδικές παραστάσεις. Το Σάββατο 2 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών και την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών «Μίκης Θεοδωράκης» στη Λεμεσό.Μια παραμυθένια χιονισμένη ιστορία .Η Έλσα, η Άννα, ο χιονάνθρωπος Φρόντο και ο τάρανδος Σβεν μας προσκαλούν να παίξουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε στο χιονισμένο δάσος σε μια μοναδική διαδραστική παράσταση. Πραγματικό χιόνι επί σκηνής, παγόβουνα, μπαλόνια, ευφάνταστα και εντυπωσιακά κοστούμια και μαγικά κόλπα συνθέτουν μια μαγική ιστορία .Στόχος της είναι να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, μέσα από την συμμετοχή τους στην ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά τους, και να νιώσουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης που συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.
>> Σάββατο 2 Μαρτίου, Δημοτικό θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11:00, 15:00 και 17:00 (Έξτρα παράσταση στις 13.00. Πληρ. 96852600. Εισιτήρια: στο ticketmaster.cy.

ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ.jpg

Ανοιξιάτικη vintage αγορά στο πάρκο Αγλαντζιάς
Στο πάρκο της Αγλατζιάς στη Λευκωσία, θα φιλοξενηθεί μία ανοιξιάτικη έκθεση με αντίκες και vintage αγορά.Στην έκθεση μπορούν να λάβουν μέρος όσοι επιθυμούν, πουλώντας δικά τους προσωπικά vintage αντικείμενα, καθώς και να φτιάξουν το δικό τους περίπτερο. Το ίδιο ισχύει και για τις δραστηριότητες.Στις 2 Μαρτίου από τις 10:00-15.00, δίνουμε λοιπόν ραντεβού για αγορές αλλά και διασκέδαση, καθώς προγραμματίζεται κυνήγι θησαυρού.Στο χώρο θα υπάρχει ακόμα φαγητό και ποτό.
>> Σάββατο 2 Μαρτίου, Πάρκο Αγλαντζιάς, 10:00.

λεφου 33.jpg

Παρουσίαση Βιβλίου της Χρύσως Λέφου
Η Χρύσω Λέφου, μία από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς τηλεοπτικές προσωπικότητες όσον αφορά στη μαγειρική στην Κύπρο ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα εξαιρετικό βιβλίο για την γαστρονομία του τόπου μας.Η αγαπημένη μας τηλεμαγείρισσα μας προσκαλεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 14:00 στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού για την παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της που κυκλοφόρησε το 2022 με τίτλο "46 στιγμές από τη ζωή μου".Η παρουσίαση αποτελεί μία καλή ευκαιρια για γνωρίσουμε καλύτερα την γαστρονομία της Κύπρου. Εκεί μαζί με την μοναδική Χρύσω Λέφου θα έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε χαλλούμια, τραχανά, παλουζέ, ρέσι, καττιμέρκα, λουκουμάδες ενώ τα μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να ζυμώσουν κυπριακό ψωμί.Μέρος των εσόδων από το βιβλίο θα διατεθούν για το σισσίτιο που παρέχει η Μητρόπολη Λεμεσού.
>> Σάββατο 2 Μαρτίου, Ιερά Μητρόπολης Λεμεσού, 14:00.

φορεμτα.jpg


Second hand bazaar στη Λευκωσία
“Ξανά π’ αρκής φορήματα” εν η ιδέα του να δώσουμε μια δεύτερη ζωή σε θησαυρούς για να ξεκινήσουν ξανά απο την αρχή, να πουν νέες ιστορίες.Επιλεγμένα είδη ένδυσης που την προσωπική μας συλλογή, που φίλους τζαι γνωστούς!Vintage και μοναδικά κομμάτια, ιταλικά, μάρκες και μη, σακακια, κοστούμια, παπούτσια, φούστες, πουκάμισα, παντελόνια. Ό,τι φορκέται τελοσπαντων χειμώνα τζαι καλοκαίρι. Έχει κομμάθκια που εν ολοκαίνουρια, με τις ταπελούες τους ακόμα.Ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, accessories, μπιχλιμπίδια, βιβλία, παιχνίδια τζαι άλλα τόσα.Πολύν πράμα!Μεταχειρισμένα ναι, σε πολλά καλήν κατάσταση ναι, χαμηλές τιμές, ναι!
>> Σάββατο 2 Μαρτίου, Παλιά Λευκωσία, 14:00.

τσαι.jpg

Απογευματινό τσάι με τον Παγκύπριο σύνδεσμο Μικροί εθελοντές
Η Πόπη Αχιλλέως σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο ΜΙΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ διοργανώνουν απογευματινό τσάι με τόμπολα για καλό σκοπό το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στις 16:00 το απόγευμα στο Ίδρυμα Βάσου Λυσσαρίδη (Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία).Εισφορά εισόδου: 10 ευρώ Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο master of ceremonies Λουκάς Χριστοδουλίδης. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για οικονομική ενίσχυση των φιλανθρωπικών συνδέσμων ΠΑΣΥΚΑΦ και ΜΙΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.
>> Σάββατο 2 Μαρτίου. Πληρ. 99429911. Εισφορά εισόδου: 10 ευρώ/

ΣΑΝΤΙΚΑΙ.jpg

Ο Χρήστος Σαντικάι στο Notes Live
Ο Χρήστος Σαντικάι, ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης, έρχεται στη Λεμεσό για μια ξεχωριστή βραδιά.Ο ανερχόμενος τραγουδιστής θα εμφανιστεί στις 2 Μαρτίου στις 23:30 στις Νotes Live για ένα μοναδικό live γεμάτο διασκέδαση.Στο βιογραφικό του έχει σημαντικές συνεργασίες ενώ έχει γράψει την μουσική σε μεγάλες επιτυχίες που ερμηνεύουν γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Stan, ο Πάνος Κιάμος, ο Νικηφόρος και η Έλλη Κοκκίνου.Μαζί του θα βρίσκεται και η Έλενα Δομάζου.
>> Σάββατο 2 Μαρτίου, Notes Live, 23:30. Πληρ. 25344344.

σνικαροσ.jpg

Ο trapper SNIK στο RED στη Λευκωσία
Ο No1 trapper της ελληνικής μουσικής σκηνής, SNIK, έρχεται στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στο RED στη Λευκωσία , για μία ανεβαστική εμφάνιση.Το Σάββατο 2 Μαρτίου, ο δημοφιλής τράπερ, θα ξεδιπλώσει τις ρίμες του και θα επιδοθεί σε ένα μοναδικό live performance.*Να σημειώσουμε ότι η εμφάνιση ήταν αρχικά προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο BOX Stasikratous αλλά λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης θα πραγματοποιηθεί στην Μουσική Σκηνή «RED», 28ης Οκτωβρίου 4 Έγκωμη, Λευκωσία σε συνεργασία με το Box Stasikratous!
>> Σάββατο 2 Μαρτίου, Μουσική Σκηνή «RED». Πληρ. 97882348.

logicom.jpg

26ο Logicom Cyprus Marathon
Πάμε όλοι να τρέξουμε την Κυριακή 3 Μαρτίου στην 26η διοργάνωση του μαραθωνίου της Logicom Cyprus ως φόρο τιμής στον θρύλο του μαραθώνιου Στέλιο Κυριακίδη. Μια ''γιορτή''τρεξίματος, ψυχαγωγίας και απόλαυσης της γραφικής ομορφιάς του τοπίου. Η διοργάνωση περιλαμβάνει μαραθώνιο, ημιμαραθώνιο 10 χλμ. και 5 χλμ με σημείο έναρξης την Πέτρα του Ρωμιού. Στις 5 Μαρτίου, 2 μέρες μετά τον Κυριακάτικο μεγάλο αγώνα, θα πραγματοποιηθεί το Cyprus Wine Run σε μια απόσταση 5 χλμ όπου στα πρώτα 2 χλμ θα μεταφερθείτε σε αμπελώνες και αγρούς και στα υπόλοιπα 3 χλμ θα απολαύσετε την εκπληκτική θέα από το βουνό, τους παραδοσιακούς δρόμους μέσα από την παλιά πλατεία του χωριού με τελικό προορισμό το οινοποιείο Βασιλικόν στον Κάθηκα. Οι μεταφορές μετο λεωφορείο θα ξεκινήσουν από το κέντρο της Πάφου στις 08:30. Για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθεί παιδικός αγώνας δρόμου το Σάββατο 2 Μαρτίου
>> Σάββατο 2 Μαρτίου, Πέτρα του Ρωμιού, 16:00 / Kυριακή 3 Μαρτίου, Πέτρα του Ρωμιού, 7:00, 8:20, 8:45, 08:55.

biblos.jpg

Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα από το θέατρο Αντίλογος
Την κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια, παρουσιάζει το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με όλα τα πρόσωπα της Βίβλου να δίνουν ραντεβού με το φιλοθεάμον κοινό από τις 10 Φεβρουαρίου στη σκηνή του θεάτρου Μασκαρίνι στα Λατσιά! Διανομή (Με αλφαβητική σειρά): Άρης Κυπριανού, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης. Σκηνοθεσία: Ελένη ΑναστασίουΤην κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια, παρουσιάζει το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με όλα τα πρόσωπα της Βίβλου. «Στην αρχή», μας πληροφορεί μια θεϊκή φωνή, «επικρατούσε το χάος.» Αλλά γιατί να σταματήσουμε εκεί; Η διαταραχή συνεχίζεται στη μέση και στο τέλος της Βίβλου! Το έργο «Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» των Adam Long, Reed Martin και Austin Tichenor είναι μια ευφυής και σπαρταριστή κωμωδία που πασχίζει να κατανοήσει ιστορίες «αυθεντίας» που από πολύ νωρίς έχουμε μάθει. Και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι σ’ αυτό το έργο , που «πλαστογραφεί» «την σπουδαιότερη ιστορία που έγινε ποτέ αποδεκτή ως γεγονός», υπάρχουν υπέροχες στιγμές σουρεαλιστικής θεατρικότητας! Με το μέγα θεολογικό ερώτημα να είναι ένα: Έχει ο Θεός αίσθηση του χιούμορ; Παίζουν: Άρης Κυπριανού, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης.
>> Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι το τέλος Μαρτίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία, 20:30. Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS και καταστήματα Stephanis – Electronics.
Πληροφορίες και κρατήσεις : 99251331

grogory.jpg


Εκδήλωση για τον Γρηγόρη Αυξεντίου

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου αποτελεί κομμάτι της Ιστορίας και του Ελληνισμού. Στo πλαίσιo των δραστηριοτήτων του «Κέντρου Μελετών Γρηγόρης Αυξεντίου» με στόχο την ανάδειξη και προβολή του βίου, του έργου και της προσφοράς του Γρηγόρη Αυξεντίου στην Κύπρο και στον ευρύτερο Ελληνισμό, διοργανώνεται Μουσικοποιητική Εκδήλωση με τίτλο “Γρηγόρης Αυξεντίου - Φωνή Πατρίδας”.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 στις 7:30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.
Συμμετέχουν: Κώστας Χατζηχριστoδούλου, Αννίτα Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης, Σπυρίδωνας Γεωργίου και Πόλυς Κυριάκου
>> Κυριακή 3 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, 7:30. Πληρ. 99953490

mpotini.jpg

«Ο Γάτος με τις μπότες» στο Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου
«Ο Γάτος με τις μπότες»Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα!Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή.Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας!Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Παίζουν: Σάββας Μενοίκου, Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού, Πωλίνα Ματθαίου. Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού
>> Κυριακή 3 Μαρτίου, Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου, 11:00
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketmaster.cy/showEventInformation.html

leukosia44.jpg


Διαδραστικός περίπατος στην παλιά Αγλαντζιά

Διαδραστικό περιπάτο στην Αγλαντζιά διοργανώνουν ο Δήμος Αγλαντζιάς, το Καφενείο Η Μικρή Ροδια και το Olivemangostudio Art Centre στις 3 Μαρτίου στις 3:30. Θα υπάρχουν 20 σημεία αναφοράς με κωδικούς QR που τοποθετήθηκαν ήδη στην παλιά Αγλαντζιά και λειτουργούν ως αυτόνομη ξενάγηση για τον κάθε επισκέπτη. Επιπλέον θα κάνετε μια βόλτα σε κάποια σημεία όπου θα ζωντανέυουν οι αφηγήσεις των κατοίκων. Ελένη Ζάνου, Μικαέλλα Κυθρεώτη, Χριστίνα Παναγή, Γεωργία Λαδά Επιφανίου, Χριστιάνα Γεωργίου, Θεοδώρα Χρυσάνθου, Αθηνά Γιαννακού, Εμμέλεια Αυγουστή, Δέσποινα Θεοδοσίου, Αντρέας Ιερείδης, Κωνσταντίνος Κυριάκου, Νικόλας Ρωτός, Γεράσιμος Ιερείδης, Νάσια Ιωαννίδου, Karim Sahyoun, Ολίβιος Ρούσος, Τίμος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Ιμανίμης, Πανίκος Χατζησολωμού, Χριστόδουλος Χατζηκυριάκου, Στέλιος Νικολάου, Ευαγγελία Χαραλάμπους, Ελένη Σιδερά, Τζωρτζίνα Δημητρίου, Δέσπω Νικολαϊδου, Μοιρούλα Στεφανίδου, Νίκη Κουτσού, Έλια Πουργούρη, Χριστόδωρος Μνάσωνος.Συμμετέχουν, αλλά δεν εμφανίζονται: Κάλια Λοϊζίδου, Χρύσα Βεργίδου, Σπύρος Χρίστου, Γιώργος Χρίστου.
>> Κυριακή 3 Μαρτίου, Παλιά Αγλαντζιά, 15:30.

LISTENING.jpg

Το μοναδικό listening bar σε προσκαλεί σε ένα γευστικό food event
Έσυ έχεις ποτέ επισκεφθεί το Ukiyo Listening bar; Tην Κυριακή 3 Μαρτίου στις 18:00 λοιπόν είναι μια ιδανική ευκαιρία να πας γιατί ο σεφ Γιάννης Γιανγκουλής πρόκειται να κάνει ένα take over στην κουζίνα. Εκεί, θα δημιουργησει τα δικά του πιάτα με βάση το ξεχωριστό μενού του εσιατορίου. Ταυτοχρόνα, μαζί με το πιάτο που θα επιλέξεις μπορείς να πιεις και το κοκτέιλ που του ταιριάζει.Το Ukiyo είναι ένας μίνιμαλ χώρος, με εξολοκλήρου γήινες αποχρώσεις με έμφαση στο ξύλο, με ιαπωνικές επιρροές, εκλεκτή μουσική που κυμαίνεται σε soul, funk και R&B από τα παλιά, με επιλεγμένες, πιο πρόσφατες προσθήκες. Όσον αφορά στο μενού, συναντάς νόστιμο ιαπωνικό φαγητό με street food διάθεση (τα πλείστα to share) και εύγευστα signature κοκτέιλ.
>> Κυριακή 3 Μαρτίου, Ukiyo, Λευκωσία, 18:00.

fasol.jpg

«Ο Σκίουρος Φα Σολ στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής ΚύπρουΤ
Την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11:30 π.μ. το αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου θα πλημυρίσει και πάλι με πολλά παιδικά χαμόγελα, καθώς η αγαπημένη συγγραφέας Μαρία Κάνθερ επιστρέφει και φέτος με νέα διαδραστική μουσική παράσταση, για στήριξη του φιλανθρωπικού έργου του telethon Κύπρου. Πρόκειται για την παράσταση «Ο Σκίουρος Φα Σολ σώζει το περιβάλλον» που θα ξυπνήσει το ενδιαφέρον των παιδιών, ταξιδεύοντας τα σε μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια, γέλιο, διασκέδαση και σημαντικά διδάγματα. Την αφήγηση του παραμυθιού θα κάνει η ίδια η συγγραφέας Μαρία Κάνθερ, ενώ η ταλαντούχα ηθοποιός Τζούλη Γρηγορίου, θα ζωντανέψει τους χαρακτήρες με την υπέροχη ερμηνεία της.
>> Κυριακή 3 Μαρτίου, Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, 11:30. Πληρ. 22392608 / 97960280

pafosss.jpg

2η Γιορτή της Αμυγδαλιάς στη Σαλαμιού
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Σαλαμιού, στην επαρχία Πάφου, θα πραγματοποιήσει φέτος για δεύτερη φορά τη Γιορτή της Αμυγδαλιάς.Τίτλος της γιορτής είναι "Αμυγδαλιά, η νυφούλα του χειμώνα", ένα κύριο χαρακτηριστικό της αμυγδαλιάς.Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11:30 στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Σαλαμιού.Η εκδήλωση θα τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κυρίας Αντωνίας Θεοδοσίου.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, τραγούδια, χορούς, έκθεση ζωγραφικής κ.ά.
>> Κυριακή 3 Μαρτίου, Σαλαμιού, επ. Πάφου, 11:30

molivi.jpg

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης στον ΘΟΚ
Ο μολυβένιος στρατιώτης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Λέας Μαλένη, επιστρέφει για τέσσερις τελευταίες παραστάσεις. Ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων της παραγωγής της Σκηνής 018 του ΘΟΚ Ο μολυβένιος στρατιώτης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη δίνοντας τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στις 18, 25 Φεβρουαρίου και 3, 10 Μαρτίου 2024.
>> Κυριακή 3 Μαρτίου, Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, 10:30. Πληρ. 77772717.
Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close