Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τσικνίζουμε σε 25+1 ταβέρνες σε Λεμεσό και πέριξ

Ετοιμάσου για μεγάλο γλέντι

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2024

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και φέτος πέφτει στις 7 Μαρτίου, δηλαδή την προσεχή Πέμπτη και η μέρα αυτή αποτελεί την αφετηρία του Καρναβαλιού, άρα τέτοια μέρα δεν απολαμβάνουμε μόνο κρέας και τσίκνα, αλλά και μπόλικη διασκέδαση.

Ειδικά δε για τη Λεμεσό, η Τσικνοπέμπτη σηματοδοτεί την έναρξη ενός ξέφρενου 10ήμερου, που πραγματικά θα απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν στην πόλη.

Πάμε λοιπόν να ανεβάσουμε όρεξη και κέφι με όλα εκείνα τα μέρη που μπορούμε να διασκεδάσουμε στη Λεμεσό και τα πέριξ.

ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ

agios epiktitos.jpg

Άγιος Επίκτητος
To βραβευμένο ταβερνάκι, που ξεχωρίζει τόσο για τον πλούσιο μεζέ του όσο και για τη μοναδική του θέα, ετοιμάζεται να σε υποδεχθεί και την Τσικνοπέμπτη. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις έναν πλουσιοπάροχο μεζέ αποτελούμενο από τα κλασικά μέχρι τα πιο νόστιμα εποχικά πιάτα, με σκοπό να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό. Οι μουσικοί του δε θα φροντίισουν να σε διασκεδάσουν με παλιό, καλό, λαϊκό τραγούδι αλλά και τραγούδια της Αποκτριάς.
(99346529) Αρμενοχώρι.

58367-sites/default/files/strofi_0.jpg

Στροφή στη Γεύση
Οικογενειακή ταβέρνα στον πολυσύχναστο πέρασμα στην ορεινή Λεμεσό, στον δρόμο από Πέρα Πεδί προς Κάτω Πλάτρες. Η Στροφή στη Γεύση είναι ένα φιλόξενο ταβερνάκι, που λειτουργεί χάρη στην αφοσίωση τριών γενεών της ίδιας οικογένειας στις αυθεντικές, κυπριακές γεύσεις. Αποτελεί σταθερή επιλογή στο βουνό, αφού εκεί σερβίρονται λαχταριστά φαγητά στη σχάρα, όπως σουβλάκια, σεφταλιά, λουκάνικα, παϊδάκια, χαλούμι, αλλά και φρέσκα λαχανικά και σαλάτες από τον κήπο της οικογένειας. Πέρα από αυτά, σερβίρονται και εποχιακά μεζεδάκια. Για την Τσικνοπέμπτη, θα λειτουργούν μεσημέρι και βράδυ.
(25421221) Μαντριά, επ. Λεμεσού.

7 linoi xoros.jpg

7 Λινοί
Πρόκειται για ένα ταβερνάκι που φημίζεται τόσο για τον χώρο του -ειδικά την πανέμορφη, πλακόστρωτη αυλή του, όσο και για το φαγητό του αλλά και τη διασκέδασή του! Το ταβερνάκι 7 Λινοί, το βρίσκεις εδώ κι έναν περίπου χρόνο στο χωριό Καπηλειό της Λεμεσού, ένα μικρό χωριό στον δρόμο Απεσιάς προς Τριμίκλινη, να σου προσφέρει μεζέ, κρασί, ζωντανή μουσική, αλλά και τη δυνατότητα για δείπνο πλάι στην ξυλόσομπα τον χειμώνα. Εδώ θα πας και το βράδυ της Τσκινοπέμπτης, για λαχταριστά μεζεδάκια, άφθονο ποτό και ζωντανή μουσική.
(️99039004) Καπηλειό, επ. Λεμεσού.

folia4.jpg

Η Φωλιά του Δράκου
Η Φωλιά του Δράκου αποτελεί ένα όμορφο μεζεδοπωλείο, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Πεντάκωμο της επαρχίας Λεμεσού. Πρόκειται για έναν χώρο με ένα καλαίσθητο, ρετρό και φιλόξενο εσωτερικό, με ατμοσφαιρικό φωτισμό και εντυπωσιακή κάβα, αλλά και μία πανέμορφη αυλή για τα δροσερά βράδια του καλοκαιριού. Η διάσημη πλέον Φωλιά του Δράκου παρέχει ένα μενού το οποίο παντρεύει τους γευστικούς μεζέδες με τα εποχιακά πιάτα και το εύγευστο κλέφτικο, το οποίο εδώ σερβίρεται ολόχρονα. Την Τσικνοπέμπτη σε περιμένει με φαγητό και μουσική!
(25632535 & 99820641) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού.

58084-sites/default/files/proavlio_0.jpg

Ταβέρνα Προαύλιο
Η αναβαθμισμένη ταβέρνα βρίσκεται στο χωριό Παρεκκλησιά, λίγο έξω από τη Λεμεσό. Σερβίρει σπιτικές κυπριακές γεύσεις, φτιαγμένες όλες με μεράκι, αγάπη και ντόπια υλικά, από τον σεφ Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Ξεχωρίζει ο μουσακάς (διαθέσιμος και χορτοφαγικός με παραγγελία), το κλέφτικο που σερβίρεται ολόχρονα και το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς. Όσο δε για το καλαίσθητο εσωτερικό του και την υπέροχη αυλή του, που το καλοκαίρι στρώνει τραπέζια δίπλα στο προαύλιο της εκκλησίας του χωριού, αυτά θα σε ενθουσιάσουν!
(25222444) Τιμίου Σταυρου 19, Παρεκλησιά 4520.

asgata.jpg

Τα πιατάκια της Ασγάτας
Τα Πιατάκια της Ασγάτας, συνδυάζουν την ατμόσφαιρα με το πολύ καλό φαγητό. Θα την βρεις στην πλατεία του ομώνυμου χωριού, Ασγάτα, μερικά λεπτά έξω από τη Λεμεσό. Στεγάζεται σε έναν πεντρόκτιστο χώρο, ο οποίος τα καλοκαίρια σε υποδέχεται στην πλακώστρωτη αυλή του, ενώ από το φθινόπωρο σού ανοίγει τις πόρτες του άνετου εσωτερικού του! Ενός χώρου φιλικού και χαλαρού, στολισμένου με λογής λογής πιατάκια στους τοίχους! Το δε τζάκι που δεσπόζει στη γωνιά, ζεσταίνει την ατμόσφαιρα αλλά και τον χώρο! Οι άνθρωποί του δίνουν σημασία στην καλή εξυπηρέτηση και ιδιαίτερα στην ποιότητα των πρώτων υλών, που χρησιμοποιούν. Γι' αυτό και όλα όσα σερβίρει είναι νόστιμα και χορταστικά. Την Τσικνοπέμπτη θα απολαύσεις μερακλίδικους μεζέδες και θα διασκεδάσεις με τη Λιάνα Χριστοδούλου και τον Αντώνη Μπουζίκα!
(99 288245) Πέτρου και Παύλου, Ασγάτα, επ. Λεμεσού.

318-sites/default/files/1217-0.forsos_tavern_1.85ec0c394532d152780ea20a986c7cbd.jpg

Φόρσος
Ταβέρνα πολύ ξακουστή για το ποιοτικό της κρέας, που ειδικά τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης θα έχει καρναβαλίστικη διάθεση και νόστιμο φαγητό. Καλύτερες επιλογές από το μεζέ οι κεφτέδες, το χοιρινό σουβλάκι, τα σπιτικά λουκάνικα και η ζαλατίνα που φτιάχνουν οι ίδιοι με μεράκι.
(25329490) Πλατεία Μουταγιάκας.

Η ταβέρνα της Σαλώμης
Σε καρναβαλίστικο mood θα μπει και η ταβέρνα της Σαλώμης, η οποία θα βάλει τα αποκριάτικα της και θα σε περιμένει στον ζεστό χώρο της για νόστιμο φαγητό και διασκέδαση με ζωντανή μουσική, μεσημέρι και βράδυ.
(25328880) Κυριάκου Μάτση 1, Άγιος Τύχωνας.

Shiambelos
Η ταβέρνα Shiambelos σε περιμένι το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης, με πρωταγωνιστές τους νόστιμους μεζέδες και υπέροχη θέα!
(99525298) Γιαλούσας 1, Πάνω Πολεμίδια.

skourouvinnos.jpg

Ταβέρνα Σκουρουβίννος
Στον Άγιο Αθανάσιο, πίσω από τη μικρή εκκλησία του χωριού, σε ένα ζεστό και φιλόξενο παραδοσιακό σπιτάκι βρίσκεται η ταβέρνα Σκουρουβίννος. Στον όμορφο και εντυπωσιακά διακοσμημένο χώρο του, που πραγματικά σου θυμίζει ταβερνείο μερακλίδικο και φιλόξενο, θα απολαύσεις ένα μοναδικό φαγοπότι. Συντροφιά με ωραία μουσική, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαμβάνεις τον ένα μεζέ μετά τον άλλο!
(25720692) Φειδία και Πολυξένης Διαμαντή 2, Αγ. Αθανάσιος, Λεμεσός.

Ταβέρνα Αλέτρι
Στον πυρήνα του χωριού Γερμασόγεια και δίπλα στην εκκλησία, θα βρεις την ταβέρνα Αλέτρι, η οποία από το 1986 φροντίζει να σε φιλξενεί και να σε φιλεύει τα καλύτερα. Ο χώρος της είναι φιλόξενος και συνάμα ζεστός, κυρίως φτιαγμένος από ξύλο και πέτρα και θυμίζει κάτι από τα παλιά διανθισμένος με σύγχρονες πινελιές, προσφέροντας μια όμορφη ατμόσφαιρα για φαγητό και διασκέδαση. Για την Τσικνοπέμπτη, το πρόγραμμα έχει ζωντανή μουσική με τους Μιχάλη Χατζηκλεάνθους και Ορέστη Στυλιανίδη στο μπουζούκι
(25 325212) Αγίας Παρασκευής 35, Γερμασόγεια.

melis.jpg

Ταβερνάκι του ΜΕΛΗ
Μια παραδοσιακή ταβέρνα -με τα όλα της- σε περιμένει με τις λιχουδιές που ετοιμάζει με αγάπη και μεράκι. Φημισμένο για το άριστης ποιότητας κρέας, που σου ψήνει, όπως το εξαιρετικό του σουβλάκι, τις νόστιμες σπιτικές σεφταλιές και το αρνίσιο κότσι στον φούρνο -που γίνεται ανάρπαστο, εγγυημένα θα φας καλά, αρκεί βέβαια να βρεις τραπέζι. Για την Τσικνοπέμπτη, πέρα από λαχταριστούς μεζέδες, θα έχει ανεβασμένη διάθεση και παρεΐστικο σκηνικό.
(25635253) Χριστ. Παπαγιάννη 1, Παρεκκλησιά.

eparxiaki (1).jpg

Επαρχιακή
Θα την βρεις στην καρδιά της Γερμασόγειας σε ένα ανακαινισμένο παλιό αρχοντικό, με ένα ατμοσφαιρικό εσωτερικό και μία φιλόξενη αυλή. Πρόκειται για έναν ζεστό, παραδοσιακό χώρο, με παρεΐστικη ατμόσφαιρα, στον οποίο μπορείς να γευτείς μεζεδάκια παρέα με πολύ καλή μουσική και κέφι. Εδώ λοιπόν ο συμπαθέστατος ιδιοκτήτης, ο Χρήστος, θα φροντίσει να σε υποδεχθεί θερμά και να σου συστήσει το νέο concept της κουζίνας του, από την οποία πλέον βγαίνουν πειραγμένα μεζεδάκια, ενώ θα σε ενημερώσει κιόλας ότι την Τσικνοπέμπτη θα γίνει χαμός.
(70074444) Αγίας Παρασκευής 27, Γερμασογεια, Λεμεσός.

Η φωλιά του Παππού
Εδώ θα πας για να διασκεδάσεις με την ψυχή σου και να φας με την καρδιά σου! Στη «Φωλιά του Παππού», το παραδοσιακό πετρόκτιστο ταβερνάκι στην Παρεκκλησιά, θα σε τσικνίσεις με πλούσιο μεζέ (λουκάνικο, παστουρμά, κεφτέδες, συκώτι, ρέσι, ντοματα με χαλλούμι και αυγό, σουβλάκι χοιρνό και κοτόπουλο, σεφταλιά, κρασάτο, αρνίσια παϊδάκια κ.ά.), αλλά και τα παραδοσιακά του μπουρέκια με κιμά και με αναρή. Τη διασκέδασή σου θα αναλάβει το συγκρότημα TRIPLE L.A.V.
(97740613) Αρχαγγέλου Μιχαήλ 82, 4520, Παρεκλησιά, Λεμεσός.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

mezedopagida121023.png

Μεζεδοπαγίδα
Έγινε συνώνυμη της γεύσης και της απόλυτης διασκέδασης. Αγαπημένο στέκι για ζεστή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ζωντανή μουσική και καλό φαγητό στην επαρχία Λεμεσού. Το ντεκόρ της σε παραπέμπει σε ένα γνήσιο ταβερνάκι εποχής, με τις ξύλινες καρεκλίτσες και τραπεζάκια. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην ταβέρνα Μεζεδοπαγίδα είναι αυτό που αναζητάς για τις πιο ιδιαίτερες σου βραδιές με την αγαπημένη σου παρέα, καθώς δίνει μια διαφορετική νότα στις έξοδούς σου.Η οικογενειακή και ταυτόχρονα παρεΐστικη ατμόσφαιρά του μαζί με τις νόστιμες παραδοσιακές του γεύσεις, την έχουν αναγάγει σε αγαπημένη μας επιλογή στην περιοχή.
(99999090) Ειρήνης 111, 3041, Λεμεσός.

nefeli.jpg

Νεφέλη
Είναι ένας χώρος που προκαλεί "σεισμούς" στον ουρανίσκο και στη διάθεση πολλών, εξ ου και έχει γίνει αγαπημένο στέκι. Παραμένει στις πρώτες προτιμήσεις των Λεμεσιανών (και όχι μόνο), γιατί διατηρεί εξαιρετική ποιότητα στην ποικιλία των μεζέδων του και των καλομαγειρεμένων πιάτων που σερβίρει. Δε θα μπορούσαμε να μην μιλάμε για τη Μουσική Ταβέρνα Νεφέλη. Πρόκειται για ένα όμορφο στέκι που θα σου θυμίσει κάτι απ' τα παλιά... Το ντεκόρ του είναι old fashion, παραπέμποντας σε ένα γνήσιο παλιό ταβερνάκι εποχής, με τις ξύλινες καρεκλίτσες και με φόντο παλιές τοιχογραφίες. Εδώ γιορτάζουν το Καρναβάλι από τις 7 Μαρτίου, δηλαδή την Τσικνοπέμπτη, προσφέροντας ένα πλούσιο μενού γεμάτο από αγαπημένα τσικνίσματα και μουσική που θα σας κρατήσει συντροφιά μέχρι αργά.
(25360700) Aργυρού Δρουσιώτη 6, 3041, Λεμεσός.

kakomoiras.jpg

Της Κακομοίρας
Το κρεατοφαγείο Της Κακομοίρας θα το βρεις σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Λεμεσού, τη λεωφ. Νίκου Παττίχη. Το παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι, υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα χώρο προσεγμένο και οικείο, με ζεστή ατμόσφαιρα, άψογη εξυπηρέτηση και μια μεγάλη γκάμα κυπριακών μεζέδων, τους οποίους την Τσικνοπέμπτη θα απολαύσεις μετά μουσικής και διασκέδασης, με τους Βαλεντίνο Αριστίδου και Μαρία Τσάνη.
(25334605) Νίκου Παττίχη 72, φώτα Αγίας Σοφίας, Λεμεσός.

Το Άριστο...Τέλειον
Αν θες να κατηφορίσεις προς την πλατεία του Κάστρου, βάλε στη λίστα σου το Αριστο...Τέλειον. Την Τσικνοπέμπτη στη Δημητρίου Μητροπούλου, απόλαυσε ολοήμερο γλέντι σε ξέφρενους ρυθμούς με πλούσιο φαγητό και άφθονο ποτό και μουσική, τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ.
(25334444) Δημήτρη Μιτροπούλου.

Καρατέλλο
Αυτήν την Τσικνοπέμπτη το μεσημέρι στον Χαρουπόμυλο Λανίτη γιορτάζουν την έναρξη του καρναβαλιού και σε προσκαλούν να απολαύσεις σπέσιαλ μεζέ γεμάτο νοστιμιές (παστουρμά, φλαματζέρι, σουβλάκια, κοντοσούβλι κ.λπ.) στο Καρατέλλο, σε συνδυασμό με ζωντανή μουσική. Στο Draught θα "παίζει" ειδικά για την ημέρα ένα λαχταριστό platter γεμάτο νοστιμιές!
(25820470) Μεσαιωνικό Κάστρο.

Μαγειρείο Ταβερνάκι
Το καλοφτιαγμένο μαγειρείο στην παλιά πόλη σε περιμένει και την αποκριάτικη περίοδο, με καρναβαλίστικο στολισμό από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 8 το βράδυ, με φαγητό, με την τιμητική τους να έχουν φυσικά οι κρεατομεζέδες, DJ αλλά και ζωντανή μουσική!   
(25368241) Ελευθερίας 121.

Γάστρα Μαγειρείο Ταβερνάκι
Στη Γάστρα ετοιμάζονται για τη μεγάλη της σχάρας γιορτή! Την τσικνοπέμπτη τα κάρβουνα θα ανάψουν από το πρωί για να σου προσφέρουν τρελή τσικνοκατάσταση από τους ειδικούς στο μεζέ...
(25108718) Παναγιώτη Συμεού 5-6, Kanika Center, Εναέριος. 

Στα Ούζα μας
Την Τσικνοπέμπτη θα πάμε «Στα Ούζα μας», τη μικρή ουζερί στην ιστορική Πλατεία Ηρώων της Λεμεσού, η οποία επέστρεψε μόλις και σε υποδέχεται με μεζεδάκια, ανάμεσα σε άλλα αλοιφές, κολοκυθοκεφτέδες, μεγαλή ποικιλία από κρεατικά, όπως σουβλάκι, λουκάνικο, κεμπάπ κ.ά., σπεσιαλιτέ όπως σπετζοφάι και καλό κρασί. Από το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης στην πλατεία θα στηθεί πάρτι με πλούσιο φαγοπότι, που θα κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ!
(99 349295) Κώστα Κουζάρη 6, 3056, Λεμεσός.

Στου Φανή - Εδεσματοποτείον 
Στου Φανή το πάρτι της Τσικνοπέμπτης θα στηθεί από το μεσημέρι στις 12.00 και θα κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ! Πρόκειται μάλιστα για ένα κοινό πάρτι που θα στηθεί στο δρόμο με μουσική από DJ, μπάρμπεκιου (θα προσφέρεται η πιατέλα Τσικνοπέμπτης με €15) και ποτό από τους Aroma cafe, Exhibit 8, The Wine Gallery και Στου "Φανή" - Εδεσματοποτείον.
(99323489) Ανδρέα Θεμιστοκλέους 1.

Οινέας Μεζεδοπωλείο Μουσικοθεραπευτήριο
Είναι ένα μεζεδοπωλείο φτιαγμένο με μεράκι, που θα το βρεις στην ιστορική Πλατεία Ηρώων. Οι σπιτικοί του μεζέδες, με σεβασμό στην παράδοση και με αρώματα μεσογειακά, σε συνδυασμό με τη φιλική εξυπηρέτηση των ανθρώπων του και το πλούσιο ρεπερτόριο των μουσικών του, έχουν κατατάξει τον Οινέα ανάμεσα στα αγαπημένα στέκια των καλοφαγάδων και γλεντζέδων Λεμεσιανών κι όχι μόνο. Την Τσικνοπέμπτη ετοιμάζονται για μεγάλο γλέντι, με ζωντανή μουσική με λαϊκό και έντεχνο.
(96402323) Κώστα Κουζάρη, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός.

Η Φωλιά του Κούκου
Στο γραφικό ταβερνάκι Η Φωλιά του Κούκου ετοιμάζουν Τσικνοπάρτι με μουσικάρες από την EasySound (από τις 12.00), παρεΐστικη ατμόσφαιρα και κεφάτη διάθεση, άφθονο κρασί, τσίπουρο, ούζο, παραδοσιακά μαμαδίστικα φαγητά και μεζεδάκια στη σχάρα αλλά και στο τηγάνι! 
(97682003) Αγίου Ανδρέου 228.

pastrimatzidiko.jpg

Παστριματζίδικο Sary Delicatessen
Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Σαριπόλου με μενού που θα περιλαμβάνει εποχιακά, πιάτα ημέρας, πολίτικους μεζέδες, κρεατικά, λουκάνικα, σούβλα και άλλα πολλά για ένα μοναδικό φαγοπότι. Το νόστιμο φαγητό θα συνοδεύεται ακούγοντας ζωντανή μουσική από τους κανταδόρους.
(96464865) Σαριπόλου 70.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close