Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο Πέτρος είναι το νέο αστέρι της κυπριακής γαστρονομίας

Στα 22 του μόλις χρόνια κατάφερε να ξεχωρίσει στην Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων, ανάμεσα σε 60 συμμετοχές

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2024

Η Κύπρος, ένα νησί γεμάτο γεύσεις και αρώματα από την παράδοσή της, έχει να επιδείξει πολλά πράγματα. Ανάμεσα σε αυτά και το ταλέντο των νέων παιδιών της που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς – τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων του τόπου μας.

Στον κόσμο της μαγειρικής, ένας νεαρός μάγειρας από την Κύπρο έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να αναδείξει την τέχνη του με τρόπο που εντυπωσιάζει και εμπνέει.

O Πέτρος συστήθηκε στον Χαράλαμπο Παναγιώτου της City.com.cy και πιο κάτω είναι όλα όσα μάθαμε γι' αυτόν!

O Πέτρος Ελευθεριάδης είναι (μόλις) 22 ετών, κατάγεται από τη Λάρνακα και σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη. Αφού αξιολογήθηκε από εσωτερικό διαγωνισμό της σχολής του και με βάση άλλα κριτήρια που διέκριναν σε αυτόν οι δάσκαλοί του, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη σχολή του -αλλά και την Ελλάδα- στην Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων, στην οποία συμμετείχαν άτομα από 60 χώρες.

Ο Πέτρος με τη Σχολή του, La Chef Levi, άφησε πίσω του 40 χώρες, καταφέρνοντας να βρεθεί στην κορυφαία εικοσάδα, μπροστά από χώρες όπως οι Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, κ.ά.

petros2.jpg

Κληθείς να απαντήσει με ποια πιάτα διαγωνίστηκε απάντησε ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού μαγείρεψε έναν εναλλακτικό μουσακά και για γλυκό κρέπες σουφλέ με πορτοκάλι. Για το βραβείο της 20άδας έφτιαξε μπαλοτίνα κοτόπουλο με μάνγκο, κροκέτες με φακές και ταμπουλέ με ζου για σάλτσα.

«Η εμπειρία ήταν μοναδική, βλέπεις κουλτούρες από όλο τον κόσμο. Γνωρίζεις πρόσωπα και ανταλλάζεις γνώσεις, απόψεις και ιδέες. Αποκτάς φίλους και διασυνδέσεις», μάς είπε.

Ερωτηθείς ποιο θεωρεί ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας, ανέφερε ότι δεν υπάρχει μυστικό, φτάνει να αγαπάς αυτό που κάνεις και να «βάζεις» τον εαυτό σου στα πιάτα σου. «Να είναι το πάθος σου και να μην το βλέπεις ποτέ σαν δουλειά», επεσήμανε.

Αγαπημένη κουζίνα και σπεσιαλιτέ για τον Πέτρο δεν υπάρχει καθώς η φιλοσοφία του συνοψίζεται στο ότι ένας καλός μάγειρας κάνει δικό του ό,τι φτιάξει και βάζει το ίδιο πάθος σε όλα του τα πιάτα.

Σημείωσε επίσης, ότι από μικρός παρακολουθούσε σειρές και βιντεάκια μαγειρικής και μαγείρευε μαζί με τους γονείς του στη κουζίνα. «Νομίζω αργά ή γρήγορα θα ανακάλυπτα ότι μου άρεσε», προσέθεσε.

petros3.jpg

Μιλώντας για τα μελλοντικά του σχέδια, ανέφερε ότι σίγουρα θα ήθελε να επιστρέψει στην Κύπρο, όμως για τα επόμενα χρόνια επιθυμεί να ταξιδέψει σε διάφορες χώρες και να γνωρίσει διαφορετικές κουζίνες και συνταγές.

Όσον αφορά στην κυπριακή κουζίνα, ο Πέτρος πιστεύει πως δεν υστερεί σε τίποτα, ίσα ίσα υπάρχουν πολλά προϊόντα και συνταγές που είναι μοναδικές και πρωτότυπες. Όπως ανέφερε, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να την αναδείξουμε και σε άλλες χώρες.

«Στη γαστρονομία σιγά σιγά ανεβαίνουμε, απλώς πρέπει και ο κόσμος να είναι ανοιχτός σε αυτήν την ιδέα γιατί στην Κύπρο αναζητούμε συνήθως την ποσότητα στα πιάτα μας και όχι την ποιότητα», υπογράμμισε.

Δηλώνει λάτρης των κυπριακών πιάτων με τα αγαπημένα του να είναι το πουργούρι και το λεμονάτο κοτόπουλο.

Ο Πέτρος Ελευθεριάδης απευθυνόμενος προς τους νέους της Κύπρου που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του μάγειρα, έστειλε το δικό μου μήνυμα.

«Σαν νέος που είμαι κι εγώ θα έλεγα ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Το επάγγελμα του μάγειρα δεν έχει ταβάνι. Το πόσο ψηλά θα φτάσει κάποιος το ορίζει ο ίδιος με σκληρή δουλειά και πάθος για τη μαγειρική», κατέληξε.

Πηγή: City.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close