29-30 April 2024
Προσεχώς

Σηκώνει αυλαία για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου

Κάνει αρχή τέλη Απριλίου με μία εντυπωσιακή παράσταση

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2024

Ένας νέος θεσμός κάνει την εμφάνισή του σύντομα στην Κύπρο. Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου που φιλοδοξεί να καθιερωθεί στη χώρα μας φέρνοντας μεγάλες παραγωγές και παραστάσεις από το εξωτερικό.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 29 Απριλίου με την εντυπωσιακή εναρκτήρια παράσταση "Αποκάλυψη αύριο" των Kirill & Friends.

Έξι άνθρωποι σε ένα δωμάτιο ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος θα τελειώσει σε μια ώρα. Στα επόμενα 60 λεπτά, μέσα από το χορό, το σεξ, την απελπισία, την οργή και τη χαρά, εξερευνούν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Το Apocalypse Tomorrow είναι η πρώτη ανεξάρτητη πρεμιέρα του KIRILL & FRIENDS , μιας νέας θεατρικής ομάδας που συγκεντρώνει τον σκηνοθέτη Kirill Serebrennikov και τους συνεργάτες του. Στις 29 και 30 Απριλίου στην Κύπρο, το έργο θα ανοίξει το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου CITF.

Δημιουργοί: Evgeny Kulagin, Ivan Estegneev, Mikhail Durnenkov, Ksenia Peretrukhina.

Πρωταγωνιστούν: Nikita Kukushkin, Svetlana Mamresheva, Campbell Caspary, Capucine Schattleitne, Adela Maharani.

Τι θα συμβεί: Έξι χαρακτήρες βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο και μαθαίνουν ότι η αποκάλυψη θα συμβεί σε μια ώρα. Καταγράφουν τα τελευταία τους λόγια στην κάμερα, γδύνονται, ντύνονται, θέλουν να κάνουν σεξ και δεν θέλουν να πεθάνουν, τηλεφωνούν στη μαμά τους, τρελαίνονται, τρώνε τη γη, μετατρέπονται σε ζώα, φροντίζουν ο ένας τον άλλον, μοιράζονται τα πιο πολύτιμα πράγματα και - χορεύουν, κυριολεκτικά για τελευταία φορά.

Tι θα νιώσετε:

Onsra (boro) - Να αγαπάς για τελευταία φορά- το συναίσθημα ότι η αγάπη δεν θα διαρκέσει.

Putuwa (gadigal) - Το να ζεσταίνεις τα χέρια σου δίπλα στη φωτιά, ενώ σφίγγεις απαλά τα χέρια κάποιου άλλου.

Shěnměi píláo (κινέζικα, 审美疲劳) - Αισθητική κόπωση- έκθεση σε τόση πολλή ομορφιά που παύεις να την εκτιμάς.

Τι πρέπει να ξέρετε: Πρόκειται για την πρώτη ανεξάρτητη πρεμιέρα του Kirill & Friends, μιας νέας θεατρικής ομάδας που απαρτίζεται από τον σκηνοθέτη Kirill Serebrennikov και τους συνεργάτες του. Το έργο,ένα σπουδαίο παράδειγμα σωματικού θεάτρου γράφτηκε από τον θεατρικό συγγραφέα Mikhail Durnenkov μαζί με τους ερμηνευτές, τον σκηνοθέτη και τον χορογράφο - πρόκειται πραγματικά για μια ομαδική προσπάθεια. Οι Evgeny Kulagin και Ivan Estegneev έχουν ήδη συνεργαστεί με τον Kirill Serebrennikov σε διάφορα έργα- μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι σας περιμένει, από το τρέιλερ του έργου Baroque, που παίζεται στη Ρωσία και πρόσφατα επανασχεδιάστηκε για τη γερμανική σκηνή

Σημαντικό:

  1. Το έργο APOCALYPSE TOMORROW εγκαινιάζει το πρώτο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου του CITF. Το πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες μπορούν να βρεθούν στο https://citf.cy/.
  2. Κάθε εισιτήριο που αγοράζεται για το APOCALYPSE TOMORROW λειτουργεί επίσης σαν μια πρόσκληση στο πάρτι έναρξης. Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί μετά την παράσταση στις 30 Απριλίου, ξεκινώντας στις 10:30 μ.μ. στο ETKO. Παρακολουθήστε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ και τον επίσημο λογαριασμό της CITF https://www.instagram.com/citf.cy/ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημαντική ανακοίνωση:
Σύμφωνα με τους κανονισμούς του θεάτρου, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 16 ετών, χωρίς τη συνοδεία ενηλίκου.

Δευτέρα 29 & Τρίτη 30 Απριλίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20:30. Εισιτήρια: SoldOutTickets

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close