Things to Do , Προσεχώς

Υποδεχόμαστε αυτό το σαββατοκύριακο με 21 προτάσεις για έξοδο

Όλα όσα θα γίνουν το weekend στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαρτίου 2024

Ήρθε και το δεύτερο σαββατοκύριακο του Μάρτη και λογικό είναι να θες να πας κάπου για να απολαύσεις όμορφες θεατρικές παραστάσεις, live μουσικές, δραστηριότητες με τα παιδιά και πολλά άλλα. Εμείς λοιπόν σου παρουσιάζουμε 21 προτάσεις για έξοδο με επιλογές σε όλη την Κύπρο.

magia.jpg

H μαγεία της Ανατολής στο DownTown στη Λευκωσία
Μια βραδιά βγαλμένη από τη μαγεία της Ανατολής έρχεται στο μοναδικό DownTown Live στη Λευκωσία από τη σχολή χορού Mariettas project dance studio.Δίνουμε ραντεβού λοιπόν την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 22:00 όπου θα γιορτάζουμε την ημέρα της γυναίκας με άρωμα από ανατολίτικες μουσικές και μπόλικο χορό να κατακλύζει τη σκηνή. Ένα ξεχωριστό βράδυ με πολύ κέφι και διασκέδαση.
Για πληροφορίες και κρατήσεις εδώ ή στο: 99810011
>> Παρασκευή 8 Μαρτίου, DownTown Live 22:00.
Είσοδος €10

nivo 44.jpg

Ο Νίκος Βουρλιώτης έρχεται να ραπάρει στη Λευκωσία
Αν είσαι φαν της ραπ μουσικής, ο αγαπημένος σε όλους Nivo (κατά κόσμον Νίκος Βουρλιώτης) έρχεται για να ραπάρει στο ξακουστό Notes Live στη Λεμεσό στις 8 Μαρτίου στις 22:00... σε ένα πάρτι που θα αφήσει Αποτυπώματα! Παρέα με τον Νίνο θα είναι οι DJ A. Chris και DJ El Conne. Ένα live που κανένας δεν πρέπει να χάσει.
>> Παρασκευή 8 Μαρτίου,Notes Live, 22:00. Πληρ.96721741

leben.jpg

Ξενάγηση στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Η μέρα της γυναίκας πλησιάζει έτσι λοιπόν με αφορμή αυτήν την σημαντική μέρα η Λεβέντειος Πινακόθηκη σε προσκαλεί σε μία ξενάγηση την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 15:30. Θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις την ζωή και το έργο δύο σημαντικών γυναικών ζωγράφων της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Επίσης θα μάθεις πώς απεικόνιζαν τη γυναίκα στην τέχνη, από τον 16ο μέχρι και τον 20ό αιώνα.Η ξενάγηση θα γίνει στα ελληνικά. Συμμετοχή: Δωρεάν και αριθμός συμμετοχών ανά ομάδα μέχρι 20 άτομα
>> Παρασκευή 8 Μαρτίου, Λεβέντειος Πινακοθήκη, 15:30. Πληρ. 22668838
Κρατήσεις απαραίτητες:rsvp@leventisgallery.org

reuma.jpg

Τα Υπόγεια Ρεύματα στη Κύπρο
Τα Υπόγεια Ρεύματα γιορτάζοντας 30 χρόνια και με αφορμή το νέο τους δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο, έρχονται στην Κύπρο για μόνο 4 παραστάσεις.Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, ένας χαρακτηριστικός ήχος, δεκάδες αγαπημένα τραγούδια και μια Υπόγεια παρέα που καταφέρνει να ξεπερνάει συνεχώς τα μουσικά της όρια δημιουργώντας την απόλυτη live ατμόσφαιρα σε κάθε συναυλία.
>> Παρασκευή 08 Μαρτίου, Savino Live, 22:00 Πληρ. 99426011/ Σάββατο 09 Μαρτίου Koursaros Music Bar, 22:00. Πληρ. 99852419

men.png

Ο Δημήτρης Μέντζελος έρχεται στο νησί μας
To Kaseta Retro Event κάνει περιοδεία στο νησί μας με μια guest εμφάνιση που σίγουρα θα μας φέρει πολλές αναμνήσεις. Ο Δημήτρης Μέντζελος λοιπόν βρίσκεται ήδη στον δρόμο για την Κύπρο και ανυπομονούμε να τον ακούσουμε. Για όσους δε γνωρίζουν ο Δημήτρης ήταν μέλος τους θρυλικού συγκροτήματος Ημισκούμπρια.Υπήρξαν από τα σπουδαιότερα σατιρικά χιπ χοπ συγκροτήματα με τα τρία μέλη του συγκροτήματος να αποτελούνται από τους Δημήτρης Μεντζέλο, Μιθριδάτη και Πρύτανης. Σε συνέντευξη τους ανάφεραν πως η ονομασία του γκρουπ Ημισκούμπρια ήταν ένας όρος παρεΐστικος ενώ έχουν δηλώσει ότι αυτό χαρακτηρίζει τον άνθρωπο που μπορεί και ελίσσεται στις δύσκολες ώρες σαν το «σκουμπρί».
>> Παρασκευή 8 Μαρτίου, 50s Bar, Λευκωσία/Σάββατο 9 Μαρτίου, Savoy, Λεμεσός/ Κυριακή 10 Μαρτίου το Kaseta θα παίζει solo στο Ammos Beach Bar, Λαρνακα.

negros 33.jpg

Ο Νέγρος του Μοριά στο DownTown Live
Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 8:30 στο πλαίσιο του θρασύτατου tour του ανεβαίνει στη σκηνή του γνωστού DownTownLive στη Λευκωσία ανεβαίνει ένας από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες ράπερ και δεν είναι άλλος από τον Νέγρο του Μοριά. Ο Νέγρος του Μοριά, γνωστός και ως Black Morris, είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες ράπερ που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. H μουσική του χαρακτηρίζεται από μια σύγχρονη προσέγγιση και συνεργάζεται με ιδιαίτερα ταλαντούχους νέους παραγωγούς και καλλιτέχνες με διάφορες εθνικές καταβολές. Το όνομα Black Morris είναι η ελεύθερη μετάφραση του «Νέγρου του Μοριά», που στα ελληνικά κάνει ένα έξυπνο λογοπαίγνιο με το «Γέρος του Μοριά», το προσωνύμιο του Κολοκοτρώνη, του θρυλικού στρατηγού της Ελληνικής Επανάστασης. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που επικεντρώνεται στο κέντρο της Αθήνας του 21ου αιώνα, μιλώντας εκ μέρους της νεολαίας του.
>> Σάββατο 9 Μαρτίου,DownTown Live, 20:30. Πληρ. 99810011
Eισητήρια: www.downtownnicosia.live

tow.jpg

Ο γνωστός τράπερ Τoquel στη Λευκωσία
Ο γνωστός τράπερ Τoquel μετά την απίστευτα επιτυχημένη συναυλία του στην Αθήνα έρχεται στην Κύπρο. και είναι έτοιμος να ξεσηκώσει όλο το κοινό της Λευκωσίας για άλλη μια αποκλειστική sold out βραδιά στο Box Stasikratous το Σάββατο 9 Μαρτίου.Ο Tοquel ένας καλλιτέχνης που έχει αφήσει το δικό του μουσικό στίγμα στον χώρο της τραπ. Τα τελευταία album «777» (2019) και «Beverly Hills» (2022) αποτελούν δύο από τις δημοφιλέστερες και εμπορικότερες κυκλοφορίες των τελευταίων ετών, με διαμαντένιες και πολυπλατινένιες επιτυχίες να «σαρώνουν» μέχρι και σήμερα. Το νέο του album που μόλις κυκλοφόρησε έχει τον συμβολικό τίτλο “1111”, την ημερομηνία γέννησης της μητέρας του και έναν από τους πιο ισχυρούς και τυχερούς αγγελικούς αριθμούς, που όταν τον συναντάμε λέγεται πως βρισκόμαστε συμπαντικά σε «καλό δρόμο».Σε αυτόν τον δρόμο βρίσκεται και ο Toquel στην πιο εξελιγμένη φάση του τόσο προσωπικά όσο και καλλιτεχνικά, με τραγούδια του να κερδίζουν για ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον του κοινού χάρη στα εκρηκτικά flows τους και το ιδιαίτερο ηχόχρωμα τους.
>> Σάββατο 9 Μαρτίου, Box Stasikratous. Πληρ. 97882348

vale.jpg


Η γκαλερί Exhibit8 στη Λεμεσό
με νέα ατομική εικαστική έκθεση
Η γκαλερί Exhibit8 στη Λεμεσό παρουσιάζει τη νέα ατομική εικαστική έκθεση του Βαλεντίνου Βασιλείου, υπό τον τίτλο Be the hacker of your fuc(king) mind. Ο καλλιτέχνης εξετάζει εκ νέου είδωλα που ανήκουν τόσο στην ποπ κουλτούρα, όσο και σε θρησκευτικές και εθνικές κουλτούρες, και φέρουν ένα σημαντικό συμβολικό φορτίο, με στόχο να δημιουργήσει ανατρεπτικά σχόλια με αναφορές σε ζητήματα της μεταμοντέρνας συνθήκης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 19.30 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου.
>> Τρίτη – Παρασκευή: 10:00 – 23:00/ Σάββατο: 12.00 – 23.00

katht.jpg

Καθαροί, Πια στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Συνεχίζονται με επιτυχία οι προγραμματισμένες παραστάσεις της παραγωγής του έργου Καθαροί, πια της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου, που θα δοθούν στις 3, 8, 9 και 10 Μαρτίου 2024 και παράλληλα έχουν προγραμματιστεί και δύο πρόσθετες παραστάσεις στις 2 και 6 Μαρτίου 2024 στη Λευκωσία. Η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λεμεσό την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024. Το Καθαροί, πια γράφτηκε το 1998 και είναι το τρίτο στη σειρά από τα πέντε αποκαλυπτικά θεατρικά έργα της Σάρα Κέιν, μίας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας. Ένα μοναδικό παράδειγμα φραστικής σκληρότητας, εικονοκλαστικής δράσης και πολιτικού στοχασμού, που καταδεικνύει με καταγγελτική ορμή τους μηχανισμούς καταπίεσης και ελέγχου των κοινωνικών θεσμών και φορέων εξουσίας, που προσπαθούν να υπονομεύσουν και, εντέλει, να εξαλείψουν κάθε δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης.Σκηνοθετεί ο Ευριπίδης Δίκαιος, ο οποίος, πλαισιωμένος από μια έμπειρη ομάδα ηθοποιών, αναμετριέται με το ωμό και βίαιο σύμπαν της Κέιν, αναλαμβάνοντας μια ιδιαίτερη πρόκληση: πώς να αναπαριστήσει κανείς το μη αναπαραστάσιμο. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Άντρια Ζένιου, Νεκτάριος Θεοδώρου.
>> Παρασκευή 8 Μαρτίου, Σάββατο 9 Μαρτίου, Κυριακή 10 Μαρτίου , Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή 8.30, (K 18:30). Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy. Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10.00-13.30 & 16.00-18.00)

kosmikon.jpg

Ετήσιο αποκριάτικο Nostalgia Party στη Λευκωσία
Το Nostalgia Parties είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το 9ο ετήσιο αποκριάτικο πάρτι Λευκωσίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου, με ένα Live Party Band + DJ! Δίνουμε λοιπόν ραντεβού στο Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης στην παλιά Λευκωσία, για να διασκεδάσουμε με τους «Time Surfers» Party Band (με μουσικές από τις δεκαετίες ΄70, ΄80, ΄90, ΄00) καθώς επίσης και με τη μουσική του DJ Claudio (από τις δεκαετίες '70, '80, '90, '00).Πέρα από μουσική, στο πάρτι θα έχει platters και ποτά και φυσικά... άφθονη καρναβαλίστικη τρέλα!
>> Σάββατο 9 Μαρτίου, Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης, 20.30. Πληρ. 22664697
Εισητήρια: www.ticketmaster.cy.

pinyy.jpg

Ο Πινόκιο και ο Τζεπέτο στη Κύπρο
Η πιο γοητευτική κλασική ιστορία του κόσμου, του ξύλινου παιδιού με τη χρυσή καρδιά και τον αδαμάντινο χαρακτήρα, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Ο Τζεπέτο, η καλή Νεράιδα και ο Διάρης (ένα παιχνιδιάρικο ποντικάκι - αφηγητής), θα χρειαστούν την βοήθειά σου για να μάθουν στον μικρό ψευτάκο Πινόκιο την αξία της αλήθειας και της αληθινής αγάπης.Έλα με την μαμά και τον μπάμπα σου, για να ψάξεις χαμένους θησαυρούς, να πιάσεις πολύχρωμα μπαλόνια, να γίνεις μικρός μάγος, να χορέψεις και να τραγουδήσεις όσο ποτέ στην πιο διαδραστική παράσταση της χρονιάς‼ Η εταιρεία μας έχει ειδικότητα στις διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά. Στόχος της είναι να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, μέσα από την συμμετοχή τους στην ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά τους, και να νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης που συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.
>> Σάββατο 9 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11.00, 15.00 & 17.00/ Κυριακή 10 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, Λεμεσός, 11.00 & 15.00. Εισιτήρια: €15 & €12, www.ticketmaster.cy, Πληρ.968526 00

nils.jpg

O θαυμαστός κόσμος του Νιλ Χόλγκερσον στο 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου
Ο Δήμος Στροβόλου στο 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου παρουσιάζει στις 9 και 10 Μαρτίου του 2024 «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ. Ο Δημήτρης Αδάμης, ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών, παρουσιάζει στα παιδιά, σε δική του σκηνοθεσία και διασκευή, «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον», της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ. Ο σκανδαλιάρης και ατίθασος Νιλς, μεταμορφωμένος σε νάνο από ένα ξωτικό, ταξιδεύει μαζί με τον Μάρτιν, τον λευκό χήνο του και ένα σμήνος από αγριόχηνες πάνω από βουνά και θάλασσες, πεδιάδες και λίμνες, δάση και ποτάμια, λιμάνια, χωριά και πολιτείες. Σ΄ αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των πουλιών και των ζώων και μαθαίνει να τα αγαπά, να τα προστατεύει και να τα σέβεται.Παρέα με τη σοφή αγριόχηνα Άκα, την Αλεπού, τον Αργυροπελεκάνο, την Πουπουλένια, τον Γοργοφτέρουγο τον αετό και τη Μεγάλη Πεταλούδα, αναγνωρίζει την αξία της ομαδικότητας και την αρετή της αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης. Η παράσταση αφηγείται στα παιδιά ένα ωραίο οικολογικό παραμύθι, τώρα που έχουμε χρέος να τους μιλήσουμε για το περιβάλλον και την προστασία του. Η μουσική της παράστασης βασίζεται σε φολκλορικά λυρικά τραγούδια και Σκανδιναβούς συνθέτες, όπως ο Grieg, ο Sibelious και o Gade. Κείμενο – Σκηνοθεσία- Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης, Οι ηθοποιοί της παράστασης (με σειρά εμφάνισης ): Ανθή Χριστοθανοπούλου, Άρης Καλαβρός, Γιώργος Γκιόκας, Χαρά Νικολάου, Κατερίνα Περλιάνη, Τάσος Ράπτης
>> Σάββατο 9 (15.30) – Κυριακή 10 Μαρτίου (11.00 & 15.00), Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
Τιμή εισητηρίων: €15

alee.jpg

Θεατρική παράσταση Αλεπούδες στο WhereHaus612
Η θεατρική ομάδα Point To Contemporary Theater παρουσιάζει το έργο «Αλεπούδες», στο WhereHaus612
Πρόκειται για ένα καθηλωτικό έργο, με υπαινικτικό χιούμορ, που παίζει με τις παράνοιες μας πραγματικές η φανταστικές. Σε ένα κόσμο στον οποίο ο καταιγισμός πληροφοριών φτάνει σε μας αφιλτράριστος, οι ψευδείς ειδήσεις και οι θεωρίες συνομωσίας παραμορφώνουν την καθημερινότητα μας.Το έργο θεωρήθηκε προφητικό αφού γράφτηκε πριν από τα τραγελαφικά γεγονότα που έζησαν οι Άγγλοι πολίτες, σχετικά με το Brexit, την έλλειψη τροφίμων και την συσσώρευση αποθεμάτων στα σπίτια τους.Η δράση λαμβάνει χώρα σε μια ζοφερή εποχή, όπου η ανθρωπότητα μαστίζεται από λιμό, οι σοδιές καταστρέφονται από πλημμύρες, ενώ παράλληλα ταλανίζεται από την απειλή του κόκκινου θηρίου (των Αλεπούδων). Εντεταλμένοι του κράτους στέλνουν τον νεαρό Ουίλιαμ Μπλορ, επίλεκτο ανιχνευτή αλεπούδων, στο κτήμα της οικογένειας Κόβι, που πενθεί τον πρόσφατο θάνατο του γιου τους, για να ερευνήσει την αιτία που οι οικογένεια δεν εκπλήρωσε τους στόχους της.
>> Παρασκευή 8 μέχρι Κυριακή 10 Μαρτίου,WhereHaus612, 20.30.

λεφου 55.jpg

Φτιάχνουμε λουκουμάδες με την Χρύσω Λέφου στη Λάρνακα
Η Τοπική Αγορά Παραγωγών Λάρνακας επιστρέφει την Κυριακή 10 Μαρτίου στον υπαίθριο χώρο δίπλα από το οίκημα του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στο χωριό Άγιος Θεόδωρος. Η αγορά στις 11:00 θα φιλοξενήσει την αγαπημένη μας τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου η οποία θα μας φτιάξει λουκουμάδες που θα προσφέρονται στο κοινό. Παράλληλα, από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 ο ξυλόφουρνος που θα βρίσκεται εκεί θα ψήνει νόστιμες ελιωτές και χαλλουμωτές που θα φτιάχνονται επί τόπου στο εργαστήρι ζυμώματος που θα πραγματοποιηθεί. Ακόμη τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ευχάριστο εργαστήρι με τίτλο "Φτιάχνουμε σπιτική μανταρινάδα" όπου θα μάθουν όλα τα μυστικά για τα εσπεριδοειδή και πώς να παρασκευάσουν αυτό το ωραίο ρόφημα σε σκουός. Μην χάσεις την προσφορά της ημέρας που είναι οι μαντόρες που θα πωλούνται προς 60 σεντ το κιλό και είναι ιδανικές για να φτιάξεις σκουός.
>> Κυριακή 10 Μαρτίου, Άγιος Θεόδωρος, 11.00.

λοοκ.jpg

Κοίτα ποιος ήρθε στο Σατιρικό Θέατρο
Η Αris Pro, σε συνεργασία με το Σατιρικό Θέατρο, παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία του Ray Cooney «Κοίτα ποιος ήρθε!» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Στο «Κοίτα ποιος ήρθε!» η φάρσα βρίσκει την πιο σπαρταριστή εκδοχή της, σατιρίζοντας μέσα από ψέματα, παραπλανήσεις, και απροσδόκητα συμβάντα τις ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη. Η καταιγιστική δράση, οι απανωτές εκπλήξεις, παρεξηγήσεις και ανατροπές αλλά και οι άκρως απολαυστικοί χαρακτήρες του έργου, συνθέτουν ένα «εκρηκτικό» σκηνικό που θα προσφέρει άφθονο γέλιο. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου. Παίζουν οι : Βασίλης Μιχαήλ, Χάρης Αριστείδου, Μαριλένη Σταύρου, Αστέρω Κυπριανού, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Ρόζου, Γεωργία Νικολάου
>> Σάββατο 9 Μαρτίου ( πρεμιέρα), 20.30/ Κυριακή 10 Μαρτίου, 18.30, Σατιρικό Θέατρο Κεντρική Σκηνή. Πληρ.22312940/22421609.
Εισιτήριο:https://www.soldoutticketbox.com/event/koita-pios-irthe-satiriko-2024?lang=el

kaimakli.jpg

Thrift clothing market στο Καϊμακλί
Θρίφτερς ήρτε η ώρα για το 5ο “Anakoutrefko Thrift clothing market”! Ετοιμαστείτε για καλόγερους γεμάτους με πολλές επιλογές που ρούχα, κοσμήματα, τσάντες τζαι παππούτσια! Λίο τα καρναβάλια, λίο ο τζαιρός που μας περιπαίζει,τζαι χωρίς να έχουν τούτα ούλα κάποια σχέση αποφασίσαμε ότι εν η κατάληλη ώρα για θρίφτινγκ. Στις 10 Μαρτίου στο Καϊμακλί, 12 πωλητές συμμετέχουν στο μάρκετ με μεταχειρισμένα ανδρικά τζαι γυναικεία ρούχα, παππούτσια τσάντες τζαι κοσμήματα !.Σκοπός μας είναι να αμφισβητήσουμε τα στερεότυπα που περικλύουν την κοινότητα του θρίφτινγκ στην κοινωνία μας τζαι να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση μιας κοινωνίας πιο ηθικής κατανάλωσης. Έννα έχουμε τζαι μουσικούα , βίγκαν φαγητό τζαι παγωμένες μπύρες τζαι όι μόνο. Κοπιάστε να περάσουμε την ημέρα μας μαζί!
>> Κυριακή 10 Μαρτίου, Καϊμακλί, 12:00.

froint.jpg

Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ από την Alpha Square
Η Alpha Square αρνείται να μη δημιουργήσει θεατρική εμπειρία για τους θεατές της μέχρι το επόμενο Φθινόπωρο, και έτσι –χωρίς κρατική επιχορήγηση– ανεβάζει μια ιδιαίτερη παράσταση μέσα σε φυσικό σκηνικό και φυσικό φωτισμό, στον Άγιο Ανδρέα Λευκωσίας. Στο ιδιαίτερο σαλόνι ενός σπιτιού, σχεδιασμένο από τον εμβληματικό Κύπριο αρχιτέκτονα Νεοπτόλεμο Μιχαηλίδη, μικρός αριθμός θεατών θα κάθεται μαζί με τις δύο ιστορικές φιγούρες στο «γραφείο του Φρόιντ» στο φυσικό φως της ημέρας! Οι Βαρνάβας Κυριαζής και Ανδρέας Αραούζος σκηνοθετούν και ενσαρκώνουν τις δύο επιβλητικές προσωπικότητες, σε διπλές παραστάσεις για όλα τα Σάββατα* και τις Κυριακές Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί και στις 4 το απόγευμα. Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού.Παίζουν: Σάββας Μενοίκου, Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού, Πωλίνα Ματθαίου
>> Κάθε Σάββατο και Κυριακή 11.30, 16.00/ Σάββατα 2, 9 και 30 Μαρτίου μία παράσταση μόνο, στις 11.30
Εισιτήρια €15, προπώληση εισιτηρίων:ticketmaster.cy / 7777 7040 / ACS Courier.

moliii.jpg

O Μολυβένιος Στρατιώτης επιστρέφει στον ΘΟΚ
Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα - έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και απρόβλεπτες εξελίξεις. Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι μια τρυφερή ιστορία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής. Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Αττώνης, Λουκάς Ζήκος, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέας Λόντου, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως, Ανδριανή Νεοκλέους, Ανδρέας Παράσχος
>> Κυριακή 10 Μαρτίου,Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, 10:30.
Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy Ταμείο του Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13.30 & 16.00-18.00)

gatoulis.jpg

Ο Γάτος με τις μπότες επιστρέφει!
Το θέατρο Piccolo, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, επαναφέρει στη σκηνή τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα! Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας!
>> Κυριάκη 10 Μαρτίου, Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου, 11.00.
Είσοδος: €10

kenoo.jpg

Το Κένο Αυτοπροσώπος στο Θέατρο Δέντρο
Έργο γραμμένο την εποχή των μνημονίων «Το κενό αυτοπροσώπως» του Άκη Δήμου έχει ως φόντο την οικονομική κρίση και την ελληνική πολιτική ιστορία από τη Δικτατορία, το Πολυτεχνείο, τη Μεταπολίτευση και μετά, μέχρι και την «πρώτη φορά Αριστερά». Η αίσθηση της ματαίωσης -ατομικής και συλλογικής- είναι η αφορμή για τα όσα θα δούμε επί σκηνής στην παράσταση που σκηνοθετεί ξανά για το Θέατρο Δέντρο, ο Γιώργος Μουαΐμης, ένα χρόνο μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Μαμά». Ως «μια κωμωδία για την ήττα» προσδιορίζει το έργο ο ίδιος ο συγγραφέας και πώς αλλιώς αφού πρόκειται για μια γλυκόπικρη κωμωδία -ένα περίτεχνο σκηνικό παιχνίδι με καταιγιστικούς διαλόγους- που σατιρίζει ήθη και παθογένειες μιας κοινωνίας απαθούς, βολεμένης στον καναπέ…Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί ο Σταύρος Λούρας, η Αννίτα Σαντοριναίου, η Έρικα Μπεγέτη και ο Άγγελος Χατζημιχαήλ. Μαζί τους επί σκηνής η πιανίστρια Κυριακή Ιακωβίδου.
>> Κυριακή 10 Μαρτίου, Θέατρο Δέντρο, 20.30. Προπώληση: Soldout Tickets στα Kαταστήματα Stephanis ή στο τηλ: 99520835.

vivlos.jpg

Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα από το θέατρο Αντίλογος
Την κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια, παρουσιάζει το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με όλα τα πρόσωπα της Βίβλου να δίνουν ραντεβού με το φιλοθεάμον κοινό από τις 10 Φεβρουαρίου στη σκηνή του θεάτρου Μασκαρίνι στα Λατσιά! Διανομή (Με αλφαβητική σειρά): Άρης Κυπριανού, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης. Σκηνοθεσία: Ελένη ΑναστασίουΤην κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια, παρουσιάζει το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με όλα τα πρόσωπα της Βίβλου. «Στην αρχή», μας πληροφορεί μια θεϊκή φωνή, «επικρατούσε το χάος.» Αλλά γιατί να σταματήσουμε εκεί; Η διαταραχή συνεχίζεται στη μέση και στο τέλος της Βίβλου! Το έργο «Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» των Adam Long, Reed Martin και Austin Tichenor είναι μια ευφυής και σπαρταριστή κωμωδία που πασχίζει να κατανοήσει ιστορίες «αυθεντίας» που από πολύ νωρίς έχουμε μάθει. Και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι σ’ αυτό το έργο , που «πλαστογραφεί» «την σπουδαιότερη ιστορία που έγινε ποτέ αποδεκτή ως γεγονός», υπάρχουν υπέροχες στιγμές σουρεαλιστικής θεατρικότητας! Με το μέγα θεολογικό ερώτημα να είναι ένα: Έχει ο Θεός αίσθηση του χιούμορ; Παίζουν: Άρης Κυπριανού, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης.
>> Κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι το τέλος Μαρτίου, Θέατρο Μασκαρίνι, 20.30. Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS και καταστήματα Stephanis – Electronics.
Πληροφορίες και κρατήσεις : 99251331

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close