Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ανοικτή πρόσκληση σε Κύπριους δημιουργούς από την ομάδα του #Nicosia2030

Γίνονται δεκτές προτάσεις για παραστάσεις θεάτρου, σύγχρονου χορού και μουσικής

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2024

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας προσκαλεί επαγγελματίες καλλιτέχνες (φυσικά πρόσωπα) κυπριακής καταγωγής ή ιθαγένειας ή/και οργανισμούς (νομικά πρόσωπα) που λειτουργούν νόμιμα στην Κύπρο να υποβάλουν προτάσεις για ένταξη τους στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2024, που θα διεξαχθεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λευκωσίας και η Nicosia For Art (οι «συνδιοργανωτές»), που ανέλαβαν τη διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030 για τη Λευκωσία.

Γίνονται δεκτές προτάσεις για παραστάσεις θεάτρου, σύγχρονου χορού και μουσικής, οι οποίες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (θεατρική αίθουσα, χώρο δοκιμών, στον υπαίθριο χώρο στο πλάι και μπροστά στο θέατρο καθώς και στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας), καθώς και προτάσεις για το Παράλληλο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

NAMA DAMA B&W FACEBOOK POST-2.jpg

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα πρέπει να συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία του Φεστιβάλ, που με τη σειρά του είναι ευθυγραμμισμένο με τη μακροχρόνια στρατηγική του Δήμου Λευκωσίας για τον πολιτισμό και που περιλαμβάνει τους πιο κάτω στόχους:

  1. Να στηρίξει και να αναδείξει νέους επαγγελματίες δημιουργούς και να προβάλει τα ταλέντα της Κύπρου όλων των ηλικιών. Ξεκινώντας από το 2024, το Φεστιβάλ έχει θεσπίσει την ενότητα #UNDER30, που απευθύνεται αποκλειστικά σε δημιουργούς κάτω των 30 ετών, επιθυμώντας τη συστηματική στήριξη νέων δημιουργών στα πρώτα τους βήματα.
  2. Να προτείνει πολιτιστικές δράσεις που στόχο έχουν την αποδοχή και την συμπερίληψη ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.ά..
  3. Να προτείνει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες μέσα από την επαφή τους με άλλες κουλτούρες και κοινωνικά σύνολα.

AGELESS B&W FACEBOOK POST-5.jpg

Για το 2024, η φιλοσοφία του Φεστιβάλ περιλαμβάνει και την ανάγκη:

  1. Nα παρουσιάσει τις ποικίλες πραγματικότητες της παράνομης εισβολής και του βίαιου εκτοπισμού.
  2. Nα καταθέσει προβληματισμούς για το δημοκρατικό πολίτευμα και κατά πόσο αυτό είναι εύθραυστο ή ευέλικτο και ανθεκτικό.
  3. Nα δώσει βήμα σε όλες τις εθνικότητες και πολιτισμούς που ζουν στη Λευκωσία για να προβάλουν την ιστορία και τον πολιτισμό τους, αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τους όρους και τη διαδικασία υποβολής της ανοικτής πρόσκλησης στην ιστοσελίδα: https://www.nicosia.org.cy/el-GR/news/nicosia-international-festival/2024/

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 11:59 μ.μ., μέσω της πιο κάτω ιστοσελίδας: https://forms.gle/tPzHpR35FPyAqLdDA

*Οι συνημμένες φωτογραφίες είναι από παραγωγές που συμμετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2030 (photo credit: Γιάννης Κούρτογλου & Emma Louise Χαραλάμπους)

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close