Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2024
Στη Λεμεσό οι ετοιμασίες για τη μεγάλη παρέλαση κορυφώνονται, ενώ ετοιμάζονται για παρελάσεις και ο Δήμος Παραλιμνίου με την κορύφωση των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι Αμμοχώστου, αλλά και ο Δήμος Πέγειας. Εκδηλώσεις και πάρτι οργανώνονται και σε άλλους δήμους.
Με τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, που πραγματοποιείται το μεσημέρι, κορυφώνεται σήμερα το Λεμεσιανό καρναβάλι. Χιλιάδες πολίτες από όλη την Κύπρο θα συμμετέχουν ή θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, η οποία σύμφωνα με τον Δήμο Λεμεσού, θα είναι η πιο εντυπωσιακή που έγινε ποτέ.
Στην παρέλαση έχουν δηλώσει συμμετοχή πέραν των 120 ομάδων με το συνολικό αριθμό των καρναβαλιστών να ξεπερνά τις 30 χιλιάδες.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου, θα ξεκινήσει και φέτος από τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου και θα καταλήξει στα Φώτα Τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways).
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στη 1 μετά το μεσημέρι με την παρέλαση των κανταδόρων και των μαζορέττων του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, της ομάδας Κρουστών Batukino, των Μαζορέττων Λεμεσού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.
Θα ακολουθήσει, στις 13:15, η Βασίλισσα «το κόσμημα της Μεσογείου» Χριστιάνα Χαραλάμπους με το εντυπωσιακό της άρμα και τη συνοδεία της, η οποία θα δώσει το έναυσμα για το πολύωρο γλέντι. Κατά τη διάρκεια της καρναβαλίστικης παρέλασης ο Δήμος Λεμεσού θα τιμήσει δημότες για την πολύτιμη προσφορά τους στο Λεμεσιανό καρναβάλι.
Το καρναβάλι της Λεμεσού θα ολοκληρωθεί στις 9.00 μ.μ. με τον Υπαίθριο Καρναβαλίστικο Χορό στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού, όπου θα διεξαχθεί διαγωνισμός Πελλόμασκας και Εξυπνης Μάσκας και θα απονεμηθούν Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.
Εξάλλου, η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση Αμμοχώστου θα ξεκινήσει στις 2 μμ με αφετηρία το Β΄Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου και θα διέλθει διαμέσου της λεωφόρου Πρωταρά και της οδού Αγίου Γεωργίου, Παραλίμνι.
Παράδοση έγινε η καρναβαλίστικη παρέλαση και στον Δήμο Πέγειας. Στις 3 μμ θα δοθεί η εκκίνηση για την παρέλαση, που θα διασχίσει την κεντρική λεωφόρο της Πέγειας, Μιχαλάκη Κυπριανού
Σχετικά

Οι 37 πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου, ανά περιοχή
Εικόνες από τα πολυτελή καταλύματα κάθε επαρχίας

Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές στα ορεινά προβλέπονται για σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Έως τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία – Δείτε τον καιρό των επόμενων ημερών
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Η Κύπρος στην κορυφή της Ευρώπης για τα πιο καθαρά νερά κολύμβησης
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (AEE)

Πραγματοποίηση Διεθνούς Συνάντησης του Ευρωπαϊκού έργου “DigAccess Agrotourism”- COSME στην Κύπρο
Η 2η Διακρατική Συνάντηση των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COSME

5 μαγευτικά και «ανεξερεύνητα» ελληνικά νησιά για χαλαρές διακοπές αυτό το καλοκαίρι
Εδώ προτείνουμε 5 πανέμορφα ελληνικά νησιά που όλοι ξέρουμε αλλά ελάχιστοι έχουν επισκεφτεί

Η ευρωπαϊκή πόλη που είναι ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο για γυναίκες solo travelers
Μια ευρωπαϊκή πόλη ανακηρύχθηκε ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους

Και επίσημα καλοκαίρι: Αύριο (Σάββατο) η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου
Πλησιάζει το θερινό ηλιοστάσιο και η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του έτους

Στους 39 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αυτό είναι το πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο, πλέον, κλειστό γήπεδο της χώρας μας
Η Κύπρος έτοιμη να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην ιστορία της

Αυτή είναι η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο
Τα Παγκόσμια Βραβεία Αεροπορικών Εταιρειών μόλις απονεμήθηκαν