Things to Do , Top Stories

Η πρώτη μεγάλη γιορτή Οικολογίας στην Κύπρο

Με έκθεση οικολογικών προϊόντων, πρακτικές εφαρμογές και ενημέρωση.

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2014

Στην Οικογιορτή θα παρουσιαστούν τοπικά βιολογικά και φυσικά προϊόντα, τοπικές οικολογικές πρωτοβουλίες και... θα δοθεί η ευκαιρία για ενημέρωση και διάλογο σε καίρια θέματα οικολογίας, με κύριους άξονες την προώθηση της συνεργασίας και αλληλεγγύης, τη διακίνηση των ιδεών και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Συμμετέχουν τοπικοί παραγωγοί καθαρών και ποιοτικών φθαρτών (χωρίς χημικά φάρμακα και λιπάσματα), προϊόντων μεταποίησης που βασίζονται στην υγεία και το σεβασμό προς τη φύση, καθαρών οικολογικών προϊόντων (είδη καθαρισμού-καλλυντικά) και χειροτέχνες.

θα φιλοξενηθούν επίσης οργανωμένοι φορείς και ομάδες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα οικολογίας όπως φυσικές καλλιέργειες, δημιουργία αστικών λαχανόκηπων, ανακύκλωση, εκπαιδευτικά προγράμματα, ενημέρωση σε θέματα υγείας, εκτέλεση εργαστηρίων και με τους οποίους θα μπορούν οι επισκέπτες να συζητήσουν και να λάβουν όσες πληροφορίες θέλουν για τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους.

Καθ‘ όλη τη διάρκεια της μέρας θα πραγματοποιούνται εργαστήρια παρασκευής προϊόντων, θα οργανωθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παιδική γωνιά με δραστηριότητες σχετικές με θέματα οικολογίας καθώς επίσης παρουσιάσεις στις οποίες ειδικοί θα αναπτύξουν σύντομα το θέμα τους και έπειτα να πραγματοποιείται διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκομένους.

Η Οικογιορτή αυτή οργανώνεται από σχετικές ομάδες και φορείς με βάση την αυτοοργάνωση, την εθελοντική εργασία και τη συλλογικότητα. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν για να καλυφθούν όλα τα έξοδα της και να ενισχυθεί το ταμείο της πρωτοβουλίας αυτής.

Συντονίζουν οι ομάδες Αμάραντος, Ανάκυκλος Περιβαλλοντική, Έλλοβος και Κυπρίων Σπόροι, Κίνημα Ζωής Κύπρου και Ουτοπία Κολεκτίβα με τη στήριξη του Δήμου Αγλαντζιάς, του Τμήματος Δασών και του καφενείου "Το Κουκουνάρι".

 

Η πρώτη μεγάλη γιορτή Οικολογίας θα διεξαχθεί την Κυριακή, 11 Μαΐου, από τις 11.00-19.00 στη Λευκωσία στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά (λεωφόρος Λάρνακος).

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close