Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2024
Η περιοχή των Πλατρών, με την πανέμορφη φύση και παράδοση της, αποτελεί διαχρονικά ελκυστικό προορισμό για επισκέπτες και παραθεριστές. Το ξενοδοχείο Forest Park – αναμφίβολα στολίδι της περιοχής - έχει καταγράψει τη δική του πλούσια ιστορία από τη λειτουργία του το 1936.
Τόσο η βαριά κληρονομιά του ξενοδοχείου, όσο και οι πολλαπλές και αξιοσημείωτες επενδύσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή των Πλατρών (κυρίως στους τομείς του τουρισμού, της εστίασης και των ακινήτων) δημιούργησαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να δοθεί πραγματική μάχη μεταξύ αρκετών Κύπριων και ξένων επενδυτών με το ξενοδοχείο να καταλήγει τελικά σε Κυπριακά χέρια.
Μετά από επικοινωνία του Economy Today με εκπροσώπους του, επιβεβαιώσαμε ότι, ο Κύπριος επιχειρηματίας Κώστας Κλεάνθους, συνιδρυτής της διεθνούς εταιρείας forex XM και ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος ‘Cleanthous Foundation’, ήταν τελικά αυτός ο οποίος κατάφερε να πλειοδοτήσει.
Ο καινούργιος ιδιοκτήτης πέρα από την πλέον συμφέρουσα προσφορά, κατάφερε να πείσει την ιδιοκτήτρια οικογένεια για το όραμα του για το Forest Park, που είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου mountain resort, στις προδιαγραφές των αντίστοιχων πολυτελών resort του εξωτερικού, το οποίο παράλληλα θα αναβιώσει την αίγλη του ιστορικού ξενοδοχείου, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του, την περιοχή και το περιβάλλον, ώστε να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό. Παράλληλα, αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την διάρκεια της ανακαίνισης, αλλά και με την έναρξη της λειτουργίας του, και να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική αναγέννηση όλης της περιοχής, για αυτό και η είδηση της εξαγοράς του από τον Κύπριο επιχειρηματία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.
Διάβασε περισσότερα στο Economy Today
Σχετικά

Οι 37 πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου, ανά περιοχή
Εικόνες από τα πολυτελή καταλύματα κάθε επαρχίας

Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές στα ορεινά προβλέπονται για σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Έως τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία – Δείτε τον καιρό των επόμενων ημερών
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Η Κύπρος στην κορυφή της Ευρώπης για τα πιο καθαρά νερά κολύμβησης
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (AEE)

Πραγματοποίηση Διεθνούς Συνάντησης του Ευρωπαϊκού έργου “DigAccess Agrotourism”- COSME στην Κύπρο
Η 2η Διακρατική Συνάντηση των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COSME

5 μαγευτικά και «ανεξερεύνητα» ελληνικά νησιά για χαλαρές διακοπές αυτό το καλοκαίρι
Εδώ προτείνουμε 5 πανέμορφα ελληνικά νησιά που όλοι ξέρουμε αλλά ελάχιστοι έχουν επισκεφτεί

Η ευρωπαϊκή πόλη που είναι ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο για γυναίκες solo travelers
Μια ευρωπαϊκή πόλη ανακηρύχθηκε ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους

Και επίσημα καλοκαίρι: Αύριο (Σάββατο) η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου
Πλησιάζει το θερινό ηλιοστάσιο και η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του έτους

Στους 39 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αυτό είναι το πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο, πλέον, κλειστό γήπεδο της χώρας μας
Η Κύπρος έτοιμη να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην ιστορία της

Αυτή είναι η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο
Τα Παγκόσμια Βραβεία Αεροπορικών Εταιρειών μόλις απονεμήθηκαν