Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10+1 ωραία μέρη για φαγητό την 25η Μαρτίου

Πάμε για μπακαλιάρο και άλλα θαλασσινά

Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου 2024

Η 25η Μαρτίου είναι η μόνη μέρα κατά τη διάρκεια της νηστείας του Πάσχα που επιτρέπεται να φάμε ψάρι.

Ως εκ τούτου αναζητούμε μέρη όπου θα απολαύσουμε τη φρέσκια ψαριά της ημέρας και όχι μόνο, σε ωραίο περιβάλλον, με ευχάριστη ατμόσφαιρα, άριστη εξυπηρέτηση, και σε καλές τιμές.

Πέρα από τα αγαπημένα στέκια για ψάρια και θαλασσινά στα παράλια, καθώς και τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες εντός και εκτός πόλης, είναι αρκετά τα αγαπημένα εστιατόρια ετοιμάζουν για την 25η Μαρτίου πιάτα με πρωταγωνιστές το ψάρι (ή και όχι) για να γιορτάσουμε παρέα.

Κράτησε σημειώσεις, ετοίμασε το αυτοκίνητο και καλή σου όρεξη!

ρουσιας.jpg

Στου Ρουσιά
Θα το βρεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και στον υπέροχο Κάτω Δρυ. Η σωστή εξυπηρέτηση και φιλοξενία, η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, τα ολόφρεσκα ντόπια ποιοτικά υλικά, ο σεβασμός στη γαστρονομική παράδοση μαζί με τη συνεχή ενημέρωση και προσεκτική εξέλιξη, και οι προσιτές τιμές, είναι η συνταγή τους για ένα επιτυχημένο σύγχρονο παραδοσιακό εστιατόριο! Για την 25η Μαρτίου και στα τρία εστιατόρια θα σου σερβίρουν μπακαλιάρο τυλιγμένο σε τραγανό κουρκούτι και σκορδαλιά. Το μενού ωστόσο θα περιλαμβάνει και άλλα πιάτα όπως καλαμάρι τηγανητό, αθερίνα, χταπόδι σχάρας, γίγαντες γιαχνί, γαριδομακαρονάδα, σουπιές καθιστές κ.ά.
(24400676) Νικολάου Λανίτη, Λάρνακα. / (70088848) Δημοκρατίας 31Α, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία. / (24343489) Πλάτανος Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας.

Yianna Marie Restaurant
Το Yianna Marie Restaurant στον Πρωταρά προσφέρει εκπληκτικές γαστρονομικές απολαύσεις. Είναι ένας συνδυάσμός εξαιρετικού φαγητού σε τέλεια τοποθεσία, με άμεσο και προσεγμένο σέρβις. Εδώ θα δοκιμάσετε τη μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της. Ολόφρεσκα ψάρια, ποικιλία από υπέροχους ψαρομεζέδες, αλλά και τις διάσημες μακαρονάδες θαλασσινών. Συνδυάστε το φαγητό σας με επιλεγμένα τοπικά και ελληνικά κρασιά.
(23 814440) Λευκόλλας 16, Πρωταράς.

NOA Limassol
Το αγαπημένο παραθαλάσσιο εστιατόριο της Λεμεσού, σε υποδέχεται με αναβαθμισμένους χώρους και με ανανεωμένο μενού που περιλαμβάνει από πεντανόστιμα αστρακοειδή και sushi, μέχρι σπαγγέτι κόκκινης γαρίδας καθώς και μοναδικά γλυκά. Για την 25η Μαρτίου (12.30-17.30) σε περιμένει με παραδοσιακό μεζέ θαλασσινών, αποτελούμενο από ελληνική σαλάτα, δαχτυλιά, ταραμοσαλάτα, ταχίνι, baby καλαμάρι τηγανητό, χταπόδι κ.ά. Τιμή: €39 το άτομο.
(25324056) Προμαχών Ελευθερίας 2, 4103, Λεμεσό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 πολύ καλά εστιατόρια για δείπνο στη Λάρνακα

anipota3.jpg

Ταβέρνα Τ' Ανείπωτα
Η ταβέρνα στη Λακατάμια προσφέρει νόστιμες κυπριακές και ελληνικές γεύσεις, με ένα τουίστ. Σε ένα πραγματικά υπέροχο σκηνικό, οι άνθρωποί της σου ετοιμάζουν από σαλάτες και ορεκτικά, μέχρι αλοιφές και κρεατικά στα κάρβουνα, μέσα από ένα πλούσιο μενού από το οποίο θα επιλέξεις εσύ ανάλογα με την όρεξη και το γούστο σου (δεν σερβίρεται μεζές αλλά πιατάκια). Για την 25η Μαρτίου, σου προτείνουν ένα σπέσιαλ μενού αποτελούμενο από ταραμοσαλάτα, γαρίδες, καλαμάρι και τσιπούρα στα κάρβουνα, χταπόδι καθιστό, σκιουφικτά μακαρόνια με χταπόδι, που θα σερβίρεται από τις 13.00.
(96804350) Ελευθέριου Βενιζέλου 25Α, Λακατάμια.

Dionysus Mansion
Σε ένα εντυπωσιακό, πετρόκτιστο αρχοντικό στο κέντρο της Λεμεσού, εκτυλίσσονται γευστικά θαύματα με γεύσεις και αρώματα της Κύπρου. Στο βραβευμένο Dionysus Mansion, κάθε επισκέπτης απολαμβάνει μια γιορτή γεύσεων και ένα γαστρονομικό ταξίδι με προσεγμένες συνταγές, φτιαγμένες με δεξιοτεχνία από τα αριστοτεχνικά χέρια του σεφ Δημήτρη Χαϊδεμένου. Για τις 25 Μαρτίου πρωταγωνιστής θα είναι ο μπακαλιάρος σκαρδαλιά.
(25222210) 16ης Ιουνίου 5, 1943 Λεμεσός.

Tocayo
Το Tocayo είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά projects της Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια, όπου οι δημιουργίες της ομάδας των σεφ του παντρεύουν τη νοτιοανατολική Ασία με τη Λατινική Αμερική. Η κουζίνα του ακολουθεί τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις, με τα πιάτα του να προέρχονται από τη νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική. Το Tocayo την 25η Μαρτίου θα λειτουργεί τόσο για lunch όσο και για dinner προτείνοντάς σου ένα special lunch menu με γευστικά πιάτα.
(7008 8089 & 94040594) Πρεβέζης 10, Λευκωσία. Το Tocayo είναι ανοικτό τις καθημερινές για δείπνο και τα σαββατοκύριακα και τις αργίες και για lunch.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 14 εστιατόρια και ταβέρνες για ψάρια και θαλασσινά, για όλη τη Σαρακοστή

Έθιμο
Το “Εθιμο” στη Λευκωσία, άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγους μήνες, θέλοντας να δώσει τη δική του ερμηνεία για το τι εστί ελληνική κουζίνα. Φιλοσοφία, η έμφαση στις καλές πρώτες ύλες, με πολλές να εισάγονται από Ελλάδα και παραδοσιακά πιάτα (εξου και το όνομα) δοσμένα με μια μοντέρνα ματιά. Ο χώρος λιτός, με τα γήινα χρώματα να επικρατούν. Στο εσωτερικό, το μπαρ πρωταγωνιστεί και δικαίως αφού αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε τα κοκτέιλ. Το Έθιμο θα λειτουργεί το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου.
(22494449) Βασ. Παύλου 13, Άγιος Ιωάννης, Λευκωσία.

τζογια.jpg

Tζόγιας
Καρό τραπεζομάντιλα, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, μεζεδάκια ελληνικής κουζίνας και διάφορα στη σχάρα, σε ένα ταβερνάκι στην πλατεία, που τα έχει όλα! Κάπως έτσι θα περιγράφαμε τη "φάση" στου Τζόγια. Το ταβερνάκι που βρίσκεις στο κέντρο της Πάφου, δίνοντας μας μία καλή αφορμή να πάμε ως εκεί και να απολαύσουμε νόστιμα πιάτα, που σε ταξιδεύουν σε ελληνικό νησί. Για την 25η Μαρτίου θα λειοτυργούν μεσημέρι και βράδυ, προσφέροντας ένα πλούσιο μενού με παραδοσιακά πιάτα, και πρωταγωνιστή τον μπακαλιάρο.
(26220922) Κώστα Γεωργίου 28, Πλατεία Μάρκου Δράκου Λοζάνης), Πάφος.

Τσιπουράκι Μεζεδάκι
Μερακλήδικος και ατμοσφαιρικός χώρος για τσιπουράκι, ουζάκι και κρασί. Πιστό πάντα στην Ελληνική – Μεσογειακή κουζίνα του, δημιούργησε πιάτα εμπνευσμένα από την Κυπριακή κουλτούρα, αλλά και πιάτα ημέρας όπου εκεί ο chef Χυσοβάλαντης Τζόγκανος συνδυάζει φρέσκα υλικά εποχής δημιουργώντας πρωτότυπα και γευστικά πιάτα.
(99754417) Οθέλλου 1, 1016 Λευκωσία.

Embers
Το εστιατόριο “Embers” μας πρωτοσυστήθηκε ως ένα pop up μαγαζί, που τα τελευταία δύο καλοκαίρια λειτουργούσε στην αυλή του του Library bar. Το μενού του επιμελείται ο chef Αλκιβιάδης Τσοκακτσίδης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες του, που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την κουζίνα του, η οποία αξιοποιεί καθαρά και μόνο κάρβουνα. Εδώ θα απολαύσεις φαγητό εστιατορίου, φτιαγμένο με καθαρά κυπριακά κρέατα και ψάρια, όλα εποχιακά, τα οποία ψήνονται αποκλειστικά και μόνο σε ανοιχτή φωτιά με κάρβουνο! Αυτή άλλωστε είναι και η εξειδίκευσή τους, όπως και τα fermented foods (που έχουν δηλαδή υποστεί ζύμωση). Την 25η Μαρτίου θα σε περιμένουν από τις 12.00 για κρασί και ψάρι.
(99068262) Γλαδστωνος 92, Λεμεσός. Δ-Σ 18.00-24.00.

Στα Ούζα μας
Ακριβώς πάνω στην πλατεία Ηρώων, ανάμεσα στον Άρη και το Μαντάμ, βρίσκεται το ελληνικό μεζεδοπωλείο, ονόματι Στα Ούζα μας! Το μαγαζί που ξεκίνησε μια σταλιά και σιγά σιγά, λόγω δημοφιλίας, μεγάλωσε, και άπλωσε τα ξύλινα τραπέζια του μέχρι τη μέση της πλατείας, "τρέχει" από τα γεννοφάσκιά του ο Παύλος, ο οποίος φροντίζει για όλα! Από την προμήθεια των πρώτων υλών, την υποδοχή, την επίβλεψη της κουζίνας, μέχρι ακόμα και το σέρβις αν χρειαστεί! Εδώ λοιπόν σου σερβίρουν κρεατομεζέδες αλλά και μεζέδες θαλασσινών που γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Για την 25η Μαρτίου σου ετοιμάζουν σπέσιαλ μενού.
(99345195) Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close