Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου 2024
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής ψηλή πίεση σε συνδυασμό με σχετικά ξηρό και θερμό καιρό αναμένονται από την Τετάρτη. Από το απόγευμα της Τρίτης στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη.
Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, ωστόσο αργότερα θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αργά το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και σταδιακά στα νότια, στα ανατολικά και τοπικά στα βόρεια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη, ενώ στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε δυτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά


15 προτάσεις βιβλίων για να διαβάσεις το Πάσχα
Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο από ένα καλογραμμένο βιβλίο για να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο σας στις διακοπές;

10 μοναδικές εκκλησίες-μνημεία της UNESCO στο Τρόοδος, για να επισκεφθείς
Το Γεωπάρκο Τροόδους είναι το σπίτι των Βυζαντινών Μνημείων της UNESCO

10 ιδιαίτερες εκκλησίες της Κύπρου που αξίζει να επισκεφτείς
Όμορφες γνωστές και άγνωστες εκκλησίες του νησιού

20 γνωστά-άγνωστα εκκλησάκια της Κύπρου αφιερωμένα σε αγίους με σπάνια ονόματα
Ένα ταξίδι στο νησί με στάσεις σε μικρούς ναούς αφιερωμένους σε αγίους με παράξενα ονόματα

18 γνωστά και άγνωστα μοναστήρια της Κύπρου για να επισκεφτείς τις ημέρες του Πάσχα
Μία καλή αφορμή για μίνι εξόρμηση σε πολύ όμορφα, κατανυχτικά μέρη του νησιού

Ο Δήμος Λακατάμειας απέκτησε το δικό του Tiny Forest
Ένα μικρό δάσος με μεγάλο αντίκτυπο για την κοινότητα

Πασχαλινά Πακέτα Αγάπης από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό
Μια εκστρατεία – θεσμός που στοχεύει στη στήριξη ευάλωτων οικογενειών

Μάθε τις 10 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για το 2025
Η ζωή στις μεγάλες πόλεις γίνεται ολοένα και πιο ακριβή

Ένα ακραία επίκαιρο και ρηξικέλευθο workshop
Το ’Unleash Brands – Breaking myths in communication’’ οργάνωσε η United Brains για στελέχη των Brands που υπηρετεί

Πασχαλινή Γιορτή στο Minthis Resort
Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε τις πασχαλινές ημέρες μακριά από τη φασαρία

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Μάριο Βάργκας Γιόσα
Ο ισπανοπερουβιανός συγγραφέας, δοκιμιογράφος, δημοσιογράφος και πολιτικός