Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2024
Δεύτερο θεματικό μελισσοκομικό μονοπάτι στην ορεινή επαρχία της Λάρνακας, ετοιμάζει η τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, ενώ τρίτο παρόμοιο μονοπάτι βρίσκεται στα σκαριά.
Στην ουσία η εταιρεία τουρισμού της Λάρνακας, προγραμματίζει να εμπλουτίσει τις εμπειρίες των ξένων και ντόπιων επισκεπτών με τρεις παρόμοιους περιπάτους σε ορεινές κοινότητες της επαρχίας.
Ο πρώτος περίπατος ολοκληρώθηκε από πέρυσι και βρίσκεται στην Βαβατσινιά. Την δεδομένη στιγμή ετοιμάζεται το δεύτερο μελισσοκομικό μονοπάτι που κατασκευάζεται στη Βάβλα, το οποίο, όπως αναφέρεται στο εαρινό ενημερωτικό δελτίο τύπου της εταιρείας τουρισμού, αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο.
Ένα τρίτο μελισσοκομικό μονοπάτι προγραμματίζεται στην Οδού, με την εταιρεία τουρισμού να καλεί τους λάτρεις του περπατήματος να ζήσουν την εμπειρία αυτών των διαδρομών που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.
Υπενθυμίζουμε, ότι πριν από ένα χρόνο είχε ξεκινήσει η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας με την δημιουργία του μελισσοκομικού μονοπατιού, μήκους δυόμισι χιλιομέτρων, στη Βαβατσινιά. Το μονοπάτι αυτό κατέστη θεματικό, καθότι τοποθετήθηκαν εξάγωνο ξύλινο παβίλιον σε σχήμα κυψέλης, εξάγωνα παγκάκια, ξύλινες ξαπλώστρες, διακοσμητικές κυψέλες, πινακίδες μελισσοκομικών φυτών και «ξενοδοχεία» μελισσών.
«Με την ονομασία «Το βουητό των μελισσών», η θεματική αυτή διαδρομή πεζοπορίας συνδυάζει την γραφικότητα και την ηρεμία της ορεινής Βαβατσινιάς με μια εκπαιδευτική και θεραπευτική εμπειρία, η οποία επικεντρώνεται γύρω από την θεραπευτική ιδιότητα που έχει το βουητό της μέλισσας, κάτι που, όπως αποδείχθηκε, έχει πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία.
Οι λάτρεις της πεζοπορίας έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις μέλισσες, όπως ο τρόπος που επικοινωνούν με τα λουλούδια», υπογραμμίζεται στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας τουρισμού, η οποία καλεί όσους αγαπούν τη φύση να σπεύσουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία που είναι κατάλληλη για όλους, αφού το θεματικό μονοπάτι έχει βαθμό δυσκολίας δύο.
Πηγή: larnakaonline.com.cy
Σχετικά

Σκόνη και συννεφιά στο μενού του καιρού σήμερα – Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρσίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κώστας Λυχναράς: Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης του «Κωνσταντίνου και Ελένης»
Η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών


Αυτό το ελληνικό νησί συνδυάζει χαλάρωση και δράση — ήρθε η στιγμή να το προσθέσεις στη travel list σου
Ανακάλυψε την ήρεμη πλευρά της περιπέτειας

Σε εκκρεμότητα η νέα ΜΕΝΝ
Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΟΚΥπΥ και την ακριβή ημερομηνία παράδοσης του Έργου

Ένας «υποτιμημένος» μεσογειακός προορισμός ανακηρύχθηκε το καλύτερο μέρος για φέτος το καλοκαίρι
Το HelloSafe , μια ιστοσελίδα σύγκρισης ασφαλειών, έκανε την έρευνα και κατέληξε σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα

Η καρδιά του καλοκαιριού, χτυπά φέτος στο (φωτισμένο) Fig Tree Bay
Το νέο instagrammable spot στο νησί του Fig Tree Bay φωτίστηκε

Ανεβαίνουν στους 30 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία σήμερα – Έρχεται άνοδος τις επόμενες ημέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Το Elysium ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης
Η μοναδική κυπριακή παρουσία στη λίστα “Best of the Best - Top Europe” του Tripadvisor

Η "εικόνα" των κατασκηνωτικών χώρων της Κύπρου που πρέπει να προβληματίσει
Θα πάμε φέτος για camping;

Η Wizz Air μόλις ανακοίνωσε έναν νέο προορισμό για απευθείας πτήσεις από Λάρνακα
Η Wizz Air επεκτείνει το δίκτυο της στη Λάρνακα με νέο δρομολόγιο και τιμές από €19,99 από αυτόν τον Οκτώβριο

Lady’s Mile και Κούριο: Οι δύο υπέροχες παραλίες της Λεμεσού που αλλάζουν
Στόχος, η ενίσχυση της προσβασιμότητας, της υγιεινής, της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης των λουομένων, αλλά και η σταδιακή αποκατάσταση της λαϊκότητας της δημοφιλούς παραλίας Lady’s Mile