Cine News

Είναι επίσημο: Έρχεται η πέμπτη ταινία «Matrix»

Θα επιστρέψουν οι πρωταγωνιστές Κιάνου Ριβς και Κάρι Αν-Μος;

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2024

Η Warner επιστρέφει στο Matrix, μία από τις πιο επιδραστικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, αλλά αυτή τη φορά στο τιμόνι βρίσκεται ο Ντρου Γκόνταρντ. Ο σεναριογράφος του «The Martian» (Η Διάσωση) του Ρίντλεϊ Σκοτ με τον Ματ Ντέιμον-για την οποία απέσπασε υποψηφιότητα για το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου- και σκηνοθέτης του «The Cabin in the Woods» (Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος) -η ταινία τρόμου με την οποία πέρασε πίσω από την κάμερα- θα γράψει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει την πέμπτη ταινία «Matrix».

Θα είναι η πρώτη ταινία της σειράς στην οποία δεν θα εμπλέκονται άμεσα οι δημιουργοί της Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι -αν και η Λάνα θα είναι εκτελεστική παραγωγός-, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν θα επιστρέψουν οι πρωταγωνιστές Κιάνου Ριβς και Κάρι Αν-Μος.

Παρότι η υπόθεση δεν έχει αποκαλυφθεί, όπως έγινε γνωστό ο Ντρου Γκόνταρντ ήταν αυτός που προσέγγισε το στούντιο προτείνοντας μια νέα ιδέα για την επέκταση του sci-fi action franchise.

«Ο Ντρου ήρθε στη Warner Bros. με μια νέα ιδέα που όλοι πιστεύουμε ότι θα είναι ένας απίστευτος τρόπος να συνεχίσουμε τον κόσμο του Matrix, τιμώντας αυτό που η Λάνα και η Λίλι ξεκίνησαν πριν από 25 χρόνια και προσφέροντας μια μοναδική προοπτική βασισμένη στη δική του αγάπη για τη σειρά και τους χαρακτήρες», δήλωσε ο πρόεδρος παραγωγής της Warner, Jesse Ehrman.

Η ταινία «The Matrix» κυκλοφόρησε το 1999, πριν από 25 χρόνια, και καθήλωσε το κοινό με μια ιστορία που ξεπερνούσε κάθε φαντασία, ειδικά εφέ που άλλαξαν τα δεδομένα και βεβαίως, την ερμηνεία του Κιάνου Ριβς στον ρόλο του Νίο.

Η βελτιωμένη εκδοχή του εφέ «bullet time» (όπου ο θεατής βλέπει μία σκηνή να εκτυλίσσεται σε αργή κίνηση ενώ η κάμερα μοιάζει να περιστρέφεται γύρω από το επίκεντρο της σκηνής με κανονική ταχύτητα), χάρισε στην ταινία το Όσκαρ Καλύτερων Εφέ και ακόμη τρία βραβεία σε τεχνικές κατηγορίες. Με εισπράξεις 467 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη την εποχή, το Matrix έγινε σημείο αναφοράς στην ποπ κουλτούρα και ανέδειξε τον Κιάνου Ριβς σε σταρ πρώτου μεγέθους, που μεταφράζεται σε αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το «Matrix Reloaded» και το «Matrix Revolutions» κυκλοφόρησαν back to back το 2003, λαμβάνοντας ανάμεικτες κριτικές και καταγράφοντας διαφορές ως προς τις επιδόσεις τους στο box office. Το Reloaded έκανε εισπράξει 741 εκατομμύρια δολάρια, αντανακλώντας το έντονο ενδιαφέρον για το franchise, ενώ το Revolutions έβγαλε 427 εκατομμύρια δολάρια, ένδειξη της απογοήτευσης του κοινού για το γεγονός ότι τα οπτικά εφέ είχαν προτεραιότητα έναντι της ιστορίας.

Παρόλα αυτά, το Matrix εξακολουθούσε να δεσπόζει στην ποπ κουλτούρα και η Λάνα Γουατσόφσκι επέστρεψε στο franchise το 2021 με την ταινία «The Matrix Resurrections».

Όλα έδειχναν ότι θα είναι το τέλος της διαδρομής για τον Nίο, καθώς (και παρά το μεγαλειώδες love story Νίο-Τρίνιτι που ήταν στο επίκεντρο της πλοκής) η τέταρτη ταινία που έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες παραμονές Χριστουγέννων του 2021, εν μέσω πανδημίας, αλλά και ταυτόχρονα στο ΗΒΟ Max, ήταν μεγάλη αποτυχία εμπορικά. Έφερε στα ταμεία μόλις 159 εκατομμύρια δολάρια -το budget της ήταν 190 εκατομμύρια.

«Δεν είναι υπερβολή να πω ότι οι ταινίες Matrix άλλαξαν τόσο τον κινηματογράφο όσο και τη ζωή μου», ανέφερε ο Γκόνταρντ σε δήλωσή του. «Η εξαιρετική καλλιτεχνική δημιουργία της Λάνα και της Λίλι με εμπνέει καθημερινά και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να αφηγηθώ ιστορίες στον κόσμο τους».

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close