Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2021
Με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Βασίλης Τσιτσάνης – Χάραμα» από τη μουσική ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριας, ανοίγει την αυλαία των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων την Πέμπτη 17 Ιουνίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21.
Η μουσική ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριας, παραμένοντας πιστή στη μεταφορά ήχου και στίχου και μέσα από σχετική έρευνα, παρουσιάζει το έργο του μεγαλύτερου Έλληνα δημιουργού του λαϊκού τραγουδιού, Βασίλη Τσιτσάνη. Του συνθέτη που έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από τα όρια του περιθωρίου, για να το τοποθετήσει στην καινούργια κοινωνική πραγματικότητα της μεταπολεμικής Ελλάδος.
Στη μουσικοχορευτική τους παράσταση με τίτλο «Βασίλης Τσιτσάνης – Χάραμα», οι ΦαΤριας μας προσκαλούν να γλεντήσουμε και να ακούσουμε παρέα, τραγούδια που χάραξαν τον δρόμο της Ελληνικής μουσικής σκηνής.
Μεταξύ άλλων θα ακουστούν τραγούδια από τον ομώνυμο δίσκο του Βασίλη Τσιτσάνη, «Χάραμα», ο οποίος ηχογραφήθηκε το 1980 με πρωτοβουλία της UNESCO στο ιστορικό «Χάραμα» της Καισαριανής, όπου ο Τσιτσάνης εμφανιζόταν τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Η παράσταση συνοδεύεται από κείμενα και χορό.
Μουσικοί επί σκηνής:
Άννα Μοσφίλη: Φωνή - ιδιόφωνα κρουστά
Μάριος Γεωργίου: Μπουζούκι - Φωνή
Μιχάλης Χειρίδης: Κιθάρα - Φωνή
Ανάγνωση Κειμένων: Κωνσταντίνος Δημητρίου
Χορευτικά: Σχολή Χορού «Ρύμβος»
Ημερομηνία: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021
Ώρα: 21:00 (οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:30)
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Πληροφορίες: 22 128157
Είσοδος ελεύθερη
Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni 21, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.
Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Για πληροφορίες: 22 128157
www.boccf.org
-
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
17 Ιουνίου 2021
Σχετικά
Πέθανε η εμβληματική τραγουδίστρια Μαρινέλα
Η κορυφαία τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, ολοκληρώνοντας μια πορεία δεκαετιών στο ελληνικό τραγούδι.
ZAZZA Music Theater: Η εκρηκτική Ελληνίδα τραγουδίστρια που θα μας διασκεδάσει το Πάσχα
Ένα δυναμικό live πρόγραμμα με αγαπημένες επιτυχίες, έντονο ρυθμό και αληθινή διασκέδαση κάνει πρεμιέρα το Πάσχα και υπόσχεται αξέχαστες βραδιές
Άννα Βίσση: Μεγάλο φινάλε για μια δεκαετία στο Hotel Ερμού
Στις 4 Απριλίου η απόλυτη Ελληνίδα σταρ ρίχνει αυλαία σε δέκα χρόνια ανεπανάληπτων εμφανίσεων, σε μια βραδιά που αναμένεται γεμάτη ένταση, συγκίνηση και τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.
Η Άννα Βίσση εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της, παρουσιάζοντας τη Vission Music
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο της label σε συνεργασία με τη Δήμητρα Κούστα
Μια βραδιά γεμάτη retro, disco, funk και rock επιτυχίες στη Λάρνακα
Oι Time Surfers Party Band επιστρέφουν για μια βραδιά γεμάτη non-stop επιτυχίες από τις δεκαετίες του ’70, ’80, ’90 και ’00
Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος (και) στη Λάρνακα
Ανακοινώθηκε και δεύτερο "Μέτρημα" στην Κύπρο
Πασχαλινές συναυλίες από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με το «Requiem» του Τζον Ράτερ
Το «Requiem» του Ράτερ ξεδιπλώνεται σε επτά μέρη
The Model: Αυτή η χώρα θα νικήσει στη Eurovision 2026 – Ποιες θα βρεθούν στην πρώτη 5άδα
Οι προβλέψεις που προκαλούν μια μικρή ανησυχία...
Η Κατερίνα Στανίση στην Κύπρο για ένα βράδυ
Η αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια σε ένα live που δεν πρέπει να χάσεις
Ο Σωκράτης Σινόπουλος στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο μουσικοσυνθέτης θα είναι καλεσμένος σε δύο δράσεις οι οποίες είναι ανοικτές τόσο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς όσο και για το ευρύ κοινό