10 April-9 May 2024
Τα Καλύτερα της Κύπρου , Τέχνη

Έκθεση της Βραζιλιάνας εικαστικού Ντανιέλα Μπουσαρέλο στη Λεμεσό

Την έκθεση με τίτλο «Mindfully Yours, The Atom» επιμελείται η Λυδία Θεοδωρίδου

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2024

Έκθεση έργων της διεθνούς φήμης Βραζιλιάνας καλλιτέχνιδας Ντανιέλα Μπουσαρέλο παρουσιάζει από την Τετάρτη 10 Απριλίου η γκαλερί Gallery 45, στη Λεμεσό. 

Την έκθεση με τίτλο «Mindfully Yours, The Atom» επιμελείται η Λυδία Θεοδωρίδου.

Η Ντανιέλα Μπουσαρέλο, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στη Νότια Βραζιλία που περιβάλλεται από την επιβλητική φύση του Ατλαντικού Δάσους.

Είναι κόρη αρχιτεκτόνων και σπούδασε και ακολούθησε την ίδια πορεία μέχρι που μετακομίσε στο Παρίσι, όπου τα μαθήματα τέχνης στη Σχολή Καλών τεχνών αποδείχτηκαν καμπή στην καλλιτεχνική της καριέρα.

Σε διάστημα 17 χρόνων ζωής και εργασίας στο Παρίσι, η Μπουσαρέλο έχει δημιουργήσει έργα με διάφορα μέσα και διαφορετικούς κλαδους που οδήγησαν σε συνεργασίες με σημαντικά ιδρύματα όπως το LVMH (Jardin d’acclimatation), το Aubusson, το Murano, το Mobilier National, το PAD, Art Basel και πιο πρόσφατα το Abbaye de Maubuisson, ένα μοναστήρι του 12ου αιώνα.

image003.jpg

Η εκτενής έρευνα της Μπουσαρέλο πάνω στις φυσικές και μεταφυσικές ιδιότητες υλικών όπως το γυαλί, η λάβα, το νερό και η χρήση της μεσαιωνικής διαδικασίας κατασκευής χρωστικών ουσιών από φυσικά υλικά αποτελούν μέρος του καλλιτεχνικού λεξιλογίου που χρησιμοποιεί για να εκφράσει την άρρηκτη σύνδεση μεταξύ επιστήμης και πνευματικότητας.

Η έκθεση είναι μια υποθετική αλληλογραφία στην οποία το χημικό άτομο υπογράφοντας «με επίγνωση, δικό σου» μάς προτρέπει να αναθεωρήσουμε προκαθορισμένες ιδέες για τον εαυτό μας, για όλα όσα περιέχουμε και για όλα όσα μας περιέχουν.

Σε μια αφηρημένη αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο βιώνουμε τη ζωή, η Μπουσαρέλο προσφέρει μια θετική εναλλακτική πρόταση πέρα απο το άγχος και την ένταση.

Χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ανέπτυξε σε διάστημα δέκα και πλέον ετών, η καλλιτέχνιδα απορρίπτει την ακαμψία και τον περιορισμό των περιγραμμένων συνόρων, ενώ καταφέρνει να διατηρήσει την ακρίβεια και την πρόθεση.

image004.jpg

Η δύναμη της δουλειάς της έγκειται στην ικανότητά της να δημιουργεί αρμονικό βιότοπο χωρίς να διακυβεύεται η δυναμική έκφραση της κίνησης και οι πολλαπλές ενέργειες που περιέχει».

Μεταξύ των έργων που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση, είναι ο μνημειώδης πίνακας «Guapuruvu» από μια σειρά που εκτέθηκε στο Μουσείο Oscar Niemeyer στη Βραζιλία, τα περίφημα γλυπτά της από murano από τη σειρά «Anatomia dell’ Oceano» που παρουσιασε το Ίδρυμα dell’ Alberto d’Oro και το Ινσιτούτο Veneto di Scienze Lettere ed Arti στη Βενετία και τις ακουαρέλες μέρος της συνεργασίας της με την Aubusson και τη Montex-Chanel στη Γαλλία.

Το έργο της παρουσιάστηκε στο Mobilier National και PAD στο Παρίσι και Λονδίνο, στο Atelier Montex-Chanel, στο Art Basel Design Miami στη Βασιλεία και περιλαμβάνεται στις συλλογές της Royal Jordan και άλλων πολύ αξιοσέβαστων γκαλερί και ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο.

Αυτήν τη στιγμή, το Abbaye de Maubuisson εκθέτει τον πίνακά της «terrae.spiritus» τον οποίο έχει παραγγείλει ειδικά.

Εγκαίνια Τετάρτη 10 Απριλίου, γκαλερί 45, Λεμεσός. Διάρκεια: μέχρι 9 Μαΐου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close