Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα (θρυλικό) απάχικο ταβερνάκι, που σερβίρει πραγματικά καλό μεζέ

Πήγαμε, φάγαμε και μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2024

Αυτό το απάχικο ταβερνάκι, θα το βρεις σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Λεμεσού, την οδό Αγίας Φυλάξεως! Και αποκλείεται να μην έχεις ακούσει γι' αυτό.

Πρόκειται για ένα χαλαρό και συνάμα καθαρό μαγαζί, που την ημέρα λειτουργεί ως καφενείο και αθλητικός σύλλογος, ενώ τα βράδια μετατρέπεται σε ένα απάχικο ταβερνάκι που βάζει τα καρό τραπεζομάντηλα, και υποδέχεται το κοινό του σε ένα λιτό και παραδοσιακό ντεκόρ. Βλέπεις η ΑΜΕΚ Καψάλου ή Μακάριος, όπως είναι γνωστό στους ντόπιους, επιμένει να σερβίρει γευστικούς παραδοσιακούς μεζέδες σχάρας σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον εδώ και πολλά χρόνια.

Εμείς το επισκεφθήκαμε ένα βράδυ Παρασκευής, λίγο μετά τις 20.00. Τα τραπέζια του ήταν ασφυκτικά γεμάτα από κάθε λογής παρέες -νεαρόκοσμο, ζευγάρια, οικογένειες- που απολάμβαναν πραγματικά το φαγητό τους.

Και μπορεί η ΑΜΕΚ να είναι γνωστή για το εύγευστο σουβλάκι της, αλλά και τα παραδοσιακά μεζεδάκια της είναι εξίσου νόστιμα και απολαυστικά και σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσεις! Σημείωσε ότι δεν υπάρχει σταθερός μεζές αλλά επιλέγεις εσύ τα πιάτα που επιθυμείς φτιάχνοντας τον δικό σου μεζέ!

amek2.jpg

Αρχή λοιπόν κάναμε με φρεσκοκομμένη σαλάτα, με φέτα και κάππαρη, ζεστή πιτούλα, ενώ για τη συνέχεια επιλέξαμε γιαούρτι και τυροκαυτερή, που ήταν τόσο καυτερή όσο έπρεπε, χωριάτικο χαλούμι στη σχάρα, λουκάνικο και παστουρμά.

20240412_211705.jpg

Στη συνέχεια έφτασαν μακαρονάκι χωριάτικο, συκωτάκι βοδινό και αρνίσιο που ήταν πεντανόστιμα και τα δύο και φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές που εξαφανίστηκαν όλες πολύ γρήγορα!

Εντυπωσιακό, ακούραστο και γρήγορο, ήταν και το σέρβις, το οποίο παρά την ασφυκτικά γεμάτη σάλα δεν φάνηκε να εγκαταλείπει ούτε λεπτό.

Ακολούθως ήρθε το βαρύ πυροβολικό των κρεατικών... καλοψημένο και εύγευστο σουβλάκι χοιρινό, μαλακό σουβλάκι κοτόπουλο, πεντανόστιμες σεφταλιές και παϊδάκια αρνίσια που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό!

Και για το τέλος, φρεσκοκομμένα φρούτα εποχής!

Ανυπομονούμε να βγάλει τραπεζάκια και εκτός, για να το επισκεφθούμε ξανά!

(25382744) Αγίας Φυλάξεως 158, Λεμεσός 3083.

amek.png

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close