18 May 2014
Things to Do , Top Stories

7η Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων

Σπάνιοι συλλεκτικοί κάκτοι, παχύφυτα και φυτά κατάλληλα για καλλιέργεια στους κυπριακούς κήπους, σε μία έκθεση.

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2014

Ο Σύνδεσμος Κάκτων και άλλων Παχυφύτων Κύπρου διοργανώνει φέτος την 7η Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων, δίνοντας για ακόμη μια φορά στο κοινό την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα, καθώς και φυτά κατάλληλα για καλλιέργεια στους κυπριακούς κήπους. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν:

 

Έκθεση και Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Τα μέλη του Συνδέσμου θα διαγωνιστούν με τις καλύτερες φωτογραφίες των κήπων τους ώστε το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαμάσει φυτά που δεν είναι σε άνθιση κατά τη διάρκεια της Έκθεσης αλλά και να δει γωνιές κήπων και μπαλκονιών που διαφορετικά δεν θα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί.

 

Διαγωνισμός φυτών

Παράλληλα με την Έκθεση θα γίνει και διαγωνισμός. Όλα τα φυτά που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, γύρω στα 500, θα εκτεθούν για επίδειξη στο κοινό. Ο κριτής του διαγωνισμού μας φέτος θα είναι ο Δρ. Ανδρέας Λαράς, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κάκτων και άλλων Παχυφύτων, πεπειραμένος συλλέκτης και παγκοσμίως γνωστός ερευνητής των κάκτων του Μεξικού.

 

Πωλήσεις Φυτών και Βιβλίων

Στο χώρο της εκδήλωσης θα πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Επίσης θα εισαχθούν από το εξωτερικό σπάνια είδη φυτών, αποκλειστικά για την Έκθεση και θα υπάρχουν προς πώληση μοσχεύματα φυτών και μεγάλη ποικιλία βιβλίων.

 

Δωρεάν το Οκτασέλιδο Φυλλάδιο “Ο έξυπνος κήπος”

Επιπρόσθετα θα διανέμεται δωρεάν η τελευταία έκδοση του φυλλαδίου "Ο έξυπνος κήπος", το οποίο εκδόθηκε από το Σύνδεσμο σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, με πληροφορίες για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στον κήπο μας τα παχύφυτα.

Ώρα: 10.00-19.00 (εγκαίνια από την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, στις 12.00). Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 99614686 & email ealoneft@spidernet.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close