Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα

Όλα όσα θα σε κάνουν να περάσεις πιο όμορφα τις επόμενες ημέρες

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2024

Η τελευταία εβδομάδα του Απρίλη μας φέρνει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για θέατρο, μουσική και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στην πόλη.

nor_aftiinyxta.jpg

«Αυτή η νύχτα Μέλι» στο Παττίχειο Λεμεσού
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πεγεια της Παφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής. Θα εχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Η μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου. Καθοριστικός στην εξέλιξη του έργου θα είναι ο Ρόλος του καμαριέρη (Μιχάλης Σοφοκλέους) υπαλλήλου στο Ξενοδοχείο ο οποίος όντας καταπιεσμένος σύζυγος θα «φορτώσει» τα προβλήματα του δικού του γάμου στο ζευγάρι (Λώρης Λοϊζίδης , Μαρία Μαστρίδου). Η μια ανατροπή θα διαχέεται την άλλη , ενώ στην παρέα θα προστεθεί η καθαρίστρια της σουίτας (Μαρία Παπακώστα) η οποία με τις παρεμβάσεις της θα βάζει φιτιλιές στο ζευγάρι. Τα στοιχεία του έργου συνθέτουν ένα μοναδικό ψηφιδωτό απίστευτου γέλιου , έρωτα, ρομαντισμού και αυθεντικής αγάπης. Μεσα απο το σενάριο ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει μουσικά σε νοσταλγικές εποχές. Τότε που ήταν όλα πιο αθώα , πιο άμεσα και πιο απλά. Το κειμένο και η σκηνοθεσία του έργου φέρουν την σφραγίδα του Λώρη Λοϊζίδη. Πρόκειται για μια σύγχρονη, επίκαιρη και ξεκαρδιστική κωμωδία με στοιχεία που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού. Πρωταγωνιστούν: Λώρης Λοϊζίδης,Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρία Μαστριδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου, Ειρήνη Σαλάτα και Κωνσταντίνος Τσίτσιος.
>> Δευτέρα 22, Τρίτη 23 Απριλίου. Παττίχειο Λεμεσού, 20.30, Λεμεσός. Εισιτήρια: Soldouttickets.

437562298_445021918171139_4875676568560233315_n (1).jpg

«Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»: Η Ανθή Αντωνιάδου συζητά με τον Κώστα Μαννούρη
Συνεχίζεται τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, ο 5ος κύκλος της Σειράς «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ», αφιερωμένος στη Σύγχρονη Κυπριακή Δραματουργία, με μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση της Ανθής Αντωνιάδου, Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, και του Κώστα Μαννούρη. Ταυτόχρονη προβολή στο διαδίκτυο μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/53e937st
>> Δευτέρα, 22 Απριλίου, Αίθουσα Αρχείου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), Λευκωσία, 19:00.

diatrofi_3903w2E.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Δωρεάν βιωματικό εργαστήριο στον Στρόβολο
Ο Δήμος Στροβόλου ολοκληρώνει τη σειρά δωρεάν βιωματικών εργαστηρίων με θέμα την ψυχική υγεία και τη διατροφή. Τα θέμα του τελευταίου εργαστηρίου είναι το εξής: Πώς να ζούμε καλύτερα με ένα αυτοάνοσο νόσημα. Οι εισηγήτριες των εργαστηρίων είναι η διατροφολόγος Νάσια Κουτή και η ψυχολόγος Χριστίνα Ζαβού, οι οποίες επί σειρά ετών δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Στροβόλου, παρέχοντας υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, με έντονη εθελοντική δράση προσφοράς προς την κοινότητα.
>> Τρίτη 23 Απριλίου, αίθουσα «Νικόλαος Μούντης» του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου, 18:30. Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη στην ιστοσελίδα του Δήμου www.strovolos.org.cy.

korkolis.jpg2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Γιώργος Χατζηνάσιος και Στέφανος Κορκολής στην Πάφο
Η συνύπαρξη των δύο μεγάλων συνθετών, προμηνύει μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη συναισθήματα. Οι κορυφαίοι συνθέτες και πιανίστες μαζί στη σκηνή με την «ιστορία» τους να γράφεται ξανά μετά από πολλά χρόνια... Η συναυλία αναμένεται να είναι ένα εξαιρετικό γεγονός, καθώς οι δύο συνθέτες παγκοσμίου φήμης, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα μουσικό ταξίδι. Με δύο πιάνα, μικρή συμφωνική ορχήστρα και εξαιρετικούς τραγουδιστές, δημιούργησαν κάτι το αξεπέραστο, κάτι το μαγικό...κάτι μοναδικό που αγαπήθηκε από τον κόσμο όταν παρουσίασαν το πρόγραμμα τους στο κατάμεστο Ηρώδειο, με το κοινό όρθιο να χειροκροτεί! Μαζί με τους δύο συνθέτες θα είναι επί σκηνής η εξαιρετική αγαπημένη μας πλέον ορχήστρα σύγχρονης μουσικής «ΤρακΑρτ» υπό την διεύθυνση του Άρη Αντωνιάδη και με σολίστ τον Δώρο Δημοσθένους και την Σοφία Μανουσάκη.
>> Τρίτη 23 & Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, Mαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, 20:30.
Προπώληση: www.ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER

mpempedeli_3.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Συναυλίες με τον Πρωτοψάλτη Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Καβαρνό
Η Petrides Events, ενόψει των Αγίων Ημερών του Πάσχα, παρουσιάζει δυο μοναδικές συναυλίες βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής με τον διεθνούς φήμης Πρωτοψάλτη Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Καβαρνό, τον καταξιωμένο και διακεκριμένο Κύπριο τραγουδιστή Πέτρο Κουλουμή. Τιμητική συμμετοχή η σπουδαιότερη εν ζωή Ελληνίδα ηθοποιός κυρία Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Ένα μοναδικό συναπάντημα πίστης και παράδοσης. Μια παράσταση φόρος τιμής στην Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική. Στο πρώτο μέρος, ο πατέρας Νικόδημος με μια ομάδα εκλεκτών ψαλτών από Ελλάδα και Κύπρο παρουσιάζει γνωστούς και αγαπημένους ύμνους που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν κατά το πέρασμα των αιώνων.
>> Τρίτη 23 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας / Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 20:30. Προπώληση εισιτηρίων: online μέσω της SoldOutTicketbox και σε όλα τα καταστήματα Stephanis Παγκύπρια.

agora_D3saP7I.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Εγκαίνια Παλιάς Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας
Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, ο Δήμος Λευκωσίας θα τελέσει τα εγκαίνια του έργου "Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας - Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων - Αποκατάσταση και Επέκταση Παλιάς Δημοτικής Αγοράς” υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, καλεσμένων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανθρώπων που συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στη δημιουργία, εξέλιξη και μεταμόρφωση της Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας. Μετά την επίσημη τελετή εγκαινίων του έργου, οι ερευνητές του Κέντρου Αριστείας CYENS, θα παρουσίασουν μια ενδιαφέρουσα έκθεση που αφορά την ιστορία του κτηρίου, δύο performances οι οποίες παρουσιάζουν με τον πλέον καλλιτεχνικό τρόπο την ερευνητική εργασία που διεξάγεται στο Κέντρο καθώς και demonstrations τα οποία θα επιτρέψουν στο κοινό να γνωρίσει τι είδους έρευνες πραγματοποιούνται στο Κέντρο και πώς αυτές μπορούν να βοηθήσουν και να βελτιώσουν την καθημερινότητά του. Φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, οι επισκέπτες μπορούν να "περπατήσουν” στην πράσινη γραμμή (CYENSVerse), να δουν σε ολογραφικό τραπέζι το digital twin της Λευκωσίας (iNicosia) να παίξουν στο ειδικά διαμορφωμένο Gaming Room εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιούργησαν οι ερευνητικές ομάδες του CYENS και πολλά ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέροντα projects.
>> Τρίτη 23 Απριλίου 2024, 19.00 - 22.00, Κέτρο Αριστείας CYENS, Πλατεία Λέλλου Δημητριάδη 01, Λευκωσία. Πληρ. info@cyens.org.cy.

60200-sitesdefaultfilesvaas_1_7Rf.2e16d0ba.fill-1375x729_7mCqzbY.jpg


Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην Κύπρο

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, πιο ρομαντικός από ποτέ, μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι με όχημα τις θρυλικές του μπαλάντες στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών για τρεις μοναδικές εμφανίσεις. Με την τρυφερή του φωνή και τις μουσικές του, που έχουν συντροφεύσει όλα αυτά τα χρόνια τις ζωές μας και έχουν αφήσει πάνω τους ανεξίτηλο το σημάδι τους, θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας και θα μας ταξιδέψει στους έρωτες, το όνειρο και σε όλες τις συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές της ζωής μας. Θα παρουσιάσει τα πιο αγαπημένα του τραγούδια μέσα από την τεράστια δισκογραφία του.
>> Τρίτη 23, Τετάρτη 24 & Πέμπτη 25 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 21:00. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

CYSO-panoramic-2024-1024x578.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Το «Requiem» του Μότσαρτ ερμηνεύει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Συντονισμένη με το πνεύμα της Μεγάλης Βδομάδας, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει σε σειρά συναυλιών το «Requiem σε Ρε ελάσσονα» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Από το πάθος, στο πένθος και την ανάσταση, αυτή η παραγωγή του Requiem του Μότσαρτ θα αποτελέσει μια μοναδική συγκινησιακή μουσική εμπειρία για τον καθένα.   Το θεσπέσιο τελευταίο αριστούργημα του ιδιοφυούς συνθέτη, θα ερμηνεύσουν πλάι στην ορχήστρα μια πλειάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών: o διακεκριμένος μαέστρος Γκρέγκορι Μπάκαλτερ, οι σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη και Μαργαρίτα Ηλία στο μέρος της μέτζο-σοπράνο, ο τενόρος Ανδρέας Αροδίτης, ο Τσέχος βαρύτονος Μάτριν Βοντράζκα, η φημισμένη Xορωδία «Άρης» Λεμεσού, υπό την έμπειρη καθοδήγηση του μαέστρου της Σόλωνα Κλαδά με την οποία θα ενωθούν δύο φιλοξενούμενες Χορωδίες από την Τσεχία, η Χορωδία του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Τσεχίας (μαέστρος: Γιαν Στέγιερ) και η Χορωδία Carolinus Kladno(μαέστρος: Κάρελ Γιαν Προχάζκα).
>> Τετάρτη 24 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30. Πληρ. 77777745 rialto.com.cy
Πέμπτη 25 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30. cyso.interticket.com

kak.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Γιώργος Κακοσαίος στη Λευκωσία
Ο πολύ καλός ερμηνευτής Γιώργος Κακοσαίος έρχεται για μία και μοναδική εμφάνιση στη Λευκωσία, στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού στο Στρόβολο, την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 19:30. Άλλωστε ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικός τραγουδιστής που έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του στο ελληνικό πεντάγραμμο και έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Ελάτε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε για 3 ολόκληρες ώρες. Τα τραγούδια του "Μην της πείτε", "Σάββατο βράδυ", "Έρωτας μοιάζει", "Κάνε μας τη Χάρη" κ.ά. είναι κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που θα μας κάνουν να διασκεδάσουμε μαζί του!
>> Πέμπτη 25 Απριλίου, Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού, Στρόβολος.
Διαθέσιμα εισιτήρια στο Ticketmaster.cy, σε όλα τα ACS Courier και σε επιλεγμένα σημεία. Πληροφορίες: 99896765, 99513830, 97858566.

434717527_846508590850087_7278876.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα στο Θέατρο Ανεμώνα
Το «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα» είναι ένα από τα γνωστότερα έργα του βραβευμένου και δημοφιλούς Καναδού θεατρικού συγγραφέα Bernard Slade. Θεωρήθηκε άμα τη εμφανίσει μια δημοφιλής ρομαντική κωμωδία του εικοστού αιώνα, ενώ πια θεωρείται μια κλασική κομεντί που μετράει πολλές δεκάδες ανεβάσματα. Ο Τζορτζ και η Ντόρις συνάπτουν παράνομο δεσμό και έκτοτε συναντιούνται μόνο μία φορά το χρόνο, πάντα την ίδια μέρα, σ' ένα μοτέλ στο Σαν Φρανσίσκο. Για 25 ολόκληρα χρόνια! Μια σχέση όαση, ως αγάπη, ως φιλία, ως έρωτας, ως παιχνίδι, ως πόνος, ως γέλιο. Μια σχέση τόσο έξω και τόσο μέσα στις ζωές τους και τις νόμιμες, συμβατικές τους σχέσεις. Ο καθένας έχει σύζυγο και παιδιά., πολλά παιδιά. Πρέπει λοιπόν να προλάβουν μέσα σε ένα 24ωρο να μοιραστούν τα πάντα, πιάνοντας ταυτόχρονα τη σχέση τους από εκεί που την άφησαν ένα χρόνο πριν! Πρέπει να ανακαλύψουν ο,τι άλλαξε και ο,τι έμεινε ίδιο, ο,τι πόνεσε και ο,τι έβαλε μια καινούργια πινελιά στον εαυτό τους. Και ο "πίνακας" βλέπουμε να δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας. Ήταν σχεδόν έφηβοι και στο φιναλε είναι μεσήλικες.. Ήταν νευρωτικοί και παρέμειναν νευρωτικοί, ήταν αθώοι και παρέμειναν αθώοι. Το πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλο, το ανακαλύπτουν σιγά σιγά, μέχρι που φτάνει η στιγμή εκείνη για τη μεγάλη απόφαση. Σκηνοθεσία: Βαρνάβας Κυριαζής. Παίζουν: Μάρα Κωνσταντίνου, Γιώργος Αναγιωτός.
>> Πρεμιέρα Τετάρτη 24 Απριλίου / Πέμπτη 25 Απριλίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λατσιά, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: Soldout Tickets. Κρατήσεις: 70007721.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close