Πάμε Ταξίδι , Guide

Ούτε Μύκονος, ούτε Σαντορίνη: Αυτό είναι το πιο ακριβό ελληνικό νησί εν όψει Πάσχα

Με διπλάσιες και παραπάνω τιμές

Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2024

Υπάρχουν κάποιοι προορισμοί ιδιαίτερα δημοφιλείς για το Πάσχα, όπως η Κέρκυρα με τις ξεχωριστές παραδόσεις της, η Πάτμος με την κατανυκτική ατμόσφαιρα, η  Σύρος αλλά και η Μύκονος και Σαντορίνη για όσους επιθυμούν πιο κοσμοπολίτικες αποδράσεις… Ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς αυτούς τους προορισμούς για πασχαλινές διακοπές σίγουρα πιστεύει ότι η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι οι ακριβότερες και με διαφορά. Όμως φέτος αυτό δεν ισχύει… καθώς υπάρχει ένα άλλο νησί που είναι δύο φορές πάνω στις τιμές από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη εν όψει Πάσχα και ο λόγος για τις Σπέτσες, που μπροστά τους οι κοσμοπολίτισσες των Κυκλάδων μπορεί να θεωρηθούν ακόμα και οικονομικές!

Οι Σπέτσες είναι ένα πολύ δημοφιλές νησί για το Πάσχα αλλά και πολυτελές καθώς βρίσκεται απέναντι από το Πόρτο Χέλι όπου δένουν εντυπωσιακά σκάφη με πλούσιους ενοίκους.

Οι Σπέτσες ανέκαθεν ήταν ένας εξαιρετικός προορισμός ειδικά για Σαββατοκύριακα ή 3-4 μέρες καθώς εκτός των άλλων είναι και κοντά στην Αθήνα. Αυτό όμως δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει να ισχύει αφού πλέον το νησί, παρόλο που δεν διαθέτει σειρά πολυτελών καταλυμάτων, αυτή τη στιγμή συναγωνίζεται σε τιμές -και για την ακρίβεια ξεπερνάει- τη Μύκονο και τη Σαντορίνη!

Αυτό τουλάχιστον ισχύει, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το E-Real Estates Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών το οποίο άντλησε στοιχεία από τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Στη Μύκονο σπίτια 50-60 τ.μ. έχουν κόστος διαμονής στα 390-400€ για 3 διανυκτερεύσεις, στη Σαντορίνη είναι λίγο κάτω από τα 300€ ενώ στις Σπέτσες οι τιμές αγγίζουν τα… 1.200€ για ίδιο μέγεθος σπιτιού και ίδια διάρκεια διαμονής! Η πληρότητα στο νησί προς το παρόν είναι κοντά στο 65% αλλά αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι μέρες.

Από κοντά ακόμα ένα νησί του Αργοσαρωνικού, η Ύδρα, που μπορεί να μην είναι στους κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς της χωρας -έχει σκληρό ανταγωνισμό εξάλλου- αλλά προφανώς η εγγύτητά της με το λιμάνι του Πειραιά, την καθιστά έναν εύκολο προορισμό εύκολο, που θα φτάσεις γρήγορα με το πλοίο χωρίς καν να χρειαστείς καμπίνα αφού σε περίπου 2,5 ώρες θα είσαι εκεί. Μάλιστα η Ύδρα είναι το μέρος τώρα με τη μεγαλύτερη πληρότητα, αγγίζει το 97%, με το κόστος να είναι κοντά στα 1.050 ευρώ για κατοικία 60 τ.μ. και 3 διανυκτερεύσεις!

Με αυτά τα δεδομένα, η Μύκονος και η Σαντορίνη έχουν περισσότερες οικονομικές επιλογές, αλλά παρόλα αυτά η πληρότητά τους είναι 79% και 65% αντίστοιχα, ενώ στην Ύδρα αγγίζει το 100%.

Συνεχίζοντας με τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Αίγινα και το Αγκίστρι κυμαίνονται σε κανονικά επίπεδα τιμών αφού τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης 40-50 τ.μ φτάνουν περίπου για 3 διανυκτερεύσεις τα 300€. Αντίστοιχα η πληρότητά τους αυτή τη στιγμή είναι 82% για την Αίγινα και 72% για το Αγκίστρι.

Εκτός Αργοσαρωνικού τώρα, μεγάλη πληρότητα αυτή τη στιγμή για την περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με την πλατφόρμα της Airbnb καταγράφουν -αναμενόμενα- η Κέρκυρα που η πληρότητα φτάνει το 90% με μέση τιμή 3 διανυκτερεύσεων στην πόλη στα 750 – 850€ ενώ η Τήνος με πληρότητα αυτή τη στιγμή στο 85% οι τιμές για 3 διανυκτερεύσεις βρίσκονται στα 300-350€. Ακολουθεί η Σύρος με πληρότητα 82% με τιμές όμως να είνα αρκετά πιο υψηλές, με minimum 3 διανυκτερεύσεων τα 650€.

Στα υπόλοιπα νησιά σημαντική πληρότητα σημειώνει η Χίος με 78% και τιμές για σπίτια 40-45τ.μ. περίπου στα 250€ και τέλος η υπέροχη για το Πάσχα, Πάτμος με τις προκρατήσεις αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στο 65% και τις τιμές περίπου στα 400-450€.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close