Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2024
Το Φθινόπωρο θα παραδοθεί το έργο, κόστους περίπου 20 εκατ. ευρώ, της ανάπλασης του παλαιού ΓΣΠ, που ως πνεύμονας πρασίνου, θα προστεθεί στον μεγάλο περίπατο, που δημιουργούν οι νέες υποδομές στον κέντρο της πρωτεύουσας, στοχεύοντας να προσελκύουν επισκέπτες, εργαζόμενους και κατοίκους, δήλωσε ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ερωτηθείς για την πορεία των εργασιών της ανάπλασης.
«Το έργο προχωρά, έχουν ολοκληρωθεί περίπου κατά το 90% οι εργασίες σκυροδέτησης, και οδεύει σε πλήρη ολοκλήρωση η σκληρή υποδομή του έργου», είπε, προσθέτοντας ότι άρχισαν οι φυτεύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και υπολογίζεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο.
Ερωτηθείς αν υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, ο κ. Γιωρκάτζης είπε πως υπήρξε κάποια μικρή καθυστέρηση, ωστόσο το έργο προχωρά πολύ ικανοποιητικά. Αναφορικά με το κόστος του έργου ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι το έργο έχει κόστος περίπου 20 εκατ., συμπεριλαμβανομένης της δεκαετούς συντήρησης.
Κληθείς να πει τι θα σημαίνει για τον επισκέπτη και τον δημότη Λευκωσίας η παράδοση του έργου, κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση του το έργο θα παρέχει στην πρωτεύουσα, ένα μεγάλης κλίμακας πράσινο χώρο για πολλές χρήσεις, όπως 550 περίπου χώρους στάθμευσης, καφεστιατόρια, ίσως και ένα κέντρο εξυπηρέτησης του πολίτη, αμφιθέατρο για μουσικές εκδηλώσεις, πλατεία για συναθροίσεις με υδάτινο στοιχείο.
Το αναδημιουργημένο παλαιό ΓΣΠ θα προστεθεί σε ένα μεγάλο περίπατο του κέντρου της Λευκωσίας, που θα συμπεριλαμβάνει το νέο αρχαιολογικό μουσείο, το επιδιορθωμένο και πολύ όμορφο νέο δημοτικό θέατρο, την αναβαθμισμένη με ποδηλατο-λωρίδες περιοχή γύρω από τη Βουλή και τον δημοτικό κήπο, την ανακαινισμένη Πύλη Πάφου, τα ενοποιημένα τμήματα της Τάφρου, την Πλατεία Ελευθερίας, τις αναβαθμισμένες λεωφόρο Μακαρίου, οδό Στασικράτους, το κτήριο του ΘΟΚ, επεσήμανε.
Συμπλήρωσε ότι το κέντρο της Λευκωσίας έχει αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά ώστε να προσελκύει επισκέπτες, εργαζόμενους και «ευελπιστούμε και κατοίκους”.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά

Άνδρος: 24 ώρες στην αρχόντισσα των Κυκλάδων
Εκεί που το γαλάζιο αγκαλιάζει τη φύση και την παράδοση

Τα 6 καλύτερα «μυστικά» ελληνικά νησιά για τους Γάλλους – Ποιο είναι στην κορυφή 31 δευτερόλεπτα
Σύμφωνα με τη γνωστή γαλλική ταξιδιωτική ιστοσελίδα nosvoyagesheureux.fr.

48 Ώρες στο Άνασσα: Εκεί όπου η πολυτέλεια συναντά την ψυχή της Μεσογείου
Εκεί όπου η φύση, η υψηλή αισθητική και η αυθεντική κυπριακή φιλοξενία συναντιούνται για να προσφέρουν μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία

Η πόλη της Ευρώπης που πήρε την πρωτιά, αλλά δεν θα φανταζόσουν ότι είναι τόσο φιλική προς τα παιδιά
Δες όλη την δεκάδα και κλείσε διακοπές για όλη την οικογένεια

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι εναλλακτικοί προορισμοί στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι
Για όσους αναζητούν λιγότερο πολυσύχναστες επιλογές

Σε αυτό το (κοινόχρηστο) πάρκο θα πας για παιχνίδι αλλά και bbq
Αναβαθμιστηκε το πάρκο της Παναγίας Ασπροβουνιώτισσας στο Φρέναρος

Το περίπτερο Πολυδωρίδη και άλλα 5 κτήρια που κηρύχθηκαν ως διατηρητέα στη Λεμεσό
Η απόφαση του Δήμου Λεμεσού

Σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Ιούλιο στο Netflix
Από τη νέα σειρά της Λένα Ντάναμ στην επετειακή επιστροφή του "Jaws", η πλατφόρμα εμπλουτίζει τον κατάλογό της για το καλοκαίρι


Ανατροπή: Με εμφάνιση - έκπληξη της Κέιτ Μπλάνσετ το φινάλε του «Squid Game»
Τι μπορεί να υπονοεί το απροσδόκητο cameo της σπουδαίας ηθοποιού για τα σχέδια του Netflix.

Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα – Δεν υποχωρούν τα 40αρια
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Οι 20 καλύτερες ταινίες του Netflix για να μην ψάχνετε άλλο τι θα δείτε
Συγκεντρώσαμε τις 20 καλύτερες ταινίες που μπορείς να δεις τώρα στο Netflix.