Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2024
Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας ενδέχεται παροδικά να είναι αυξημένες, ιδιαίτερα από την Παρασκευή, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Σήμερα, η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας ενδέχεται παροδικά να είναι αυξημένες, ιδιαίτερα από την Παρασκευή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα στα δυτικά παράλια δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα συνεχίσει να είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά, γύρω στους 18 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ το βράδυ θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις σε δυτικές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να βρεθεί πιο κάτω από τις μέσες εποχικές τιμές.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να βρεθεί πιο κάτω από τις μέσες εποχικές τιμές.
Σχετικά
Παγκόσμιο μπλακ άουτ στο διαδίκτυο - Συνεχίζεται το χάος, τι συμβαίνει
Έπεσαν X, ChatGPT και χιλιάδες ιστοσελίδες - Πώς λειτουργεί η Cloudflare
4 πόλεις, 4 πρόσωπα των Χριστουγέννων στην Ευρώπη
Τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής μας σε μία από τις 4 ευρωπαϊκές πόλεις που φημίζονται για τη γιορτινή τους ατμόσφαιρα.
Κύπριος ανάμεσα στους 20 πιο υποσχόμενους χορογράφους της Ευρώπης
Η συμμετοχή της Κύπρου στο πρόγραμμα είναι ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω αναγνώριση του χορευτικής σκηνής του νησιού
Η χώρα που ανακηρύχθηκε ο «Προορισμός της Χρονιάς» για το 2026 σύμφωνα με το Travel+Leisure
Είτε προτιμάτε παραλίες, ή ζωντανές, θορυβώδεις πόλεις ή γραφικά καταφύγια, αυτή η χώρα τα έχει όλα!
Ryanair – προσφορά: Πτήσεις από €15 για ταξίδια στην Ευρώπη
Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για οικονομικά ταξίδια!
Μαγικές γιορτές με θέα τη στολισμένη Λευκωσία, σε ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο
Μια σειρά μοναδικών εμπειριών με τη λάμψη των γιορτών και αυθεντική φιλοξενία
17 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας: Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» ζητά δράση τώρα για τη νέα ΜΕΝΝ!
Φέτος, ο Σύνδεσμος αφιερώνει, τις δυνάμεις και την ενέργειά του στην επίτευξη ενός και μόνο στόχου
Η Aegean (από τον Δεκέμβριο) θα ενώνει απευθείας την Λάρνακα με έναν δημοφιλή προορισμό
Αρχικά θα εκτελεί τρεις πτήσεις την εβδομάδα, οι οποίες θα αυξηθούν σε πέντε εβδομαδιαίως από τον Γενάρη και για περίοδο έξι μηνών
Κλείνει ο Κατασκηνωτικός Χώρος Πλατανιών
Ο χώρος ο πρέπει να εκκενωθεί από όλα τα τροχόσπιτα και τις εγκαταστάσεις των κατασκηνωτών
Βγαίνει η εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας του Κύκκου για παράκληση
Γιατί βγαίνει η εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας όταν έχουμε ανομβρία (vid)
Γιατί βρέθηκαν 100 Ευρωπαίοι content creators και 6 Κύπριοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες
Content Creators Summit: Όταν οι influencers μπαίνουν στην Ολομέλεια - Η Ευρώπη ανοίγει τις πόρτες της σε όσους διαμορφώνουν τη νέα ενημέρωση