Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2024
Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στην «Αρχόντισσα του ρεμπέτικου», Σωτηρία Μπέλλου, που ξεχώρισε και έμεινε χαραγμένη στη μνήμη όσων την παρακολούθησαν. Ξεκίνησε την πορεία της το καλοκαίρι του 2021 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τέσσερις sold out βραδιές στο «Στέκι του Ηλία» στο Θησείο.
Η Χριστίνα Μαξούρη και τέσσερις εξαιρετικοί λαϊκοί μουσικοί, στήνουν το πάλκο τους και μας προσκαλούν σε ένα ακόμα ταξίδι στη ζωή και τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου.
«Τα τραγούδια της Σωτηρίας» ξεπερνούν τα όρια της σκηνής και του πάλκου και κινούνται ανάμεσα στη θεατρική παράσταση και τη μουσική βραδιά. Μέσα σε μία ατμόσφαιρα σχεδόν κατανυκτική, η Χριστίνα Μαξούρη ηθοποιός και ερμηνεύτρια η ίδια, μας μυεί στον κόσμο της Μπέλλου με την χαρακτηριστική, δωρική φωνή της. Ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια που σφράγισε με τη φωνή της η Μπέλλου και ανάμεσα σε αυτά μας αφηγείται μικρές ιστορίες και σύντομα περιστατικά από τη ζωή της αξεπέραστης ερμηνεύτριας. Οι σκοποί του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, του Μούτση, του Ανδριόπουλου και του Λάγιου, μπλέκονται με μαρτυρίες για τη ζωή της Μπέλλου, μέσα από λόγια της ίδιας αλλά και ανθρώπων που τη γνώρισαν. Κι όμως η παράσταση δεν έχει τον χαρακτήρα ή τον σκοπό της βιογραφίας, αλλά τη διάθεση να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα γιορτής. Μία κοινή εμπειρία όπου όλοι μοιραζόμαστε τις ιστορίες και τα τραγούδια και ερχόμαστε πιο κοντά.
Η Χριστίνα Μαξούρη, μία από τις πιο χαρακτηριστικές και αξιοσημείωτες φωνές της νεότερης γενιάς, δίνει νέα πνοή στα τραγούδια της Σωτηρίας στο σήμερα. Συχνά έχει αναφερθεί πως η φωνή της Μαξούρη, το μέταλλό της, αλλά και ο τρόπος που «πατάει» τις λέξεις έχουν κάτι από τη Μπέλλου. Παρ’ όλα αυτά, ερμηνεύει τα τραγούδια με τον δικό της τρόπο, καθώς όπως λέει η ίδια, «σε αυτά τα τραγούδια ξαναβρίσκει η ψυχή μου το κέντρο της». Μαζί με τον Δημήτρη Χαλιώτη έχουν κάνει την έρευνα και υπογράφουν την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης.
Αγαπημένα τραγούδια που ερμήνευσε η Μπέλλου και χαράχτηκαν στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, όπως η Περιπλανώμενη ζωή, Δε λες κουβέντα, Σαν απόκληρος γυρίζω, Μην κλαις, Είπα να σβήσω τα παλιά, Αντιλαλούνε τα βουνά, Μη μου ξαναφύγεις πια, Μ' αεροπλάνα και βαπόρια, και πολλά ακόμα, ζωντανεύουν ξανά στην παράσταση, με λιτό αλλά και ουσιαστικό τρόπο.
Συντελεστές
Ιδέα: Δημήτρης Χαλιώτης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Χαλιώτης, Χριστίνα Μαξούρη
Επιμέλεια φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος, Τάσος Νιξαλιάν
Επιμέλεια ήχου: Γιάννης Παξεβάνης
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σωτήρης Μελανός
Ενδυματολογική επιμέλεια: Βάνα Γιαννούλα
Χτένισμα: Θωμάς Γαλαζούλας
Επιμέλεια μακιγιάζ: Άννα Μπαλτζή
Φωτογραφίες: Μαρίλη Ζάρκου
Teaser video: Στέφανος Κοσμίδης
Τραγουδά η Χριστίνα Μαξούρη
Μουσικοί: Ζαχαρίας Γερασκλής (μπουζούκι – φωνή), Δημήτρης Κουφογιώργος
(μπουζούκι), Βασίλης Προδρόμου (κιθάρα – φωνή), Δημήτρης
Κούστας (ακορντεόν)
Teaser video από την παράσταση
teaser 1 https://www.youtube.com/watch?v=UkWfH0bI4H4
teaser 2 https://www.youtube.com/watch?v=cc1EOk-jKog
teaser 3 https://www.youtube.com/watch?v=yHHiK8E3eF8
teaser 4 https://www.youtube.com/watch?v=IOiALSjGPHw
Υποστηρικτής: Δήμος Ιδαλίου
Powered by: Ράδιο Πρώτο
Στηρίζουν: Stoly και το μουσικό site music.net.cy
Προπώληση εισιτηρίων: ticketmaster.cy & acs courier
Τιμές εισιτηρίων: €17 & €14
Πληροφορίες:
99059257
**Στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου αλλά και στην "Πλατεία", στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αμφιθεάτρου, όπου θα πραγματοποιηθούν όλες οι φετινές συναυλίες του RED, θα λειτουργεί από νωρίς μπαρ στο οποίο θα διατίθενται προς πώληση ποτά και σνακς.

-
Αμφιθέατρο Δήμου Ιδαλίου
21 Ιουνίου 2024
Σχετικά

Μουσική βραδιά με τον Μίρο Ευαγγελίδη, τον Ανδρέα Παράσχο και τον Ρολάνδη Λαζίδη
Μια βραδιά γεμάτη γνωστές μελωδίες και αγαπημένες φωνές

Ο Χρήστος Δάντης τραγουδά στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου στη Κύπρο
Μια μουσική βραδιά με ρυθμό, φαγητό και προσφορά, αφιερωμένη στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου

Αλλαγή ημερομηνίας για τη συναυλία με Γιοκαρίνη, Ζιώγαλα, Καζούλη και Παπαδόπουλο
Το live των 4 Ροκκάδων μεταφέρεται

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο, Live Stage στην Παλαιά Ελιά
Η Παλαιά Ελιά συνεχίζει να είναι το αγαπημένο σημείο συνάντησης για όσους αναζητούν αυθεντικές γεύσεις, ζεστή ατμόσφαιρα και μουσική που μένει αξέχαστη

Αλλαγή ημερομηνίας για την συναυλία του Sicario στην Κύπρο
Νέα ημερομηνία για το live του καλλιτέχνη

"ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – Από το Παρίσι στην Αθήνα" με την Βάκια Σταύρου
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου για ένα μοναδικό κονσέρτο



Eurovision 2026: Οι διοργανωτές ματαίωσαν τη ψηφοφορία για τη συμμετοχή του Ισραήλ
Η απόφαση έρχεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών της Eurovision

«Στο ρυθμό της Καρδιάς μας»: Ένα μουσικό ταξίδι με τον Hovig
Η Πετρολίνα ενισχύει για ακόμη μια φορά το Telethon

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρη Φανή και Κώστα Χατζηχριστοδούλου
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του

«Στο Ρυθμό της Καρδιάς μας»: Ένα φιλανθρωπικό cocktail party με τον μοναδικό Hovig
Στηρίζοντας το Telethon Κύπρου και το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής