Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να περάσεις όμορφα τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2024

Μία ακόμα εβδομάδα του Μαΐου έφτασε με ενδιαφέρουσες προτάσεις στην Κύπρο με θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και άλλες όμορφες εκδηλώσεις.

3_copyright__Adonis_Philippides.2e16d0ba.fill-.width-800.jpg


Έκθεση RE:SOURCE 2.0

Η μη κερδοσκοπική φιλανθρωπική οργάνωση City Friends Club και η επιμελητική ομάδα ARTNOW ανακοινώνουν το RE:SOURCE 2.0, μια περιβαλλοντική έκθεση τέχνης που επικεντρώνεται στο θέμα της Φύσης. Πραγματοποιώντας μέχρι τις 21 Μαΐου 2024, στο The Warehouse by ITQuarter, μια εκδήλωση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων της Κύπρου. Τοπικοί και διεθνείς καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση θα παρουσιάσουν έργα που διερευνούν τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης, είτε μέσω γλυπτικής, εγκατάστασης, ζωγραφικής ή video art. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης βιώσιμα κομμάτια μόδας και εργαστήρια τέχνης.
>> Μέχρι την Τρίτη 21 Μαΐου, στο The Warehouse by ITQuarter, Λεμεσός
Χορηγός επικοινωνία: Συγκρότημα ΔΙΑΣ & Τηλεόραση Sigma

nor_megaloprepeia.jpg

«Μεγαλοπρέπεια» στο Wherehaus 612
Η Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζει το έργο της Άμπι Μόργκαν «Μεγαλοπρέπεια» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραούλη. Το έργο: Στο πολυτελές Προεδρικό Μέγαρο μιας χώρας που δεν ονοματίζεται, μια δυτική φωτορεπόρτερ περιμένει την αργοπορημένη επιστροφή του Δικτάτορα για να τραβήξει τη φωτογραφία του. Μαζί της βρίσκονται η γυναίκα του Δικτάτορα, η καλύτερή της φίλη και μια διερμηνέας. Παπούτσια Πράντα, σφηνοπότηρα βότκας και ανυπόμονα δάχτυλα μετρούν τον χρόνο, καθώς ο κίνδυνος που βρίσκονται οι τέσσερις γυναίκες, η αγωνία, τα μυστικά, οι σκέψεις και οι υποψίες τους έρχονται στο φως. Έξω από το Παλάτι οι ήχοι της επανάστασης που έχει ξεσπάσει στους δρόμους πλησιάζουν όλο και πιο κοντά, ενώ η μέρα ξεδιπλώνεται. Μια μέρα που απειλεί να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. Το συναρπαστικό έργο της Άμπι Μόργκαν προσφέρει μια ιδιαίτερη ματιά στο μυαλό των τεσσάρων χαρακτήρων καθώς ο κόσμος γύρω τους καταρρέει. Το έργο εξερευνά τις σχέσεις εξουσίας, την επανάσταση, την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση μέσα σε ένα τοπίο πολιτικών αναταραχών και την ευθύνη του ποιοι είμαστε και τι θέση παίρνουμε στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας. Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Νάγια Αναστασιάδου, Γιόλα Κλείτου, Ιωάννα Κορδάτου, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου.
>> Δευτέρα 20- Τετάρτη 22 Μαΐου, Wherehaus 612, 20.30, Παλλουριώτισσα. Kρατήσεις: 70007102.

PAREMVASIS-1024x719.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Η Θεατρική Σκηνή Παρέμβασις παρουσιάζει το έργο "Οβιδίου Ηρωίδες"
Σε δύο επιστολές του Ρωμαίου ποιητή Οβίδιου, οι οποίες δραματοποιούνται, βασίζεται η νέα παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Παρέμβασις, που παρουσιάζεται στην Πάφο. Μετά την μετά την επιτυχημένη της παραγωγή «Το Ρόδο της Δαμασκού», η ομάδα κάνει το επόμενο βήμα με την παράσταση «Οβιδίου Ηρωίδες: Μήδεια προς Ιάσονα & Αριάδνη προς Θησέα Αντι-στοίχως» σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Μαρίνας Αθανασίου-Τάκη. Δύο γυναικείες μυθικές προσωπικότητες, Μήδεια και Αριάδνη, μέσω επιστολών που γράφουν στους αγαπημένους τους, συνδέουν το παρελθόν με το παρόν, για να μιλήσουν για τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις-σχέσεις κατανάλωσης, σχέσεις μίας χρήσης- για την απανθρωποποίηση του ανθρώπου. Μια εναλλακτική παράσταση, βασισμένη στις Ηρωίδες του Ρωμαίου ποιητή Οβιδίου.
>> Δευτέρα 20, Τρίτη 21 και Πέμπτη 23 Μαΐου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πάφος, 20.30. Κρατήσεις: 99526304.

mpezos2.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Αινιγματικές Παραλλαγές με τους Γιάννη Μπέζο και Πυγμαλίων Δαδακαρίδη στην Κύπρο
Η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και απέσπασε βραβεία ανδρικής ερμηνείας για τους δύο πρωταγωνιστές (θεατρικά βραβεία κοινού Αθηνοράματος 2022), μετά το απόλυτο sold out τη δεύτερη θεατρική σεζόν 2021-2022, με πάνω από 30.000 θεατές. Λίγα λόγια για το έργο: Ο Αμπέλ Ζνόρκο (Γιάννης Μπέζος) είναι ένας συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ που ζει μόνος, αποτραβηγμένος στο Ροσβανοϋ, ένα μικρό νησί στη Θάλασσα της Νορβηγίας, αποφεύγοντας τα πάντα και ειδικά τους ανθρώπους. Έχοντας πρόσφατα εκδώσει το 21ο του βιβλίο που έχει γίνει τεράστια επιτυχία, δέχεται να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο που τον πολιορκεί καιρό τον Έρικ Λάρσεν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης). Άραγε πόσο τυχαία επέλεξε ο Αμπέλ Ζνόρκο τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και πόσο τυχαία επέλεξε ο Έρικ Λάρσεν τον συγκεκριμένο συγγραφέα; Τι συνδέει τους δυο άντρες και ποια μονοπάτια θα αναγκαστούν να περάσουν και να ξεπεράσουν, όσο οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη σε μια ιστορία που η θέση της γάτας και του ποντικού αλλάζει συνεχώς. Ένα έργο με χιούμορ, ευαισθησία και ανατροπές μέσα από το δραματουργικό μπρα ντε φερ μεταξύ δύο ανδρών, που ερμηνεύουν καθηλωτικά ο Γιάννης Μπέζος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.
>> Δευτέρα 20, Τρίτη 21 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20:30. Εισιτήρια: www.ticketmaster.cy
Καταστήματα ACS Courier

nor_kathe_hrono_tetoia_mera.jpg

«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα» στο Παραλίμνι
ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ο Τζορτζ και η Ντόρις συνάπτουν παράνομο δεσμό και έκτοτε συναντιούνται μόνο μία φορά το χρόνο, πάντα την ίδια μέρα, σ' ένα μοτέλ στο Σαν Φρανσίσκο. Για 25 ολόκληρα χρόνια! Μια σχέση όαση, ως αγάπη, ως φιλία, ως έρωτας, ως παιχνίδι, ως πόνος, ως γέλιο. Μια σχέση τόσο έξω και τόσο μέσα στις ζωές τους και τις νόμιμες, συμβατικές τους σχέσεις. Ο καθένας έχει σύζυγο και παιδιά., πολλά παιδιά. Πρέπει λοιπόν να προλάβουν μέσα σε ένα 24ωρο να μοιραστούν τα πάντα, πιάνοντας ταυτόχρονα τη σχέση τους από εκεί που την άφησαν ένα χρόνο πριν! Πρέπει να ανακαλύψουν ο,τι άλλαξε και ο,τι έμεινε ίδιο, ο,τι πόνεσε και ο,τι έβαλε μια καινούργια πινελιά στον εαυτό τους. Και ο "πίνακας" βλέπουμε να δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας. Ήταν σχεδόν έφηβοι και στο φιναλε είναι μεσήλικες.. Ήταν νευρωτικοί και παρέμειναν νευρωτικοί, ήταν αθώοι και παρέμειναν αθώοι. Το πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλο, το ανακαλύπτουν σιγά σιγά, μέχρι που φτάνει η στιγμή εκείνη για τη μεγάλη απόφαση.. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση της Μαριαλένας Κοτσάκη και η παράσταση φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Βαρνάβα Κυριαζή.
>> Τετάρτη 22 Μαΐου, Ξένιον Παραλίμνι, 20.30. Εισιτήρια: Soldouttickets.

uni501979.2e16d0ba.fill-1375x729_gkswGlT.width-800.jpg

Seven Jewish Children (Ένα έργο για τη Γάζα)
Το έργο της Caryl Churchill, Seven Jewish Children (Ένα έργο για τη Γάζα) γράφτηκε το 2008-9 ως απάντηση στους εντατικούς βομβαρδισμούς που έγιναν στη Γάζα εκείνη την περίοδο από το κράτος του Ισραήλ. 15 χρόνια μετά, η λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται εδώ και μήνες. Η Νικολέττα Παναγιώτου, καθοδηγούμενη από μία ανάγκη να ακουστεί το δίκαιο σύνθημα "Λευτεριά στην Παλαιστίνη" πέρα από τα στόματα των διαδηλωτών ανά τον κόσμο αλλά και από τα στόματα των καλλιτεχνών, που έχουν κατά την άποψή της καθήκον να παίρνουν θέση στα πολιτικά ζητήματα της εποχής τους, μετέφρασε, διασκεύασε και σκηνοθέτησε αυτό το συγκλονιστικό έργο της Caryl Churchill. Ενα έργο που αναγκάζει το θεατή να αντιληφθεί την σιγή του ως συνενοχή, την ίδια στιγμή που συντελείται μια γενοκτονία. Ένα έργο που θα ωθήσει το θεατή ενώ αποχωρεί από το θέατρο να μιλήσει στα παιδιά όλου του κόσμου. Να τους λέει από τώρα και στο εξής μόνο αλήθεια. * Κατά τη διάρκεια της παράστασης προβάλλονται σκληρές εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα.
>> Τετάρτη 22 Μαΐου, Κτήριον 53, Λευκωσία, 20:30. Γενική είσοδος: €12. Εισιτήρια: more.com
Πληροφορίες: 70001384.

run_zIjNx3x.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Starry Strides Nicosia
Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 διεξάγεται για πρώτη φορά το #runicosia starry strides. Κάτω από την μαγιάτικη πανσέληνο τρέξτε στα στενά δρομάκια της πόλης και τα ενετικά τείχη. Αγωνίσματα για όλους, Starry Stroll (4 χιλιομέτρων) για αρχάριους δρομείς και περπατητές, Starry Stride 8km για πιο έμπειρους και απαιτητικούς δρομείς και βέβαια το Moonlight Team Strides, σκυταλοδρομία για ομάδες των 4 ατόμων, κατάλληλη για ομάδες ανταγωνιστικών δρομέων, ομάδες από εταιρίες και παρέες που θέλουν να διασκεδάσουν. Στο τέλος όλοι θα κερδίσουν ένα θαυμάσιο μετάλλιο ειδικά σχεδιασμένο για αυτόν τον αγώνα. Εγγραφές στο www.run2d.com μέχρι την Δευτέρα 20 Μαΐου, 2024.
>> Τετάρτη 22 Μαΐου, Λευκωσία, 19:00.

lemesos_music_panselino.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Μουσική Πανσέληνος Μαϊου στην προκυμαία
Σε μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, που διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού, θα εορταστεί φέτος η πανσέληνος του Μάη στη Λεμεσό. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Λεμεσού μας προσκαλεί σε συναυλία υπό το σεληνόφως με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και την Άλεια Κωνσταντίνου στο τραγούδι. Συνοδεύει στο πιάνο ο Αντώνης Γεωργίου σε έντεχνο και λαϊκό τραγούδι και συνθέσεις για το φεγγάρι.
>> Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στις 19:30 στο Θεατράκι ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου (ανατολική άκρη παραλιακής επίχωσης).

post-07.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.width.width-800_jOPhdWL.jpg


Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα στο θέατρο Μασκαρίνι

Ένας καταιγισμός εικόνων που δημιουργούν τρεις ηθοποιοί performers και ένας μουσικός σε ένα show με τραγούδι, χορό και ερωτήματα των ερωτημάτων πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα. Τελικά, «την Βίβλο πρέπει να την ερμηνεύουμε κυριολεκτικά;» Μέσα από κωμικές καταστάσεις οι τέσσερις performers διερευνούν ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας. Ένας στοχασμός για τις ευθύνες, τις επιλογές μας, για τους περιορισμούς και τις ελευθερίες μας, ένας στοχασμός εν τέλει για την ίδια τη ζωή. Η παράσταση από το Θέατρο Αντίλογος επιστρέφει για ένα νέο κύκλο ελάχιστων παραστάσεων. Περισσότερα ΕΔΩ
>> Πέμπτη 23 Μαΐου, 19:00, Θέατρο Μασκαρίνι, Λατσιά, Λευκωσία. Εισιτήρια SoldOut Tickets / Κρατήσεις: 𝟗𝟗𝟐𝟓𝟏𝟑𝟑.

436449899_844501881027292_2677275346757789887_.width-800_0rSUJ1R.png


Γαμπροί για πούλημα

Η Purple Sparrow Productions παρουσιάζει την νέα κωμωδία Γαμπροί Για Πούλημα, των Ρέππα - Παπαθανασίου, για πρώτη φορά στην Κύπρο. Τι συμβαίνει όταν η ευκατάστατη Κυπριακή οικογένεια των Κωσταρέλλων αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω του ξέφρενου της life style και της προσπάθειας της να επιδείξει την δήθεν οικονομική της άνεση; Τι συμβαίνει όταν οι προσπάθειες της να καταχραστεί δημόσιο χρήμα προχωρούν με βήματα χελώνας; Τότε βγαίνει από την οικογενειακή συλλογή ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που κατέχει παράνομα η οικογένεια, για να το πωληθεί σε μία συλλέκτρια αρχαίων αγαλμάτων εκ Ρωσίας! Έλα όμως που το άγαλμα θέλει να το κλέψει και να το προσωπικό του σπιτιού; Ακούγεται απλό και συνηθισμένο; Δεν είναι, επειδή στην όλη κατάσταση προστίθενται οι εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις της οικογένειας και του κύκλου της; Και τι συμβαίνει όταν όλοι -νόμιμοι και παράνομοι ερωτικοί σύντροφοι -πηγαίνουν στην έπαυλη των Κωσταρέλλων για να γλεντήσουν το βράδυ τους με την πεποίθηση πως έχουν όλο τον χώρο αποκλειστικά στην διάθεση τους; Ένα τρελό γαϊτανάκι με πρωταγωνιστές την οικογένεια Κωσταρέλλων, τον κηπουρό, τον γιό του, ένα υπάλληλο της κυβέρνησης εραστή της κυρίας Κωσταρέλλου, μια φιλόδοξη τηλεπερσόνα ερωμένη του κυρίου Κωσταρέλλου, την ερωτικά άτυχη πλούσια κοπέλα του γιού Κωσταρέλλου, δύο ζάμπλουτες κυρίες από την Ρωσία που έρχονται μαινόμενες για να πάρουν το άγαλμα και τον γιό της οικογένειας, τον Γανυμήδη και τον Πάνα τον τραγοπόδαρο; Το κέρατο το τράγιο! Αυτό γίνεται! Σε αυτή την κατάσταση ξεπουλιούνται τα πάντα: σώματα, ψυχές, υπολήψεις, παιδιά, γονείς, η πολιτιστική μας κληρονομιά, η τιμή και η αξιοπρέπεια! Παίζουν: Έλενα Ευσταθίου, Ζωή Κυπριανού, Δένα Ιωάννου, Θανάσης Δρακόπουλος, Χρήστος Γρηγοριάδης, Μάριος Στυλιανού, Δημήτρης Γιωρκάτζης, Έλενα Ολυμπίου, Ηλίας Αντρέου, Χαριτίνη Ηλιάδου.
>> Πέμπτη 23 - Κυριακή 26 Μαΐου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close