Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

13 μερακλίδικα στέκια για οφτό κλέφτικο μούρλια!

Το λατρεμένο πιάτο του καλοκαιριού σε μερικά από τα καλύτερα ταβερνάκια της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2024

Το αγαπημένο κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από το οφτό κλέφτικο.

Κατσίκι ή πρόβατο ψημένο για ώρες στον φούρνο με πατάτες λουκούμι. Σερβίρεται με πουργούρι, σαλάτα, ορεκτικά και σε κάθε εστιατόριο θα βρούμε ίσως κουπέπια, μακαρόνια του φούρνου και άλλα καλούδια της κυπριακής κουζίνας.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη ή Παρασκευή είναι οι μέρες που παραδοσιακά σερβίρεται στα εστιατόρια της Κύπρου αλλά θα το βρεις και άλλες μέρες της εβδομάδας. Ένα πιάτο που αγαπάμε ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και το συνοδεύουμε μαζί με παγωμένη μπίρα.

Το Check In Cyprus έψαξε και βρήκε 13 μερακλίδικα μαγαζιά που σερβίρουν το αγαπημένο πιάτο του καλοκαιριού στην καλύτερή του εκδοχή και σου τα προτείνει...

ERYThRODONTAS_ChOROS.width-800.jpg


ΕΡΥΘΡΟΔΟΝΤΑΣ, ΛΥΘΡΟΔΟΝΤΑΣ
Έχοντας πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην εστίαση, η ταβέρνα Ερυθροδόντας ξέρει καλά από καλό μαγείρεμα και φιλοξενία. Βρίσκεται στον Λυθροδόντα, λίγο έξω από τη Λευκωσία, και προσφέρει απλόχερα κυπριακές γεύσεις. Εδώ απολαμβάνεις νόστιμους μεζέδες με φαγητά σχάρας και μαγειρευτά. Καλοψημένα σουβλάκια (χοιρινό και κοτόπουλο) και σιεφταλιές, μανιτάρια, λουκάνικο, παστουρμά, κολοκυθοκεφτέδες, πανσέτα BBQ, μελιτζάνα του σεφ και άλλα, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο πεινασμένους.

419909896_900543458737963_9134653423722151602_n.jpg

Εκτός από το αγαπημένο φαγητό που επιλέγουν όλοι που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από αγαπημένο παραδοσιακό οφτό κλέφτικο, η ταβέρνα προσφέρει παραδοσιακό τταβά, πεντανόστιμα μακαρόνια του φούρνου και κουπέπια. Αν είστε λάτρεις του οφτού τότε πρέπει να επισκεφτείτε το ταβερνάκι Πέμπτη και Παρασκευή. Στην ταβέρνα προσφέρονται γεύματα εξαιρετικής ποιότητας. Το κλειδί της επιτυχίας σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες εντοπίζεται στη παρουσία σταθερού ποιοτικού φαγητού, το οποίο έχει υπέροχη γεύση κάθε φορά. Στην ταβέρνα μπορείτε να έρθετε με μικρά και παιδία καθώς στο χώρο προσφέρεται μεγάλος παιχνιδότοπος για να διασκεδάσουν τα παιδία και να είστε και εσείς πιο ξέγνοιαστοι. Φάτε πεντανόστιμο φαγητό, πιείτε ένα ποτό και πάνω απ’ όλα, χαλαρώστε και αφήστε πίσω σας όλα αυτά που σας απασχολούν!
(22542942) Παναγίας 4, Λυθροδόντας, επ. Λευκωσίας. Τρ-Πεμ 17:00-23:00, Σ 18:00-00:00 & Κ 11:30 -16:00.
Facebook: Erythrodontas taverna


image003.jpg


Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ
Η ταβέρνα του Θεοδόση, έχει κερδίσει το δικό της κοινό που την αγαπάει για τον χαρακτήρα της, το ιστορικό κτήριο που στεγάζεται, την ποιότητα των πιάτων της, την εσωτερική αυλή της και φυσικά το αγαπημένο μας εποχιακό πιάτο το οφτό. Η ταβέρνα βρίσκεται στην Πάνω Δευτερά και διατηρεί πολύχρονη οικογενειακή παράδοση στο συρτό οφτό κλέφτικο σε ένα αυθεντικά παραδοσιακό και πανέμορφο, ιστορικό θα λέγαμε, περιβάλλον. Αποτελεί ιδανική επιλογή για να απολαύσεις τις καλοκαιρινές δροσερές νύχτες με παγωμένες μπίρες και εύγευστο, πλούσιο φαγητό, στην όμορφη αυλή της ταβέρνας με την παρέα ή την οικογένειά σου.

image002.jpg

Το Κλέφτικο σερβίρεται με μια ποικιλία από πατάτες και το μοναδικό πιλάφι στον ξυλόφουρνο, σπιτικά κουπέπια, ταχίνι , χωριάτικο γιαούρτι, καππάρι, ελιές τσακιστές και ολόφρεσκη σαλάτα η οποία συμπεριλαμβάνει όλα τα κυπριακά χόρτα. Όσον αφορά το επιδόρπιο δεν θα μείνετε παραπονεμένοι καθώς σερβίρεται ολόφρεσκο γαλακτομπούρεκο της ημέρας ή τα γλυκά της γιαγιάς. Η επίσκεψη σου στη ταβέρνα του Θεοδόση θα σε αφήσει σίγουρα πολύ ικανοποιημένους καθώς θα δοκιμάσετε πολλά καλομαγειρεμένα κυπριακά εδέσματα και θα δείτε τους χαρακτηριστικούς φούρνους να βρίσκονται εκεί κοντά σας στην όμορφη και περιποιημένη αυλή του μαγαζιού.
(22621537) Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ', Πάνω Δευτερά, επ. Λευκωσίας. Δ-Σ 07:30-00:00.
Facebook: Η Ταβέρνα του Θεοδόση - Theodosis Tavern

2022-08-28.jpg


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΠΑΣ, ΦΡΕΝΑΡΟΣ
Ένας από τους πιο φημισμένους χώρους για καλή κυπριακή κουζίνα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστους. Το Οικογενειακό Κέντρο Παπάς μετράει δεκαετίας παρουσίας στον εστιατορικό χάρτη της περιοχής και δεν είναι καθόλου τυχαία η σταθερή του παρουσία στην ευρύτερη περιοχή. Εδώ θα φας ποιοτικά κρεατικά σχάρας, σουβλάκι, σεφταλιά, μπριζόλα αλλά και θαλασσινά.

PXL_20230906_161145249.jpg

Εκείνο όμως για το οποίο ξεχωρίζει το εστιατόριο Παπάς είναι το οφτό κλέφτικο που τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ανάρπαστο κι όλοι μιλούν για αυτό. Η φήμη του δεν είναι καθόλου τυχαία αφού από στόμα στόμα θα ακούσεις πολλούς από τους ντόπιους κατοίκους να σου το προτείνουν. Θα το βρεις απέναντι ακριβώς από το Συμβούλιο Βελτιώσεως Φρενάρους και θα σου σερβίρει ένα από τα πιο γευστικά οφτά της περιοχής. Για πρώτη ύλη χρησιμοποιεί κρέας από κατσίκι και πρόβατο και το συνοδεύει με πατάτες-μέλι, ξιδάτα, κρεμμύδι ολόκληρο, ψωμί και αγγουροντομάτα.
(99327853) Φώτη Πίττα 56, Φρέναρος, ελ. επ. Αμμοχώστου. Δ-Κ 11:30-00:00.

DSC_0408.JPG


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΜΠΛΙΟΣ, ΑΘΗΕΝΟΥ
Ένα παραδοσιακό στέκι, ξακουστό για την ποιότητα, την εξυπηρέτηση και το εξαιρετικό φαγητό του είναι και το Οικογενειακό Κέντρο Ταμπλιός στην κοινότητα της Αθηένου. Πρόκειται για ένα παρεΐστικο, οικογενειακό στέκι στην καρδιά της κοινότητας που σερβίρει πεντανόστιμους και πλούσιου μεζέδες με ποιοτικά κρεατικά και καλοφταγμένα, εξαιρετικής ποιότητας κρύα και ζεστά ορεκτικά. Εδώ, θα βρεθείς με την παρέα, την οικογένεια και φίλους τόσο στον μεγάλο εσωτερικό χώρο ή τα καλοκαίρια στην μεγάλη αυλή του.

20240302_203913.jpg


Τα καλοκαίρια ο Ταμπλιός φημίζεται για το μοναδικό του οφτό, το πατροπαράδοτο αθηενίτικο που ψήνεται σερβίρεται σε ένα ειδικό πήλινο σκεύος. Το αθηενίτικο οφτό του Ταμπλιού θα φτάσει στο τραπέζι σου μοσχομυριστό με πεντανόστιμες, φουρνιστές πατάτες, σαλάτα, πουργούρι και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου. Ένας ιδανικός προορισμός για εξαιρετικό οφτό ψημένο για ώρες στον ξυλόφουρνο του εστιατορίου που θα το συνοδεύσεις τέλεια με μία παγωμένη μπίρα και θα το απολαύσεις στην περιποιημένη αυλή του εστιατορίου. Για το τέλος, θα φας εξαίσιο γαλακτομπούρεκο και σιροπιαστά.
(24522326) Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ', Αθηένου, επ. Λάρνακας. Δ-Σ 19:00-23:00 & Κ 12:00-15:00 / 19:00-23:00.

image_50743041.JPG


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΟΥΛΑΣ, ΑΘΗΕΝΟΥ
Με πρωταρχικό στόχο την υψηλή ποιότητα στην γεύση, την συνέπεια και την άψογη εξυπηρέτηση, το εστιατόριο της Χαρούλας στην Αθηένου κατάφερε να θεωρείται ως μία από τις πιο αξιόπιστες επιλογές νόστιμο και ποιοτικό φαγητό σε όλη την Κύπρο. Η ποιότητα των αγνών υλικών που χρησιμοποιούνται αλλά και η αγάπη για την δουλειά αυτή είναι τα κύρια μυστικά της επιτυχίας. Αυτό που κάνει ιδιαίτερο το αθηενίτικο οφτό είναι ότι ψήνεται σε πήλινο σκεύος για οκτώ ώρες. Τα συστατικά που χρειάζονται είναι αλάτι, πιπέρι, νερό και φυσικά το κρέας το όποιο προμηθευόμαστε από κρεοπωλείο το οποίο ανήκει στις τάξεις της οικογένειας των ιδιοκτητών ως ξεχωριστή εταιρεία και αυτό αποτελεί εγγύση ποιότητας και εμπιστοσύνης στην πρώτη ύλη. Επίσης στο µενού του μαγαζιού συμπεριλαμβάνονται και εκλεκτοί παραδοσιακοί µεζέδες.

image_50459393.JPG

Το πρόσφατα ανακαινισμένο εστιατόριο της Χαρούλας διαμορφώνεται σε χώρο δεξιώσεων που πλαισιώνει, με τον δικό του χαρακτήρα, την κάθε ξεχωριστή και μοναδική μας στιγμή φιλοξενώντας μέχρι 200 άτομα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει η δυνατότητα χωρητικότητας μέχρι 350 θέσεων λόγω της μεγάλης και με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένης εξωτερικής αυλής του εστιατορίου. Το εστιατόριο της Χαρούλας έχει επιλεγεί ως ένα από τα δέκα καλύτερα της επαρχίας Λάρνακας, καθώς σερβίρει στον καταναλωτή μόνο κυπριακά προϊόντα. Πρόσφατα απέκτησε ένα πολύ σημαντικό βραβείο από το Υφυπουργείο Τουρισμό και συγκεκριμένα το "Cyprus Taste". Το φετινό καλοκαίρι, θα απολαμβάνουμε στην όμορφη και δροσερή αυλή της Χαρούλας το πεντανόστιμο αθηενίτικο οφτό με τα παρελκόμενά του παρέα με παγωμένη μπίρα και αγαπημένους φίλους.
(99111803, 24522000) Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου 11, Αθηαίνου, επ. Λάρνακας. Δ-Κ.
Facebook: Οικογενειακό Κέντρο Χαρούλας - Αθηένου
Website: https://www.charatavern.com/


305465412_407516001521743_6670319700349710441_n.jpg


ΟΦΤΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΚΥΚΚΟΣ ΣΙΗΦΤΟΥΡΗΣ, ΠΟΤΑΜΙΑ
Μερικά μόλις χιλιόμετρα έξω από τη Λευκωσία θα συναντήσεις το όμορφο ταβερνάκι του Κύκκου Σιηφτουρή στο χωριό Ποταμιά. Ένας χώρος εστίασης που θυμίζει κάτι από τα παλιά, με αυθεντική, κυπριακή φιλοξενία που σερβίρει δύο φορές την εβδομάδα εξαιρετικό οφτό κλέφτικο το οποίο ψήνει ο ίδιος στους φούρνους στην αυλή του. Με έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, το ταβερνάκι επιλέγει το καλύτερο κρέας για το οφτό του, κάτι που θα το καταλάβεις με το που θα δοκιμάσεις. Στον Κύκκο, το σίγουρο είναι πως θα φας νόστιμο, ποιοτικό οφτό από διαλεκτό κυπριακό κρέας.

2023-05-12.jpg

Πρόκειται για ένα απλό στέκι σε μια μικρή αυλή στο κέντρο του χωριού Ποταμιά της επαρχίας Λευκωσίας. Εκεί θα βρεις τον Κύκκο και τα παιδιά του, να φουρνίζουν κάθε Τρίτη και Παρασκευή προσεκτικά διαλεγμένο κυπριακό κρέας με πατάτες που λιώνουν στο στόμα. Ο Κύκκος γνωρίζει καλά την τέχνη του κλέφτικου, και το καλύτερο κομπλιμέντο που μπορείς να του κάνεις είναι να του πεις πως το οφτό του δεν παίζεται. Οι μερίδες του είναι γενναίες και δεν θα φύγεις από εκεί χωρίς να χορτάσεις. Το φούρνισμα του οφτού στον Κύκκο δεν αποτελεί μια απλή υπόθεση. Από τα ξύλα που θα χρησιμοποιήσει για το φούρνισμα και τα κομμάτια κρέατος μέχρι τον τρόπο που θα τα τοποθετήσει στο σινί, περνούν από εξονυχιστικό, ποιοτικό έλεγχο. Εκτός από οφτό, στου Κύκκου θα βρεις άπαιχτα σουβλάκια και σιεφταλιά και κάποια είδη σχάρας. Αν κάνεις την κράτησή σου έγκαιρα, θα απολαύσεις οφτό με πατάτες, φρέσκια χωριάτικη σαλάτα, πουργούρι, γιαούρτι, κάππαρη, ψωμί και για επιδόρπιο θα σε κεράσουν εποχιακά φρούτα και πεντανόστιμη παραδοσιακή πισσία με το μέλι. Στην αυλή του μάλιστα αναλαμβάνει και μικρές εκδηλώσεις. Εδώ θα απολαύσεις το οφτό σου κάθε Τρίτη και Παρασκευή στη δροσερή αυλή με την παρέα σου και παγωμένη μπίρα.
(99775713) Φιλίας 4, Ποταμιά, επ. Λευκωσίας. Τρ-Παρ 18:00-00:00.
Facebook: Ofto Kleftiko "Kikkos Shiftouris" / Οφτό Κλέφτικο "Κύκκος Σιηφτούρης"

Picture1.png

ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ, ΑΛΑΜΠΡΑ
"Σταμάτα Να Δεις" είναι η ταβέρνα που μόνο από το όνομά της σε κάνει να θέλεις να σταματήσεις, όχι μόνο να δεις, αλλά και να δοκιμάσεις τα εύγευστα φαγητά της! Βρίσκεται στο χωριό Αλάμπρα, δέκα μόλις λεπτά από την είσοδο της Λευκωσίας, στο δρόμο που οδηγεί στη βιομηχανική της περιοχής. Εκεί, ακριβώς στη λεωφόρο Λυμπιών 15 θα βρεις την ταβέρνα "Σταμάτα Να Δεις". Εκεί, μπορείς να απολαύσεις από την Τρίτη μέχρι και το Σάββατο υπέροχους, κυπριακούς μεζέδες στα κάρβουνα (με προπαραγγελία μπορούν να ετοιμαστούν και επιπλέον επιλογές σε μαγειρευτά) ή μερίδα από τα διάφορα είδη σχάρας που ετοιμάζει η κουζίνα του καταστήματος.

441485284_786252096947490_6810188671016075587_n.jpg

Η εποχή όμως τώρα μύρισε κάτι πιο δυνατό! Το οφτό κλέφτικο το οποίο φουρνίζεται με πολλή αγάπη και μεράκι από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας! Η μερίδα περιλαμβάνει 0,500kg οφτό, πατάτες, τταβά λευκαρίτικο, αφράτο κουλούρι, αγγουράκι και κρεμμύδι. Αν δεν είσαι λάτρης του οφτού, η ταβέρνα σου υπόσχεται ότι θα γίνεις μόλις το δοκιμάσεις από τα χέρια τους. Για τη σωστή εξυπηρέτηση των πελατών της η ταβέρνα δουλεύει με παραγγελίες για το οφτό. Παράλληλα, το μαγαζί προσφέρει κι άλλων ειδών υπηρεσίες όπως catering κτ.λ. Για περισσότερες πληροφορίεςμπορείς να επικοινωνήσεις με την ταβέρνα.
Λεωφ. Λυμπιών 15, Αλάμπρα, επ. Λευκωσίας. Για παραγγελίες και κρατήσεις: 99563050 (Μιχάλης), 99142248 (Σκεύη - catering). Τρ-Σ 18:00-23:00.
Facebook: Σταμάτα να δεις


443842602_439712408804885_2596849115363991978_n.jpg

ΤΑΒΕΡΝΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ
Η ταβέρνα της Ειρήνης ξεχωρίζει γιατί βρίσκεται σε ένα μοναδικό σημείο με πανοραμική θέα της Αγλαντζιάς. Μία ειδυλλιακή αυλή με πεύκα που φέρνει δροσιά στον χώρο κατά τους καλοκαιρινόυς μήνες που ανοίγει η πανέμορφη αυλή και μας υποδέχεται. Δεν χρειάζεται να διανύσεις χιλιόμετρα για να βρεις την αυλή των ονείρων σου, αφού στην πρωτεύουσα, υπάρχει αυτό το -σχεδόν μυστικό- ταβερνάκι που έχει όλα όσα χρειάζεσαι για να περάσεις όμορφα τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Ο λόγος για το Σωματείο ή Ταβέρνα Ειρήνη που βρίσκεται στο Πλατύ Αγλαντζιάς! Ένας προσεγμένος χώρος με παραδοσιακά στοιχεία στη διακόσμηση, που σου αποπνέει μια ζεστασία και σε καθησυχάζει πως θα περάσεις καλά. Αυτό όμως που θα σε κερδίσει μεμιάς, είναι η πολύ όμορφη αυλή του, με δέντρα και με υπέροχη θέα, για μοναδικές βραδιές με την παρέα χωρίς καν να απομακρυνθείς από την πόλη. Μάλιστα, σ' αυτόν τον όμορφο χώρο, μπορεί να λάβει χώρα σου event αφού τις Κυριακές προσφέρεται για πάρτι, βαπτίσεις κ.ά.

ΦΩΤΟ ΤΑΒΕΡΝΑ ΕΙΡΗΝΗ.jpg


Όπως είπαμε, η θέα συνδυάζεται με καλό φαγητό. Κυπριακή κουζίνα με μεζέδες, κοτόπουλο και χοιρινό σουβλάκι, σεφταλιά, λουκάνικα και παστουρμά για τους μερακλήδες, αρνίσια παϊδάκια, μπέικον κρασάτο, καραόλοι, χαλούμι και μανιτάρια, ανάμεσα στα φαγητά που απολαμβάνεις, με φρέσκες τηγανητές πατάτες και άλλα μαγειρευτά. Στα ορεκτικά, έχουμε τις απαραίτητες αλοιφές για να απολαύσεις με ζεστή κυπριακή πίτα και ελιές. Αυτή την περίοδο δεν θα μπορούσε να λείπει το εκλεκτό οφτό κλέφτικο, το οποίο σερβίρεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, και που θα το απολαύσετε με παγωμένη μπίρα στη δροσερή με θέα αυλή της Ειρήνης.
(96646457) Άσσιας 19, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Δ-Σ 17:00-00:00.
Facebook: Ταβέρνα Ειρήνη

PXL_20220909_163736410.jpg

ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΕΛΙΣΣΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Αν ψάχνεις ένα παραδοσιακό στέκι στον Άγιο Δομέτιο με καλό και ποιοτικό φαγητό, η ταβέρνα Μέλισσος είναι μια "δυνατή" επιλογή που σε περιμένει για αυθεντικές παρεΐστικες στιγμές. Πρόκειται για ένα όμορφο, περιποιημένο μαγαζί με μεγάλη πορεία και εμπειρία που προσφέρει νόστιμη κυπριακή κουζίνα με μεζέδες σχάρας και μαγειρευτά, καθώς και όλων των ειδών μερακλίδικα που θα σε χορτάσουν και με το παραπάνω. Σημείωσε μάλιστα, ότι μέσα σε αυτή την οικογενειακή ατμόσφαιρα και το ευχάριστο κλίμα, το ελληνικό ποιοτικό τραγούδι έχει την τιμητική του τα Σαββατόβραδα, εξ ου και σου δίνει μία ακόμα αφορμή για να κλείσεις τραπέζι.

IMG_20190630_214120501.jpg

Ο Μέλισσος, όμως, ξεχωρίζει για το μερακλίδικο, πατροπαράδοτο συρτό οφτό κλέφτικο που ψήνει καθημερινά στους φούρνους της αυλής του. Θα το απολαύσεις στην δροσερή του βεράντα μαζί με παγωμένη μπίρα και καλή παρέα. Ένα οφτό που λιώνει στο στόμα γι' αυτό και όλα αυτά τα χρόνια δύσκολα θα βρεις τους καλοκαιρινούς μήνες τραπέζι για να το απολαύσεις. Το συρτό οφτό κλέφτικο στον Μέλισσο συνοδεύεται από σαλάτα, ορεκτικά, πουργούρι και νόστιμες πατάτες. Παράλληλα ο Μέλισσος διαθέτει καλό κρέας, μεγάλες μερίδες και προσιτές τιμές.
(22773674) Αγίου Παύλου, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία. Δ-Σ απόγευμα μέχρι βράδυ.

FILIPPOS2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ
Στα δρομάκια του παλιού Στροβόλου συναντάμε εδώ και πολλά χρόνια το μικρό αλλά σπουδαίο σε γεύση και ποιότητα Ταβερνάκι Φίλιππος. Ένα παλιό στέκι της πόλης που μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, σε εποχές αλλοτινές και όμορφες. Ένας χώρος οικείος και φιλόξενος με ένα ζεστό εσωτερικό και μια αλλιώτικη αυλή στρωμένη με καρό τραπεζομάντιλα και ξύλινες καρέκλες, το παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι σε περιμένει για να σε σερβίρει αυθεντικά και πολύ νόστιμα μεζεδάκια, αποτελώντας πλέον μια διαχρονική επιλογή, για μια νόστιμη και απολαυστική έξοδο με ουσία. Το Ταβερνάκι του Φίλιππου έχει μάλιστα αναδειχθεί στα Cyprus Eating Awards τόσο ως η Καλύτερη Ταβέρνα στο νησί όσο και ως το Καλύτερο Σουβλάκι. Καθόλου τυχαία, βέβαια, καθώς εδώ θα φας παραδοσιακό κυπριακό φαγητό, φτιαγμένο με προϊόντα εποχής, αγνά υλικά, πολλή αγάπη και μεράκι και συνταγές απλές και οικείες σε ένα υπέροχο σκηνικό, οικείο, φιλόξενο και παρεΐστικο, με μια αυλή, λιτή και φιλόξενη, στολισμένη με λουλούδια, η οποία τα καλοκαίρια γεμίζει τραπεζάκια και φωνές!

194801287_4107593022687663_2535121063610887724_n.jpg


Δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά το παραδοσιακό οφτό με τον φούρνο να πυρώνεται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή ημέρες που η ταβέρνα σερβίρει στους πελάτες της το λαχταριστό κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού. Η γειτονιά μοσχοβολάει, η όρεξη ανοίγει και το οφτό φτάνει στο τραπέζι με τις πατατούλες του και όλα τα σχετικά, σαλάτες, γιαούρτι κι ό,τι άλλο επιθυμεί ο πελάτης. Πάντα, μαζί με παγωμένη μπίρα φυσικά και καλή παρέα. Παράλληλα, μπορείς να απολαύσεις πλούσιο μεζέ, αποτελούμενο από πολλά νόστιμα πιάτα, εποχικά και κλασικά. Από ψαρονέφρι σχάρας με ρίγανη και λαχταριστή μπριζόλα στα κάρβουνα, μέχρι βοδινό συκώτι και σαλιγκάρια γιαχνί, ζουμερή σούβλα αρνί και αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε σουμάκι, που τα σερβίρει με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ντομάτα και μαϊντανό. Η όμορφη αυλή του, σε συνδυασμό με τις νόστιμες γευστικές του προτάσεις, αποτελούν λόγο για να το επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά.
(22316307, 99407767) Δήμητρας 2ΑΒ, πάροδος Σταδίου, Στρόβολος, Λευκωσία.
Facebook: Ταβερνάκι Φίλιππος / Tavernaki Filippos

353822871_726010452865895_983742389982453560_n.jpg

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ, ΔΕΥΤΕΡΑ
Ένα φημισμένο και βραβευμένος ταβερνάκι που έχει ταυτιστεί με τον ποιοτικό, πλούσιο και νόστιμο ποιοτικό του μεζέ στην κοινότητα της Δευτεράς, μερικά μόλις χιλιόμετρα από την Λευκωσία. To Σπήλαιο αποτελεί πλέον μία αξία σταθερή στον τομέα της κυπριακής ταβέρνας γι' αυτό κι έχει αγκαλιαστεί από το κοινό το οποίο γεμίζει καθημερινά τα τραπέζια του. Ξεχωρίζει η ποιότητα στους μεζέδες του, τα σωστά ψημένα και ισορροπημένα κρεατικά του και φυσικά η άμεση αξευπηρέτηση των ανθρώπων του.

285324684_5089941217779415_406813433458294808_n.jpg


Σπήλαιο όμως τα καλοκαίρια σημαίνει και οφτό κλέφτικο το οποίο σερβίρεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη βράδυ. Καλό είναι για την καλύτερη εξυπηρέτησή σου, να κάνεις από νωρίς την κράτησή σου αλλά και την προ-κράτησή σου για οφτό. Η περιοχή μοσχομυρίζει από τους πυρωμένους του φούρνους όπου ψήνει για ώρες το οφτό του το οποίο φτάνει στο τραπέζι μας λουκούμι. Μαζί με πατατούλες μέλι, που λιώνουν στο στόμα, φρεσκοκομμένη σαλάτα, πουργούρι και όλα τα συναφή και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου. Δεν γίνεται να περάσει το καλοκαίρι και να μην επισκεφτείς έστω και μία φορά το σπουδαίο Σπήλαιο για να γευτείς το πεντανόστιμο κλέφτικό του, μαζί με παγωμένη μπίρα και καλή παρέα στην περιποιημένη αυλή του.
(22622024) Αναστάστη Λεβέντη 2Α, Δευτερά, Λευκωσία. Δ-Κ 11:00-15:30 & 18:00-23:00.
Facebook: Σπήλαιο

IMG-c4313a371e0797f02d6ba426a4ae5629-V.jpg

ΤΟ ΣΤΕΝΟΡΥΜΙ, ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ
Η γνωστή πια ταβέρνα Στενορύμι βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού πυρήνα της παλιάς Αγλαντζιάς και διαθέτει μια όμορφη αυλή ιδανική για να περάσεις και φέτος τα καλοκαιρινά σου βράδια παρέα με τους φίλους και την οικογένεια σου. Αποτελεί μια από τις πιο καλές επιλογές για όσους επιλέγουν να μείνουν στην πόλη και να απολαύσουν παραδοσιακό φαγητό σε ένα ήρεμο και πανέμορφο περιβάλλον. Η επιλογή ενός δροσερού πότου όπως είναι η μπίρα σε συνδυασμό με νόστιμο φαγητό που περιλαμβάνει μεζέδες και οφτό με live μουσική θα σε αφήσει ευχαριστημένο και είμαστε σίγουροι πως θα θέλεις να πηγαίνεις πιο συχνά.

IMG-ad648ba8d5879e543d7dcc97963dd382-V.jpg

Η επιλογή αυτής της ταβέρνας θα σου μείνει αξέχαστη λόγο της πανέμορφής αυλής της που δημιουργεί μια υπέροχη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, για το ωραίο φαγητό και την καλή εξυπηρέτηση. Όταν επιλέξεις να πας εμείς θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις τα διάφορα σχάρας που περιέχει παϊδάκια κρασάτα, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σεφταλιές, χαλούμι, μανιτάρια και άλλα. Βέβαια δεν γίνεται να παραλείψετε να παραγγείλετε οφτό κλέφτικο το οποίο σερβίρετε με πατάτες, πουργούρι και καππάρη. Ζουμερό, σωστά ψημένο, να λιώνει στο στόμα ώστε να απολαύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νούμερο ένα κυπριακό πιάτο του καλοκαιριού στην χώρα μας.
(22876543) Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Δ-Σ 18:00-23:00.
Facebook: Το Στενορύμι

Τσιγκελι_Φούρνος-5.jpg

ΤΟ ΤΣΙΓΚΕΛΙ, ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
H Ταβέρνα ‘Το Τσιγκέλι» αν και νέα άφιξη, έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει την προτίμηση των καλοφαγάδων της Λεμεσού και όσων λατρεύουν τις αυθεντικές γεύσεις της κυπριακής παραδοσιακής κουζίνας. Για το καλοκαίρι, η ταβέρνα «Το Τσιγκέλι» στρώνει τραπέζια έξω, στη γραφική πλατεία του Αγίου Αθανασίου και σε περιμένει για να απολαύσεις το απόλυτο πιάτο του καλοκαιριού, το Οφτό Κλέφτικο μαζί με την παρέα σου, σε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με παγωμένη μπύρα ή κρασάκι. Ακολουθώντας το concept της γνωστής χασαποταβέρνας η ταβέρνα «Το Τσιγκέλι» προσφέρει μοναδικές επιλογές πιάτων είτε για να μοιραστείς με την παρέα, είτε για να απολαύσεις τη δική σου προσωπική επιλογή.

Τσιγκελι_Φούρνος-11.jpg

Εδώ ξεχωρίζουν τα ζουμερά παϊδάκια, τα καλοψημένα σουβλάκια χοιρινού και κοτόπουλου που λιώνουν στο στόμα, το αξέχαστο βραστό χαλλούμι, τα μοναδικά άγρια μανιτάρια, τα κολοκυθάκια με αυγά και τώρα το Οφτό Κλέφτικο σερβιρισμένο με πεντανόστιμες πατάτες.

(70000060) Σταυραετού Μαχαιρά, Πλατεία Ειρήνης, Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου, Λεμεσός. Τρ-Σ 19:00-00:00.
Facebook: Ταβέρνα το Τσιγκέλι
Instagram:to_tsigkeli

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close