Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 11 καλύτερα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδος για τις μέρες που έρχονται

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2024

thumbnail_Restaurant_Sky_7_zh3VYG.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Ο Πορτογάλος σεφ Luis Brito στο
Cap St Georges
Ακόμη ένα σεφ, βραβευμένο με αστέρι Michelin, φιλοξενεί το ξενοδοχείο Cap St Georges στις 27 και 28 Απριλίου για το γαστρονομικό γεγονός Sky Stars. Πρόκειται για τον Πορτογάλο σεφ Luis Brito.  Ο σεφ Luis Brito, γεννήθηκε στη πόλη Σάντα Κλάρα-Α-Νόβα (Αλμοδόβαρ) και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του το 1989 στο Σχολείο Εστίασης και Τουρισμού της Φάρο, εξασφαλίζοντας δίπλωμα Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής. Κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του ο Louis Brito συνέδεσε το όνομά του με βραβευμένα εστιατόρια όπως το Petchey, το Starwood και το CS Madeira Atlantic. Ο Luis Brito σήμερα διατηρεί το δικό του εστιατόριο το "Α Βέρ Ταβίρα," προσφέροντας στους πελάτες εξαιρετικές επιλογές πιάτων μέσα από τα οποία αναδεικνύεται η παράδοση και η μοναδικότητα της πόλης Ταβίρα αλλά και η γαστρονομική κουλτούρα της Πορτογαλίας. Ο βραβευμένος σεφ συνδυάζει, όσο κανείς άλλος, παράδοση και σύγχρονη μοντέρνα γαστρονομία μέσα από τις συνταγές του προσφέροντας στους λάτρεις του καλού φαγητού μια αξέχαστη εμπειρία. Συνδυάστε ένα ξεχωριστό δείπνο Michelin και απολαύστε ταυτόχρονα μια χαλαρωτική διανυκτέρευση στο τουριστικό θέρετρο Cap St Georges στο Ακρωτήρι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας κάνοντας έγκαιρα την κράτησή σας εδώ.
>> Δευτέρα 27-Τρίτη 28 Μαΐου, Cap St Georges, Πάφος. Για τους μη κατοίκους που θα ήθελαν να απολαύσουν αυτήν την εμπειρία, επικοινωνήστε με την ομάδα κρατήσεων μας στο +357 2600 0000 ή μέσω email στο reservations@capstgeorges.com.

tompola.2e16d0ba.fill-1375x729.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Πάμε και φέτος για μπίρα, σουβλάκια και τόμπολα στον Ορφέα
Τα βράδια της Δευτεράς θέλουν ωραίο σουβλάκι, παγωμένη μπίρα αλλά και τόμπολα. Τουλάχιστον εμείς έτσι περνάμε τα βράδια μας στην παλιά Λευκωσία. Στην παλιά Λευκωσία λοιπόν και συγκεκριμένα στο σωματείο του Ορφέα Λευκωσίας, οι νύχτες θα έχουν και φέτος τυχερά νούμερα αλλά και απολαυστικές γεύσεις. Συγκεκριμένα, το σωματείο του Ορφέα Λευκωσίας μάς καλεί και φέτος να παίξουμε τόμπολα στο οίκημά του από τη Δευτέρα 27 Μαΐου και κάθε Δευτέρα στις 9 το βράδυ μέχρι τον Σεπτέμβριο.
>> Δευτέρα 27 Μαΐου και κάθε Δευτέρα στις 9 το βράδυ μέχρι τον Σεπτέμβριο(22 430524) Λεωφόρο Αθηνάς 23, 1017, Λευκωσία.

FotoJet_3_nyPVERp.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

"Ποιος ανακάλυψε την Αμερική" από τη Θεατρική Ομάδα Tabula Rasa
Η Θεατρική Ομάδα Tabula Rasa παρουσιάζει το έργο «Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;» της αείμνηστης Χρύσας Σπηλιώτη.  "Δύο μόνο ηθοποιοί σε διαρκή κίνηση και εναλλαγή ρόλων δοκιμάζονται σε ένα τολμηρό σκηνικό διάβημα...Όλο το έργο διαποτίζεται από εξαιρετικό χιούμορ. Γι' αυτό και οι σκηνές του είναι ιδιαίτερα απολαυστικές. Σκηνές γυναικείες, ανάλαφρες ή συγκινητικές, τρυφερές, δύσκολες, πάντως αληθινές και πάνω απ' όλα ανθρώπινες." (Κωνσταντίνα Ζηροπούλου, από τον πρόλογο του έργου)  
Λίγα Λόγια για το έργο:  Δύο κορίτσια...δύο φίλες, δύο αντίθετοι χαρακτήρες ανακαλύπτουν την ζωή. Κάπου οι δρόμοι τους συγκλίνουν...κάπου οι δρόμοι τους χωρίζουν. Και ο χρόνος περνάει. Θα καταφέρουν τελικά να εκπληρώσουν τα ονειρά τους; Θα καταφέρουν τελικά να ανακαλύψουν τη δική τους Αμερική; 
Κείμενο: Χρύσα Σπηλιώτη, Σκηνοθεσία/Σχεδιασμός φωτισμών:Γιάννης Χατζηπαρασκευάς. Παίζουν (αλφαβητικά): Ιωάννα Αγαθοκλέους, Χριστιάνα Αντωνίου.
>> Δευτέρα 27 & Πέμπτη 30 Μαΐου, ARTOS HOUSE, Λεωφόρος Αγίων Ομολογητών 64, 1080 Λευκωσία, 20:30. Γενική Είσοδος: €10,00. Εισιτήρια στην είσοδο του θεάτρου. Κρατήσεις: 99989043.  

sofia_moutidou-syntrofos.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Η Σοφία Μουτίδου στην Κύπρο
Η Σοφία Μουτίδου έρχεται στην Κύπρο, με τη μοναδική STAND UP COMEDY που σαρώνει στην Ελλάδα, για ενα μοναδικό SUMMER TOUR. Η νέα παράσταση της ΣΟΦΙΑΣ ΜΟΥΤΙΔΟΥ «Τελικά, τον μεθύσαμε τον ήλιο;», όπου προσπαθεί να θυμηθεί και να θυμίσει το πως ήμασταν και πως είμαστε σήμερα. Μια κωμικοΤΡΑΓΙΚΗ ανάσυρση αναμνήσεων. Πως ήμασταν λοιπόν; Μήπως ήμασταν αλλεργικοί τελικά στα χρυσά κουτάλια; Είχαμε ψυχοσωματικά; Μας έφταναν τα πορτοφόλια ή κουβαλούσαμε τα λεφτά στο σάκο του Αϊ-Βασίλη; Οι βάτες που χρησίμευαν; Οι γκέτες; Γιατί βαφόμασταν σαν τέρατα; Το Ευρωμπάσκετ του ‘87, πώς επηρέασε το Εθνικό μας μπόι; Και τελικά, τον μεθύσαμε τον ήλιο; Ή νταγκλάραμε εμείς κ αυτός απλά μας καίει; Μια σειρά από ερωτήματα, που μόνο ο ψυχαναλυτής κ το stand up μπορούν να θέσουν! Ετοιμαστείτε για ένα ξέφρενο πάρτι με χώρο, τραγούδι, μαζί με όλους εσάς και πολλές εκπλήξεις (smiley).
>> Τρίτη 28 Μαΐου Αμφιθέατρο Ιδαλίου, Λευκωσία / Πέμπτη 30 Μαΐου Κηποθέατρο Λεμεσού, 20:30.
Διάρκεια: 2 ώρες. Εισιτήρια Ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER Παγκύπρια.

ntalaras_1.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Φανής και Ασπασία Στρατηγού
Η Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού - Φιλόπτοχως Αδελφότητα παρουσιάζει την παράσταση «Η Πατρίδα είναι μάνα, έχει μνήμη, θυμάται», με τους Γιώργο Νταλάρα, Δημήτρη Φανή και την Ασπασία Στρατηγού. Στην εκδήλωση αυτή, μια μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών θα ενώσουν το ταλέντο τους για να παρασύρουν το κοινό σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι. Η παράσταση θα έχει θεματική τις ρίζες μας και θα αναδεικνύει την ελληνική μουσική παράδοση μέσα από την εκτέλεση δημοτικών, κρητικών, μικρασιάτικων, ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών και θα κλείσει με ένα αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της εισβολής. Ομάδα Κύπριων καταξιωμένων καλλιτεχνών θα αναλάβει την εκτέλεση του μουσικού τμήματος της εκδήλωσης με ενορχηστρώσεις τραγουδιών τις οποίες έχει αναλάβει ο εξαίρετος μουσικός Νεοκλής Νεοφυτίδης. Μαζί με τους πιο πάνω τραγουδά και η Εκκλησιαστική Χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Ρωμανός ο Μελωδός» και «Ανατολή», με τη συνοδεία 30 μελούς Φιλαρμονικής του Δήμου Μέσα Γειτονιάς και τους τραγουδιστές, Δημήτρη Φανή και Ασπασία Στρατηγού. Τιμητική συμμετοχή Γιώργος Νταλάρας.
>> Τρίτη 28 Μαΐου Κηποθέατρο Λεμεσού "Μάριος Τόκας', 19:30ψ Γενική Είσοδος: €15
Προπώληση: www.ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER

KLOUVI.width-600.jpg


Πρεμιέρα για το Κλουβί με τις τρελές
Έρχεται "Το Κλουβί με τις Τρελές" του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη! Η ζωή δύο γκέι χορευτών στο καμπαρέ ανατρέπεται όταν ο γιος του ενός, ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί την κόρη του αντιγκέι και συντηρητικού γερουσιαστή. Τα προβλήματα και οι απανωτές κωμικές καταστάσεις αρχίζουν, όταν οι γονείς της μέλλουσας γυναίκας καταφθάνουν να γνωρίσουν τα πεθερικά τους. Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών έχουν επί σκηνής ,διάφορες απολαυστικές ξεκαρδιστικές στιγμές από την καθημερινότητα τους, καθώς το κωμικό και το τραγικό συνθέτουν ένα έργο γεμάτο χρώμα, λάμψη, χορό,φρου φρου, φτερά και πολύ, πολύ, πολύ γέλιο....! Το έργο έχει ξανανεβεί στη σκηνή του θεάτρου ένα το 1999 σημειώνοντάς μεγάλη επιτυχία. Πρωταγωνιστούν: Μάριος Δημητρίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άννα Γιαγκιώζη, Βασίλης Χαραλάμπους, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Φώτης Γεωργίδης, Έλενα Δημητρίου, Σοφοκλής Σοφοκλέους, Κωνσταντίνος Βασιλείου.
>> Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Μαΐου & Δευτέρα 03 και Τρίτη 04 Ιουνίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία., 21.00. Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στο www.soldoutticketbox.com.

xynisteri.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

«Ξυνιστέρι το μεγαλείο σου»: Δοκιμάζουμε 10 ξυνιστέρια στα 7 Κλειδιά
Η 15η Μαΐου έχει οριστεί ως η Διεθνής Ημέρα για το Ξυνιστέρι μας. Έτσι στο καφενείο 7 Κλειδιά στην παλιά Λευκωσία, 2 εβδομάδες αργότερα, αφιερώνουν αυτή την Τετάρτη στον αντάρτη του κυπριακού αμπελώνα, «φιλοξενώντας» 10 ιδιαίτερες εκφράσεις της ποικιλίας. Κρασιά παλαιωμένα, αφρώδη, πορτοκαλί, ήπιας παρέμβασης, βαρελάτα, φρέσκα, όλα προϊόν της πιο πολυφυτεμένης λευκής ποικιλίας του νησιού. Και οι 10 ετικέτες θα προσφέρονται σε φιάλη, ποτήρι ή μισό ποτήρι!
Λίστα κρασιών
Έζουσα, Ξυνιστέρι 2022
Γιαλελί, Ξυνιστέρι 2022
Microcosmos, Pet-Nat Ξυνιστέρι 2023
Microcosmos, Orange Ξυνιστέρι 2017
Vinea Ardua, Eteon 2021
Νελιον, Rkaes 2022
Βουνί Παναγιάς, Αλίνα αφιλτράριστη 2021
Βασιλικόν, Επιλογές Αρόδες 2022
Μακαρούνας, Αέρηδες 2023
Βλασίδης, Αλάτες 2021
>> Τετάρτη 29 Μαΐου, 7 Κλειδιά, Παλιά Λευκωσία, 17:00-23:00. Συστήνεται κράτηση: 22103857

nicola4.width-800.jpg

«My Way»: Μια ματιά στον πολύχρωμο κόσμο της Nicola Michael
Η έκθεση «MY WAY» της Nicola Michael, που θα φιλοξενείται στο 10.10 Hall Art House στην Λευκωσία από τις 29 έως τις 31 Μαΐου, αποτελεί μια κατάδυση στον εσωτερικό της κόσμο, όπου η τέχνη ξεπηδά από την πνευματικότητα, τον διαλογισμό και την αγάπη για τον εαυτό της και τους άλλους. Στα έργα της κυριαρχούν μάνταλα, καρδιές, ανθρώπινες μορφές, αφηρημένα μοτίβα, υφές, στοιχεία φαντασίας και ζωηρά χρώματα. Πειραματίζεται με διάφορες τεχνικές και υλικά, όπως καμβά, χαρτί, ξύλο, ακρυλικά, λάδια, κιμωλίες παστέλ, κάρβουνο, υφές γύψου, σπρέι βαφή, μελάνι και διάφορα μικτά υλικά. Η έκθεση «MY WAY» είναι μια πρόσκληση να μπούμε στον πολύχρωμο κόσμο της Nicola Michael, όπου η τέχνη μετατρέπεται σε μια διαρκή αναζήτηση της αγάπης για τον εαυτό και τους άλλους.
>> Εγκαίνια Τετάρτη 29 Μαΐου, 10.10 Hall Art House, Λευκωσία, 18:30. Μέχρι τις 31 Μαΐου.

3_hbfYtb8.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Reflect Festival
Το Reflect Festival θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Μαΐου και θα βρίσκεται στο Kolla Factory, δίνοντας μια μοναδική εμπειρία στους 10.000 καλεσμένους. "Ενισχύουμε σημαντικά το πρόγραμμα startup-επενδυτών, προετοιμάζοντας μια έκθεση από 150+ εκθέτες, προσθέτουμε μια νέα σκηνή και εκδηλώσεις που στόχο έχουν να δικτυωθεί το κοινό με άτομα του χώρου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρήκαμε ένα νέο χώρο για το φεστιβάλ και φέρνουμε τους παρευρισκόμενούς μας στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού για περισσότερες από 30 εκδηλώσεις», λέει ο Στυλιανός Λάμπρου, συνιδρυτής της Reflect. Το Reflect Festival αυξάνει την προσπάθειά του να ενώσει κορυφαίους επαγγελματίες από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μετατρέποντας τη Λεμεσό στο επίκεντρο της καινοτομίας. Οι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων 250+ επενδυτών, 1000+ startups και 150+ ομιλητών, μπορούν να γνωρίσουν άτομα του χώρου τους, να ανταλλάξουν ιδέες, και να βρουν νέους δυνητικούς πελάτες και ταλέντα.
Περισσότερα ΕΔΩ
>> Το 7ο Reflect Festival αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 10.000 συμμετέχοντες και έχει προγραμματιστεί για τις 30-31 Μαΐου 2024, στο εργοστάσιο Kolla της Λεμεσού.

434717527_846508590850087_7278876.2e16d0ba.fil.width-800_VV4Jp9a.jpg


Κάθε χρόνο τέτοια μέρα στο Θέατρο Ανεμώνα

Το «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα» είναι ένα από τα γνωστότερα έργα του βραβευμένου και δημοφιλούς Καναδού θεατρικού συγγραφέα Bernard Slade. Θεωρήθηκε άμα τη εμφανίσει μια δημοφιλής ρομαντική κωμωδία του εικοστού αιώνα, ενώ πια θεωρείται μια κλασική κομεντί που μετράει πολλές δεκάδες ανεβάσματα. Ο Τζορτζ και η Ντόρις συνάπτουν παράνομο δεσμό και έκτοτε συναντιούνται μόνο μία φορά το χρόνο, πάντα την ίδια μέρα, σ' ένα μοτέλ στο Σαν Φρανσίσκο. Για 25 ολόκληρα χρόνια! Μια σχέση όαση, ως αγάπη, ως φιλία, ως έρωτας, ως παιχνίδι, ως πόνος, ως γέλιο. Μια σχέση τόσο έξω και τόσο μέσα στις ζωές τους και τις νόμιμες, συμβατικές τους σχέσεις. Ο καθένας έχει σύζυγο και παιδιά., πολλά παιδιά. Πρέπει λοιπόν να προλάβουν μέσα σε ένα 24ωρο να μοιραστούν τα πάντα, πιάνοντας ταυτόχρονα τη σχέση τους από εκεί που την άφησαν ένα χρόνο πριν! Πρέπει να ανακαλύψουν ο,τι άλλαξε και ο,τι έμεινε ίδιο, ο,τι πόνεσε και ο,τι έβαλε μια καινούργια πινελιά στον εαυτό τους. Και ο "πίνακας" βλέπουμε να δημιουργείται μπροστά στα μάτια μας. Ήταν σχεδόν έφηβοι και στο φιναλε είναι μεσήλικες.. Ήταν νευρωτικοί και παρέμειναν νευρωτικοί, ήταν αθώοι και παρέμειναν αθώοι. Το πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλο, το ανακαλύπτουν σιγά σιγά, μέχρι που φτάνει η στιγμή εκείνη για τη μεγάλη απόφαση. Σκηνοθεσία: Βαρνάβας Κυριαζής. Παίζουν: Μάρα Κωνσταντίνου, Γιώργος Αναγιωτός.
>> Τρίτη 28-Πέμπτη 30 Μαΐου, Θέατρο ΕΘΑΛ, Λεμεσός, 20:30. Εισιτήρια: Soldout Tickets. Κρατήσεις: 70007721.

nor_leventio_1960.jpg

Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι Μέρος 2: 1950-1960 στο Λεβέντιο
Με το πέρας της προσωρινής έκθεσης με τίτλο Τρεις Φωτογραφικές Διαδρομές – Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι, Μέρος 1: 1878-1950, το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη της δεύτερης εκθεσιακής φωτογραφικής διαδρομής. Η δεύτερη κατά σειρά έκθεση με τίτλο Τρεις Φωτογραφικές Διαδρομές – Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι, Μέρος 2: 1950-1960 έχει προγραμματιστεί να ανοίξει για το κοινό την 28η Μαΐου 2024 στις 18:00. H επίσημη έναρξη της νέας προσωρινής έκθεσης θα επισφραγιστεί με δύο ιδιαίτερες ειδικές ξεναγήσεις από τις επιμελήτριες της έκθεσης, την Τζένη Λυμπεροπούλου Σαββίδου, Διευθύντρια του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, και τη Μαρία Πατσαλοσαββή, Υποδιευθύντρια του Μουσείου. Η έκθεση αυτή, που αποτελεί το δεύτερο μέρος μίας τριλογίας, περιλαμβάνει καρτ ποστάλ και φωτογραφικό υλικό των φωτογράφων που δραστηριοποιήθηκαν κυρίως τη δεκαετία του 1950 μέχρι και τις αρχές της ανεξαρτησίας το 1960. Φωτογραφίες παρμένες μέσα από «Το Μάτι», το σπουδαίο Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου, έρχονται να μας αποκαλύψουν πολλά για τη Λευκωσία εκείνης της εποχής, καθώς και για τους φωτογράφους που έδρασαν, περπάτησαν και αποτύπωσαν την πρωτεύουσα και την εξέλιξή της στο πέρασμα των χρόνων.
>> Tρίτη 28 Μαΐου- Τρίτη 25 Αυγούστου, Λεβέντιο Μουσείο, 18.00, με δύο ειδικές ξεναγήσεις (18:00-19:00 και 19:00-20:00), Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων Κρατήσεις απαραίτητες: +357 22661475 / Email: info@leventismuseum.org.cy

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close