3-5 July 2024
Φεστιβαλ , Προσεχώς , Μουσική

Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε στη σκηνή του 36ου Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ

Ένα τριήμερο Φεστιβάλ με 6 μεγάλες συναυλίες - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2024

Ο θεσμός των Φεστιβάλ, έχει ρίζες βαθιές και ιστορία που φτάνει πίσω εφτά και πλέον δεκαετίες. Από το πρώτο Φεστιβάλ το 1951 της τότε ΑΟΝ, μέχρι το περσινό, το μαζικότερο Φεστιβάλ της σύγχρονής ιστορίας μας, κάθε Φεστιβάλ αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι στην ιστορία του Φεστιβαλικού κινήματος.

Στις 3, 4 και 5 Ιουλίου, στην τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία, θα κτιστεί ξανά η μικρή πολιτεία του πολιτισμού και του εθελοντισμού. Το 36o Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ πλησιάζει και… προσαρμόζεταιβελτιώνεται εξελίσσεται, γι’ αυτό στην 36η του έκδοση θα δείτε μια σειρά νέων δεδομένων.

Η Κεντρική Σκηνή, θα φιλοξενήσει και πάλι, τα σημαντικότερα και πιο επιτυχημένα συγκροτήματα του ελληνικού και του κυπριακού στερεώματος. Το πρόγραμμα ξεκινά καθημερινά με κυπριακά και ξένα σχήματα στα opening acts. Ενώ η Λαϊκή σκηνή του 36ου Φεστιβάλ, ανανεώνεται, μεγαλώνει και εμπλουτίζει το πρόγραμμα της.

Κεντρική Σκηνή:

Στην Κεντρική Σκηνή θα φιλοξενηθούν 4 μεγάλες συναυλίες, κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ μας.

Στις 3 Ιουλίου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, μας χαρίζει μια συναυλία που θα έχει όλα αυτά που χαρακτηρίζουν πια τις συναυλίες του Μίλτου: δυναμισμό, συγκίνηση και αυθορμητισμό!

Στις 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν 2 μεγάλες συναυλίες με το Φοίβο Δεληβοριά και «Εισβολέα» full band! Την Κεντρική Σκηνή «ανοίγει» ο Εισβολέας, full band. Ο Έλληνας ράπερ γιορτάζει φέτος 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα μουσικά δρώμενα και έρχεται με την ξεσηκωτική ενέργεια που τον χαρακτηρίζει σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ραπ, το ρεμπέτικο, την μπλουζ και τις μουσικές της Μεσογείου. Αμέσως μετά, συνεχίζουμε με μια ξεχωριστή συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά! Ο Φοίβος και οι μουσικοί θα μας χαρίσουν μια μουσική παράσταση βασισμένη σε όλη την τραγουδοποιία του Φοίβου από τα 16 του έως σήμερα, με ηλεκτρισμό και συγκίνηση, με τον αρχαίο θησαυρό στο σεντούκι και τον καθρέφτη σπασμένο διά παντός.

Στις 5 Ιουλίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με πάνω από πενήντα χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, συνεχίζει τα καλοκαιρινά του ραντεβού και μας ταξιδεύει μέσα από τα αγαπημένα του τραγούδια.

Λαϊκή Σκηνή:

Παράλληλα με τις Συναυλίες της Κεντρικής Σκηνής, στη Λαϊκή Σκηνή θα παρελαύνουν μια σειρά από λαϊκά χορευτικά και μουσικά σχήματα, με καταξιωμένους καλλιτέχνες για μια ξεχωριστή μουσική λαϊκή εμπειρία

Στις 4 η Λαϊκή Σκηνή φιλοξενεί τον Κώστα Μακεδόνα!

Ο Κώστας Μακεδόνας, ένας από τους γνωστότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του, εμφανίζεται στις 4 Ιουλίου στη Λαϊκή Σκηνή, και μας περνάει από της αγάπης τα κύματα ερμηνεύοντας παλιές και νέες επιτυχίες.

Στις 5 Ιουλίου στην Λαϊκή Σκηνή εμφανίζεται η Ελένη Τσαλιγοπούλου!

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, παρουσιάζει στις 5 Ιουλίου στη Λαϊκή Σκηνή, τις πιο ξεχωριστές στιγμές της σε μία συναρπαστική καλοκαιρινή συναυλία, πριν την έναρξη της συναυλίας του Βασίλη στην Κεντρική Σκηνή.

Στην Μπουάτ φιλοξενούνται επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σχήματα, δίνοντας βήμα έκφρασης σε νεανικά μαθητικά και φοιτητικά μουσικά συγκροτήματα.

Στον Παιδότοπο, θα υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους και φίλες, αλλά και διάφορα παιδικά σχήματα.

Παράλληλα με τις τέσσερις μουσικές σκηνές, η μικρή πολιτεία του Φεστιβάλ περιλαμβάνει Γωνιά Τεχνών, θεματικά κέντρα, Βιβλιοπωλεία, Φοιτητικό-Μαθητικό στέκι και στέκι Νέων Εργαζομένων, Γωνιά Λαϊκής Παράδοσης, αθλητικές επιδείξεις, Διεθνούπολη με ξένες αντιπροσωπείες, Δικοινοτικό Στέκι ,φαγητό, ποτό και πολλά άλλα! Πέραν από τους δεκάδες καλλιτέχνες που παρελαύνουν τις 3 μέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ μας, στο χώρο φιλοξενούνται επίσης Συζητήσεις, Σεμινάρια και Ντοκιμαντέρ.

Η μικρή πολιτεία που κάθε χρόνο στήνεται με εθελοντικές δυνάμεις, κρύβει σε κάθε σημείο πολλές εκπλήξεις που περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Οι πύλες ανοίγουν στις 19:00.

*Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε στα Γραφεία της ΕΔΟΝ ανά επαρχία, διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του www.festivalcy.com και στους φούρνους Ζορπάς Παγκύπρια από τις 17 Ιουνίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 22766459
Ιστοσελίδα Φεστιβάλ: www.festivalcy.com

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ 36ΠΦΝΦ 2024.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close