Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Το καινούργιο Cor Gastronomy του σεφ Chris Theofanous

Ο βραβευμένος σεφ αποκτά το δικό του εστιατόριο στη Λεμεσό

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2024

Το πολυαναμενόμενο νέο επιχειρηματικό «άνοιγμα» στη Λεμεσό, ονομάζεται Cor Gastronomy και μάς έρχεται από τον βραβευμένο σεφ Χριστόδουλο Θεοφάνους.

Στο πρώτο του εστιατόριο, ο σεφ Χριστόδουλος Θεοφάνους «συναντιέται επιχειρηματικά« με τους Γιώργο και Χρήστο Χειμωνίδη -από το δημοφιλές εστιατόριο του Αγ. Ιωάννη Μαλούντας, Salt & Fire.

Υπενθυμίζεται ότι ο βραβευμένος ως Chef of the Year στα Cyprus Eating Awards 2020 αποχώρησε πριν από μερικούς μήνες από το Alasia Boutique Hotel, όπου για 4,5 χρόνια υπήρξε ο Executive Chef του The Polo Bar & Restaurant.

Από πού να πιάσεις τώρα το νήμα αυτού του μαγαζιού και πώς να το προσδιορίσεις; Για την ώρα θα αρκεστώ στην είδηση και τις πρώτες πληροφορίες που αποκομίσαμε μιλώντας με τον δημιουργικό και πολύ ταλαντούχο σεφ. Ο λόγος για ένα casual fine dining εστιατόριο, με στοιχεία γαστρονομίας και έμφαση στις πρώτες ύλες (οι οποίες θα προέρχονται τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό), που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε μία πολυσύχναστη περιοχή, αυτήν της Αμαθούντας, κατά πάσα πιθανότητα μέσα Ιουνίου και το συνυπογράφουν τρεις φίλοι από τον χώρο της γαστρονομίας και των επιχειρήσεων.

Πρόκειται για ένα χώρο όπου κυρίαρχα χρώματα θα είναι το μαύρο και το γκρίζο, ενώ το υλικό που θα πρωταγωνιστεί θα είναι το ξύλο. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί επίσης και στον φωτισμό, ο οποίος θα είναι ατμοσφαιρικός και ιδανικός για να απολαύσεις το δείπνο σου.

Το εστιατόριο θα διαθέτει 50 θέσεις, θα έχει μία ανοιχτή βεράντα με τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε κλειστό χώρο τον χειμώνα, ενώ θα έχει και 5 θέσεις στο chef Table, που θα απογειώνουν την εμπειρία του φαγητού! Εντυπωσιακή θα είναι και η 7-8 μέτρων ανοικτή κουζίνα, από όπου θα μπορούμε να παρακολουθούμε ακριβώς τους μάγειρες πάνω στη δουλειά.

Το μενού, με διεθνή προσανατολισμό, θα περιλαμβάνει 15 πιάτα, μερικά από τα οποία θα αλλάζουν κάθε εβδομάδα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των υλικών -κυρίως θαλασσινών και λαχανικών. Όπως μάλιστα σημείωσε ίδιος ο σεφ, θα κατεβαίνει καθημερινά στις αγορές για να προμηθεύεται ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει σε ψάρια και θαλασσινά.

Δυνατό χαρτί θα αποτελεί και η λίστα κρασιού, με 120-140 ετικέτες από όλο τον κόσμο, αφού σκοπός είναι το κρασί επίσης να αποτελεί μέρος της εμπειρίας.

Της κουζίνας θα ηγείται ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και σεφ Χριστόδουλος Θεοφάνους, με τα αδέρφια Χειμωνίδη να αναλαμβάνουν το management.

Όλα πάντως συνηγορούν ώστε το σενάριο να ξετυλιχτεί προς μία άκρως επιτυχημένη κατεύθυνση, από το προσεγμένο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα μέχρι τις πρώτες ύλες και τις άριστες τεχνικές, το διαβασμένο σέρβις και τις ξεχωριστές λίστες κρασιών!

Υπομονή λοιπόν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οπότε και θα λειτουργήσει στην πόλη, στη λεωφόρο Αμαθούντος, το casual fine dining, το οποίο θα λειτουργεί μόνο βράδυ!

Ωστόσο -καλού κακού- συντονίσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εστιατορίου Cor Gastronomy γιατί μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξουν οι κρατήσεις.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close