15 May 2014
Things to Do , Εκδηλώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Ομοφοβία και Τρανσφοβία 2014

Δημοσιογραφική διάσκεψη και παρουσίαση του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2014

Η 17η Μαΐου είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημερομηνία για τη ΛΟΑΤ κοινότητα (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανς και Ιντερσεξ) ανά το παγκόσμιο καθώς αυτή τη μέρα το 1990 αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) όπως τονιστεί πως "η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο, διαταραχή ή ανωμαλία". Έκτοτε αυτή την ημερομηνία ενθαρρύνονται πράξεις για μείωση των ανισοτήτων και βίας προς άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.


Με όραμά της μια κοινωνία απαλλαγμένη από διακρίσεις και προκαταλήψεις, βασισμένη στο σεβασμό προς τον κάθε πολίτη και στην αποδοχή της διαφορετικότητάς του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό, η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου διοργανώνει Δημοσιογραφική Διάσκεψη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ενάντια στην Ομοφοβία και Τρανσφοβίας 2014, την Πέμπτη, 15 Μαΐου.
Κύριοι ομιλητές είναι στη διάσκεψη θα είναι:
-  Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Αν. Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο
- Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο
- Ελίζα Σαββίδου, Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- Κώστας Γαβριηλίδης, Πρόεδρος Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου.


Στη διάσκεψη θα τοποθετηθούν επίσης ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, και εκ μέρους των κομμάτων τους η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, η Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ρένα Χόπλαρου, και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Λευκή Παντελή. Στη διάσκεψη έχουν κληθεί οι Κύπριοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές καθώς και ξένες πρεσβείες και θα συντονίζεται από το δημοσιογράφο, Κώστα Κωνσταντίνου.


Στην εκδήλωση θα γίνει επίσης η επίσημη παρουσίαση των εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου με σύνθημα "Ίδια Αγάπη – Ίδια Δικαιώματα", το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας και χαίρει της υποστήριξης και συμμετοχής του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, της Επιτρόπου Διοικήσεως, του Δημοκρατικού Συναγερμού, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Κύπρο, της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, των Υπάτων Αρμοστειών της Αυστραλίας και της Μεγάλης Βρετανίας και των Πρεσβειών της Αυστρίας, Βραζιλίας, Δανίας, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Σουηδίας και Φινλανδίας.


Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα ξεκινήσουν στις 17 Μαΐου και θα κορυφωθούν με τη διοργάνωση της 1ης Πορείας Υπερηφάνειας στις 31 Μαΐου στο κέντρο της Λευκωσίας. Περαιτέρω πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Αccept.

Ώρα: 11.00. Περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 99812343.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close