Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2024
Τρεις νέες κινηματογραφικές ταινίες κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις κυπριακές αίθουσες.

Πρεμιέρα για την ταινία "A Quiet Place: Day One"
Μετά την κυκλοφορία της επιτυχημένης πρώτης ταινίας του 2018 και του sequel το 2020, o δημιουργός του δημοφιλούς franchise τρόμου, John Krasinski, για το prequel, δίνει τη σκυτάλη της σκηνοθεσίας στον Michael Sarnoski, ενώ ο ίδιος εκτελεί χρέη παραγωγού. Το “A Quiet Place: Day One”, μεταφέρει το κοινό πίσω στην πρώτη μέρα, όταν εξωγήινα πλάσματα - που κυνηγούν χρησιμοποιώντας την εξαιρετικά ευαίσθητη ακοή τους - εμφανίστηκαν στη Γη και έφεραν τον πανικό και τον όλεθρο στη Νέα Υόρκη, καθώς και τις δοκιμασίες και την αναταραχή που ακολούθησαν. Στο καστ, συναντάμε τη βραβευμένη με Όσκαρ Lupita Nyong'o και τον Joseph Quinn που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από το “Stranger Things”, αλλά και τον Djimon Hounsou, ο οποίος εμφανίστηκε στο “A Quiet Place: Part II”.
Πρεμιέρα: 27 Ιουνίου. Διάρκεια: 99'.
K-Cineplex σε όλες τις πόλεις: Καθ και ΣΚ 19.45, 22.15 (Λεμεσός 20.15, 22.30)
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.40, 22.00
Rio Premier: Καθ 19.45, 22.00 και ΣΚ 20.00, 22.15 / Καθ και ΣΚ 22.30 (OPEN AIR)

Πρεμιέρα για την ταινία "Horizon: An American Saga - Chapter 1"
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Kevin Costner πρωταγωνιστεί, συν-υπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί το επικό "Horizon: An American Saga - Chapter 1" , ένα πολυπρόσωπο χρονικό της εξάπλωσης των αποίκων των Ηνωμένων Πολιτειών προς τα δυτικά την εποχή του Εμφυλίου. Στα πλαίσια της μεγάλης παράδοσης των θρυλικών γουέστερν της Warner Bros., το φιλμ εξερευνά τη γοητεία της Άγριας Δύσης και πώς κερδήθηκε – και χάθηκε – με αίμα, ιδρώτα και δάκρυα πολλών. Διανύοντας την τετραετία του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, από το 1861 μέχρι 1865, η φιλόδοξη κινηματογραφική περιπέτεια του Kevin Costner θα οδηγήσει το κοινό σε ένα συναισθηματικό ταξίδι εντός μιας χώρας σε πόλεμο με τον ίδιο της τον εαυτό, μέσα από τα μάτια των οικογενειών, των φίλων και των εχθρών που προσπαθούν να ανακαλύψουν τι πραγματικά σημαίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Αμερικανός σταρ, επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για πρώτη φορά μετά το "Open Range" (2003) και επισκέπτεται ξανά την Αμερική του Εμφυλίου Πολέμου, το σκηνικό του πολύ επιτυχημένου σκηνοθετικού του ντεμπούτου " Dances with Wolves" (1990), που κέρδισε επτά Όσκαρ. Το δεύτερο κεφάλαιο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Αυγούστου 2024, ενώ οι άλλες δύο ταινίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη. Το πρότζεκτ αποτελεί ένα στοίχημα ζωής για σχεδόν τρεις δεκαετίες για τον Costner, ο οποίος υποθήκευσε ακόμη και το σπίτι του στην Σάντα Μπάρμπαρα για να βοηθήσει στην υλοποίησή του. Tο καστ περιλαμβάνει και άλλα λαμπερά ονόματα όπως: Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jamie Campbell Bower και Thomas Haden Church, ενώ στην ταινία κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο και ο 15χρονος γιος του σκηνοθέτη, Hayes Costner.
Πρεμιέρα: 27 Ιουνίου. Διάρκεια: 195'
K-Cineplex σε όλες τις πόλεις: Καθ και ΣΚ 20.15
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.30, 21.40
Rio Premier: Καθ 20.00 και ΣΚ 20.30

Πρεμιέρα για την ταινία "Wicked Little Letters"
Μια παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία του 1920, γίνεται μάρτυρας μιας φάρσας και ενός απαίσιου σκανδάλου, σε αυτή την ταραχώδη κωμωδία μυστηρίου. Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία πιο παράξενη από τη φαντασία, ακολουθεί δύο γειτόνισσες: τη βαθιά συντηρητική ντόπια Edith Swan (Olivia Colman) και την θορυβώδη Ιρλανδή μετανάστρια Rose Gooding (Jessie Buckley). Όταν η Edith και οι άλλοι κάτοικοι αρχίζουν να λαμβάνουν πονηρές επιστολές γεμάτες άθελα ξεκαρδιστικές βωμολοχίες, η Rose με το ‘βρώμικο’ στόμα της, κατηγορείται για το έγκλημα. Οι ανώνυμες επιστολές προκαλούν εθνικό σάλο και ακολουθεί μια δίκη. Ωστόσο, καθώς οι γυναίκες της πόλης – με επικεφαλής την αστυνομικό Gladys Moss (Anjana Vasan) – αρχίζουν να ερευνούν οι ίδιες το έγκλημα, υποψιαζόμενες ότι κάτι δεν πάει καλά και η Rose μπορεί να μην είναι τελικά η ένοχη. Η πιο ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάς έρχεται από την Thea Sharrock, με ένα λαμπερό καστ!
Πρεμιέρα: 27 Ιουνίου. Διάρκεια: 100'
Rio Limassol: Καθ 22.00 και ΣΚ 15.30
Rio Premier: Καθ 19.45 και ΣΚ 20.00
Σχετικά

Τελευταία Πνοή: Η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά προβάλλεται στο Πάνθεον
Ο Γαβράς επιστρέφει με μια συγκινητική ταινία που ξεχειλίζει από τη σοφία και την ανθρωπιά

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025
Η 23η διοργάνωση επιφυλάσσει στο κοινό ταινίες που ενθαρρύνουν τον διάλογο

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Η επιστροφή έκπληξη στην υποκριτική - Η εμφάνισή του σε σειρά
Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης επέστρεψε έπειτα από μια εξαετή παύση


Πρεμιέρα για την ταινία "Black Bag"
Cate Blanchett και Michael Fassbender σε ένα συναρπαστικό θρίλερ κατασκοπείας από τον Steven Soderbergh

Πρεμιέρα για την ταινία "Super Wings The Movie: Maximum Speed"
Τα "Super Wings" έρχονται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη!

Πρεμιέρα για την ταινία "William Tell"
Επική περιπέτεια γύρω από τον μύθο του Γουλιέλμου Τέλλου


To «Avatar: Fire and Ash» θα είναι - ακόμη - μεγαλύτερο από το δεύτερο μέρος
Ο Κάμερον επιστρέφει στην Πανδώρα, με μόνιμο στόχο να αυξήσει το attention span μας.

Μάθιου ΜακΚόναχι: Επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από έξι χρόνια
Ο πρωταγωνιστής του «Interstellar» και του «True Detective» κάνει νέο ντεμπούτο με την ταινία «The Rivals of Amziah King».

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025: Παράλληλες Εκδηλώσεις
Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν

Νέες, βραβευμένες και οσκαρικές ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες
Η οσκαρική "Anora" επιστρέφει στα Premier Cinemas