Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2024
Στην έκδοση κίτρινης προειδοποίησης για βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλάζι, προχώρησε το Τμήμα Μετεωρολογίας, παρά το γεγονός ότι ο υδράργυρος παραμένει καρφωμένος σε υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η οποία ισχύει από τις 12:00 το μεσημέρι ως τις 6:00 το απόγευμα, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κυριών τα ορεινά, το εσωτερικό και άλλες περιοχές στα νοτιοανατολικά του νησιού.
Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών αν ώρα.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά ασταθής αέρια μάζα επηρεάζoυν την περιοχή.
Το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και σύντομη καταιγίδα στα ορεινά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού. Ο άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια, στα νοτιοδυτικά καθώς και τοπικά στα βόρεια παράλια ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια θα παρατηρείται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς 3 και τοπικά μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κυρίως στα δυτικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα στα ορεινά, στο εσωτερικό και νοτιοανατολικά. Ο άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 Μποφόρ, σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα στα νότια, στα νοτιοδυτικά, στα νοτιοανατολικά καθώς και τοπικά στα βόρεια παράλια ισχυροί 5 Μποφόρ. Νωρίς το απόγευμα τοπικά στα νότια παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα δυτικά παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή, το μεσημέρι και το απόγευμα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα στα ορεινά και στο εσωτερικό, ενώ το Σάββατο κατά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται μεμονωμένη βροχή στα ορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή και θα κυμαίνεται κοντά στις μέσες τιμές, ενώ μέχρι την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά


Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»