1 August 2024
Φεστιβαλ , Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Πρεμιέρα για το 19o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Η έναρξη και οι παράλληλες εκδηλώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2024

Έναρξη προβολών για το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού την Πέμπτη, 1η Αυγούστου 2024, στις 8:30μ.μ. με το ντοκιμαντέρ No Other Land, σε σκηνοθεσία Basel Adra, Hamdan Ballal, Yuval Abraham, και Rachel Szor – μια συμπαραγωγής Παλαιστίνης – Νορβηγίας.

8:30μ.μ. No Other Land (95’)

Σύνοψη:
Εδώ και πέντε χρόνια, ο Basel Adra, Παλαιστίνιος ακτιβιστής, κινηματογραφεί την ισοπέδωση της κοινότητάς του, της Μασάφερ Γιάτα, από την ισραηλινή κατοχή, κτίζοντας παράλληλα μια απροσδόκητη σχέση με έναν Ισραηλινό δημοσιογράφο που επιθυμεί να συστρατευτεί στον αγώνα του.

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε πληθώρα διεθνών βραβείων ανάμεσα στα οποία το Βραβείο Καλύτερoυ Ντοκιμαντέρ στη φετινή Berlinale, το Βραβείο Κοινού στο τμήμα Panorama, το Μεγάλο Βραβείο στο Millennium Docs Against Gravity στην Πολωνία, βραβεία κοινού σε CPH:DOX και ZagrebDox και άλλα σημαντικά βραβεία.

2_Spivak.jpeg

10:30μ.μ. Μουσική Περφόρμανς: Spivak Presents Fine Quality Day

Η Spivak θα παρουσιάσει μια σειρά από συνθέσεις από την επερχόμενη κυκλοφορία της Big 2007 Facts στο Pyrgatory Sudios, όπου εξερευνά τη σχέση μεταξύ της φύσης και της σύγχρονης αστικής ύπαρξης. Δανείστηκε δουλειά από δημιουργούς και ποιητές για να πλάσει ένα δικό της πειραματικό ηχητικό τοπίο.

3_When you Cannot.jpg

Παράλληλες Προβολές:

1 – 8 Αυγούστου

@ Queen Eleanor Suite, Χαρουπόμυλος Λανίτη | Lanitis Carob Mill

Είσοδος Ελεύθερη

When you Cannot, 15', 2024

Τασούλα Χατζηγιάννη (Παρουσία της σκηνοθέτιδας)

ΗΠΑ / USA

ΣΑΒΒΑΤΟ | 3.8.24

ΤΡΙΤΗ | 6.8.24

Ώρες προβολής: 19:00, 20:00, 21:00

Το When you Cannot (draft version) αποκαλύπτει τις σημασίες της πολιτιστικής κληρονομιάς εν καιρώ πολέμου και εκτοπισμού. Το φιλμ καταγράφει την δεκαετή ανακατασκευή της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους στο κατεχόμενο χωριό Κοντέα της Κύπρου. Καθώς οι Τουρκικές αρχές επιτρέπουν να τελεστεί λειτουργία στην εκκλησία μόνο μια φορά τον χρόνο, οι ιστορίες των προσκυνητών που παρευρέθηκαν το 2024 αποκαλύπτουν τους τρόπους με τους οποίους η αρχιτεκτονική ενσωματώνει τα τραύματα και την ανθεκτικότητα.

Active Citizens Fund in Greece: Stories of Social Change

Λουκάς Παλαιοκρασάς (Παρουσία του σκηνοθέτη)

ΚΥΡΙΑΚΗ | 4.8.24

ΔΕΥΤΕΡΑ | 5.8.24

ΤΕΤΑΡΤΗ | 7.8.24

Ώρες Προβολής: 19:00, 20:00, 21:00

Ανιχνεύοντας τον κοινωνικό αντίκτυπο του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα, ο σκηνοθέτης Λουκάς Παλαιοκρασάς παρουσιάζει τέσσερα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με ήρωες καθημερινούς ανθρώπους των οποίων οι ζωές επηρεάστηκαν θετικά από το πρόγραμμα. Μέσα από θεματικές όπως η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, η προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων τρίτης ηλικίας και η πρόσβαση παιδιών Ρομά στην εκπαίδευση, οι ιστορίες αναδεικνύουν τους τρόπους με τους οποίους το πρόγραμμα και οι άνθρωποί του παρέχουν στήριξη σε ευάλωτες ομάδες που αντιμετωπίζουν ποικίλες κοινωνικές προκλήσεις.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

To Φεστιβάλ διεξάγεται μεταξύ 1 και 8 Αυγούστου 2024, με καθημερινές προβολές ταινιών ντοκιμαντέρ.

Πρόγραμμα προβολών: www.filmfestival.com.cy

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Εισιτήρια: €5 ανά ταινία, €35 κάρτα φεστιβάλ (για όλες τις προβολές)

Προπώληση: https://www.soldoutticketbox.com/en/event/19-lemesos-international-documentary-film-festival

Εισιτήρια θα διατίθενται και στην είσοδο από 1η Αυγούστου. Ώρες ταμείου: 6μ.μ. – 10:30μ.μ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από τη Brave New Culture και επιχορηγείται από το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Το Φεστιβάλ στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη.

Yπότιτλοι: Ελληνικοί, Αγγλικοί
Όλες οι ταινίες είναι για άτομα άνω των 18 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Tηλέφωνο 99 517 910
Ε-mail:
lemesosdocs@gmail.com

Website: www.filmfestival.com.cy
Instagram | Facebook | TikTok @lemesosdocfest

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close