Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2024
Η Lionsgate απέσυρε το τρέιλερ για το αυτοχρηματοδοτούμενο και πολυαναμενόμενο Megalopolis του Φράνσις Φορντ Κόπολα μετά την κριτική που δέχτηκε επειδή περιείχε ψευδή και παραπλανητικά αποσπάσματα, λέγοντας: «Τα κάναμε θάλασσα».
Το τρέιλερ, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, ξεκινά πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο για να δείξει αρνητικά αποσπάσματα από καταξιωμένους κριτικούς για αναγνωρισμένες ταινίες του Κόπολα, όπως ο Νονός και το Αποκάλυψη Τώρα. «Η ιδιοφυΐα είναι συχνά παρεξηγημένη» έλεγε η αφήγηση που συνόδευε τα πλάνα.
Ο Μπίλτζ Εμπίρι του Vulture επεσήμανε ότι πολλά από τα αποσπάσματα είναι κατασκευασμένα και δεν μπορούν να βρεθούν στις αρχικές κριτικές. Σημείωσε ότι το υποτιθέμενο απόσπασμα της κριτικής της Πωλίν Κάελ του New Yorker για τον Νονό ότι «μειώνεται από την καλλιτεχνικότητά του», δεν υπάρχει πουθενά στις ενθουσιώδεις κριτικές της για τις δύο πρώτες ταινίες.
Ενώ ο Άντριου Σάρις της Village Voice δεν ήταν οπαδός του Νονού, η φράση που χρησιμοποιείται στο τρέιλερ -«μια πρόχειρη, αυταρχική ταινία»- δεν υπάρχει στην κριτική του. Ομοίως, ενώ ο κριτικός κινηματογράφου της Daily News, Ρεξ Ριντ, επίσης δεν συμπάθησε το Αποκάλυψη Τώρα, το απόσπασμα που του αποδίδεται -«ένα επικό σκουπίδι» - δεν βρίσκεται πουθενά.
«Η Lionsgate ανακαλεί αμέσως το τρέιλερ μας για το Megalopolis» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε δήλωσή του στο Variety. «Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους εμπλεκόμενους κριτικούς και από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα και την American Zoetrope για αυτό το ασυγχώρητο λάθος στη διαδικασία ελέγχου μας. Τα κάναμε θάλασσα. Λυπούμαστε» ανέφερε.
Το Megalopolis έκανε πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ των Καννών και απέσπασε ανάμεικτες κριτικές, με τον Πίτερ Μπράντσο του Guardian να το αποκαλεί «μια φουσκωμένη, βαρετή και μπερδεμένα ρηχή ταινία». Η ταινία, που περιγράφεται ως «ένα ρωμαϊκό έπος που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Αμερική» με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Ντράιβερ, κόστισε στην Κόπολα -σύμφωνα με πληροφορίες- 120 εκατ. δολάρια και αγοράστηκε από τη Lionsgate για διανομή στις ΗΠΑ.
Το Megalopolis πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο.
Σχετικά

Πέθανε στα 56 του μόλις χρόνια ο Τζούλιαν ΜακΜάχον, ο «Κρίστιαν Τρόι» στο Nip/Tuck
Ο Αυστραλός ηθοποιός είχε διαγνωστεί με καρκίνο – Είχε ξεχωρίσει σε τηλεοπτικές σειρές και υπερηρωικούς ρόλους, αφήνοντας πίσω του μια ιδιαίτερη υποκριτική πορεία

Το «Downton Abbey» ανοίγει τις πύλες του και μάς υποδέχεται για μια τελευταία φορά
Όπως και να’χει, το «Donwton Abbey: The Grand Finale» άνευ Μάγκι Σμιθ – δύσκολο να αναπληρωθεί η απουσία της

Νέες ταινίες στη μεγάλη οθόνη: Ό,τι παίζει τώρα στα σινεμά της Κύπρου
Δράση, γέλιο, συγκίνηση και μεγάλες πρεμιέρες, όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα

"Jaws": 50th Anniversary Screening στον κινηματογράφο Πάνθεον
Eπετειακή προβολή της θρυλικής ταινίας του Steven Spielberg, για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την κυκλοφορία της

Οι 4 ταινίες που θα δούμε στο θερινό σινεμά της παλιάς Λευκωσίας
Η πιο όμορφη αυλή της παλιάς πόλης, ετοιμάζεται για προβολές και τον Ιούλιο

Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Μέριλ Στριπ, Αν Χάθαγουεϊ, Έμιλι Μπλαντ και πάλι μαζί
Επιστρέφει και ο απολαυστικός Στάνλεϊ Τούτσι. Νέα άφιξη ο Κένεθ Μπράνα. Τα γυρίσματα αρχίζουν αυτή την εβδομάδα

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν
Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»

Το Πάνθεον προβάλει την νέα παραγωγή του καταξιωμένου Ιταλού σκηνοθέτη Nani Moreti
Η "Βιττόρια" σε 5 καλοκαιρινές προβολές στην Κύπρο

Οι καλύτερες και χειρότερες επιδόσεις στο φετινό box office
Οι πωλήσεις εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κατά 18% από το 2024 αλλά η κινηματογραφική βιομηχανία απέχει ακόμη πολύ από τη δυναμική της προ-κορονοϊού εποχής.

Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times
Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο

Μετά το «Avatar» ο Τζέιμς Κάμερον κάνει ταινία για τη Χιροσίμα
«Θέλω να γυρίσω μια ταινία που θα υπενθυμίζει στους ανθρώπους τι κάνουν αυτά τα όπλα και πόσο εντελώς ανεπίτρεπτο είναι έστω και να σκεφτόμαστε τη χρήση τους». Η έντονη κριτική του για το «Οπενχάιμερ» του Νόλαν.

Ο Ματ Ριβς ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το σενάριο της νέας ταινίας Batman
Το πολυαναμενόμενο σίκουελ του «The Batman» θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2027