Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2024
Η Βασιλεία επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της Eurovision 2025.
Η ελβετική πόλη προτιμήθηκε από την Γενεύη, η οποία ήταν επίσης υποψήφια. Όπως ανακοίνωσe η EBU, Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision πρόκειται να διεξαχθεί στα μέσα του Μαΐου.
Ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαΐου, ο δεύτερος ημιτελικός την Πέμπτη 15 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Μαΐου.
Η αρένα που θα φιλοξενήσει την Eurovision είναι η St. Jakobshalle.
Ο Martin Österdahl, εκτελεστικός επιβλέπων του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, δήλωσε:
«Η EBU είναι ενθουσιασμένη που η Βασιλεία επιλέχθηκε ως η πόλη υποδοχής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2025. Ο Διαγωνισμός γεννήθηκε στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο Λουγκάνο το 1956 και είναι υπέροχο να τον φέρνουμε πίσω στη γενέτειρά του σχεδόν 70 χρόνια αργότερα.
Η στρατηγική θέση της Βασιλείας στο σταυροδρόμι της Ευρώπης την καθιστά ιδανικό σκηνικό για μια εκδήλωση που γιορτάζει τη δύναμη της μουσικής να συνδέει τους ανθρώπους πέρα από τα σύνορα.
Με το μοναδικό της μείγμα παράδοσης και καινοτομίας, η Βασιλεία αντανακλά το πνεύμα του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Ο εξαιρετικός χώρος St.Jakobshalle της πόλης και η εξαιρετική φιλοξενία θα εξασφαλίσουν μια αξέχαστη εμπειρία για τις αντιπροσωπείες, τους καλλιτέχνες και τους θαυμαστές.
Μετά τους Διαγωνισμούς στα ιταλόφωνα και γαλλόφωνα μέρη της χώρας το 1956 και το 1989, είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στη γερμανόφωνη Ελβετία για πρώτη φορά.
Μαζί με τον οικοδεσπότη ραδιοτηλεοπτικό φορέα SRG SSR και την πόλη της Βασιλείας θα δημιουργήσουμε μια θεαματική γιορτή της μουσικής στις όχθες του ποταμού Ρήνου που θα έχει απήχηση πέρα από τη σκηνή».
Σχετικά
Αυτή η τραγουδίστρια θα πάρει τη θέση του Γιώργου Μαζωνάκη στο The Voice
Η τραγουδίστρια θα είναι το τέταρτο πρόσωπο των coaches δίπλα στην Έλενα Παπαρίζου, τον Χρήστο Μάστορα και τον Πάνο Μουζουράκη
Μάθαμε πότε κάνει πρεμιέρα ο Γιάννης Πλούταρχος στις Notes Live
Mαζί του η Κατερίνα Κακοσαίου
Αλλαγή χώρου για τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στα Λευκωσία
Η συναυλία των Σωκράτη Μάλαμα, Ιουλίας Καραπατάκη και Γιάννη Μάλαμα μεταφέρεται, για τεχνικούς λόγους, στα Λύμπια
Τεχνόπολη: Ακυρώνεται οριστικά η συναυλία-αφιέρωμα στον Μαζωνάκη
Η ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας
«Μια ζωή τραγούδι» με τον Μανώλη Μητσιά στη Σωτήρα
ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι και στην πλούσια μουσική διαδρομή ενός από τους σημαντικότερους και πλέον αγαπητούς ερμηνευτές του ελληνικού πενταγράμμου
Στέλιος Διονυσίου, Κωνσταντίνα και ο Δημήτρης Σουρουλλάς σε μια δωρεάν συναυλία στην πλατεία
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τίτλο «Κύπρος – Μια Πατρίδα – Ένας Λαός»
Η Ρία Ελληνίδου έρχεται Κύπρο, για μία από τις πιο δυνατές βραδιές της σεζόν
Γίνε μέρος του πιο πολυσυζητημενου και πολυαναμενόμενου live του φετινού φθινοπώρου.
O Γρηγόρης Σαμόλης έρχεται για ένα γνήσιο κρητικό γλέντι στο Μαρώνι
Η Κύπρος ετοιμάζεται για μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη κρητική μουσική, χορό, πάθος και αυθεντικό γλέντι!
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το 39ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ
Θα επιστρέψει και πάλι το καλοκαίρι.
Ανακοινώθηκαν οι καλλιτέχνες που θα μας διασκεδάσουν στον Χορό του Καϊσιού
Έρχονται με ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια και αγαπημένες επιτυχίες!
Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μαζωνάκη: Βίντεο από την αγρυπνία στη Νίκαια
Πλήθος θαυμαστών και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στην αγρυπνία, το βράδυ της Κυριακής
Μετά τη συναυλία-υπερθέαμα στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Ρέμος έρχεται στην Κύπρο
Μετά από μια ιστορική βραδιά στη Θεσσαλονίκη με περισσότερους από 200.000 θεατές, ο Αντώνης Ρέμος ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή της Κύπρου.