3-9 October 2024
Μουσική , Συναυλίες & Events

Κορυφαίοι πιανίστες του 21ου αιώνα έρχονται τον Οκτώβρη στην Κύπρο

Μοναδικές ερμηνείες από νέους, ανερχόμενους, ταλαντούχους καλλιτέχνες

Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde παρουσιάζει στην Κύπρο τους κορυφαίους πιανίστες του 21ου αιώνα. Συμμετέχοντας στο Steinway Prizewinner Concerts Network, ο Οργανισμός συνεργάζεται με τους σπουδαιότερους διαγωνισμούς πιάνου στον κόσμο ώστε να παρουσιάζει αμέσως στην Κύπρο τους νικητές των σημαντικών αυτών θεσμών. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στο Κυπριακό κοινό να θαυμάσει μοναδικές ερμηνείες από νέους, ανερχόμενους, ταλαντούχους πιανίστες που πρόκειται να αφήσουν τη μουσική τους σφραγίδα στον 21ο αιώνα, ταυτόχρονα με όλες τις σημαντικές αίθουσες και πρωτεύουσες στον κόσμο.

O Arsenii Moon είναι o Α’ νικητής του φημισμένου Ferruccio Busoni International Piano Competition (2023). Ο Arsenii Moon, νικητής του 64ου Ferruccio Busoni International Piano Competition, κέρδισε επίσης το βραβείο Arturo Benedetti Michelangeli, που δεν έχει απονεμηθεί για περισσότερο από 15 χρόνια, χάριν στην ομόφωνη ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής.

Οι υποχρεώσεις του για την τρέχουσα περίοδο περιλαμβάνουν περισσότερες από 50 συναυλίες σε Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, καθώς και ηχογραφήσεις στο στούντιο «Deutsche Grammophone» και με την «ORF Vienna Radio Orchestra».

Ο Arsenii Moon γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1999. Σε ηλικία 6 ετών, άρχισε να μελετάει πιάνο με την Elena Zyabreva και ακολούθως με τον Alexander Sandler, αρχικά στη Δευτεροβάθμια Ειδική Μουσική Σχολή του Κονσερβατορίου Rimsky-Korsakov και στη συνέχεια, στο Κονσερβατόριο το ίδιο. Ολοκληρώνει τώρα το πτυχίο του στο Juilliard School στη Νέα Υόρκη, με τον Sergei Babayan.

Το 2009 έκανε το ορχηστρικό του ντεμπούτο με την St. Petersburg Philharmonia. Ο Moon έχει κερδίσει βραβεία σε αρκετούς μεγάλους διαγωνισμούς, όπως οι διαγωνισμοί Horowitz, The Cliburn Junior, St. Priest και Arthur Rubinstein in Memoriam. Έχει παρουσιαστεί σε διάσημα φεστιβάλ και έχει εμφανιστεί με πολλές ορχήστρες, περιλαμβανομένων των Fort Worth Symphony Orchestra, Minnesota Orchestra, Orchestre National Bordeaux, Orchestra Sinfonia di Bari, St. Petersburg State Symphony Orchestra, Tchaikovsky Symphony Orchestra και Lithuanian Chamber Orchestra, έχοντας συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Stanislav Kochanovsky, Joseph Swensen, Mei-Ann Chen, Mark Russell Smith, Ian Hobson και Valery Gergiev, μεταξύ άλλων.

>> Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:00.

800x538Moon.jpg

O Caleb Borick είναι o Α’ νικητής του φημισμένου International Telekom Beethoven Competition Bonn (2023). Ο Caleb Borick σπουδάζει στο Eastman School of Music, με τον Δρ. Joseph Rackers.Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, το πιο αξιοσημείωτο εκ των οποίων είναι το Α’ Βραβείο στον International Telekom Beethoven Competition 2023 στη Βόννη. Κέρδισε επίσης το Βραβείο Κοινού, το Ειδικό Βραβείο Μουσικής Δωματίου και το Ειδικό Βραβείο Σύγχρονης Μουσικής στον ίδιο διαγωνισμό, με το παίξιμό του να χαρακτηρίζεται από την εφημερίδα General-Anzeiger της Βόννης ως «διαυγές» και «εξαιρετικά παθιασμένο».

Ο Borick ήταν φιναλίστ του National YoungArts (ΗΠΑ) το 2020 και έφτασε έως και τον ημιτελικό για την Προεδρική Υποτροφία των ΗΠΑ στις Τέχνες ενώ εμφανίστηκε ως σολίστ με πολλές ορχήστρες, μεταξύ των οποίων οι Beethoven Orchestra Bonn, Charleston Symphony Orchestra και South Carolina Philharmonic.

Έχει εμφανιστεί στις εκπομπές “The Midday” του WPR με τον Norman Gilliland και “From The Top” του NPR, ενώ συμμετείχε σε πολλά μουσικά φεστιβάλ όπως τα Southeastern Piano Festival, International Institute for Young Musicians, Green Lake Festival of Music, Cliburn Junior Festival και MusicFest Perugia, στο οποίο παρακολούθησε και ανώτερα μαθήματα με καλλιτέχνες όπως οι Sasha Starcevich, Alexander Kobrin και Boris Slutsky.

>> Δευτέρα 07 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:00.

800x538Borick.jpg

O Théotime Gillot είναι o Α’ νικητής του φημισμένου European Piano Competition Bremen (2024). H Helsigin Sanomat αναφέρεται στο «φανταστικό παίξιμο» του Théotime Gillot και το Crescendo Magazine στη «μεγάλη ευαισθησία» του που αιχμαλωτίζει το κοινό, ενώ το γαλλικό περιοδικό «Pianist» τον θεωρεί ως ένα από τους πλέον υποσχόμενους πιανίστες της γενιάς του.

Σπούδασε στο Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris με την Claire Désert και στη Sibelius Academy (Ελσίνκι) με την Tuija Hakkila. Συνεχίζει τις σπουδές του στο Hochschule für Musik Basel με τον Claudio Martinez Mehner.

Σε ηλικία 21 ετών κέρδισε το Πρώτο Βραβείο και το Βραβείο Κοινού στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου στη Βρέμη. Έχει βραβευθεί από πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, περιλαμβανομένου του Διαγωνισμού Σοπέν για Νέους Πιανίστες (Ελβετία), στον οποίο έλαβε επίσης το ειδικό βραβείο του Ινστιτούτου Σοπέν που τον προσκάλεσε στην Πολωνία για περιοδεία το 2021. Με την ευκαιρία αυτή, έλαβε συμβουλές από τη Martha Argerich, η οποία τον χαρακτήρισε ως «ένα πολύ ιδιαίτερο ταλέντο».

Η καριέρα του τον έχει ήδη οδηγήσει σε Γερμανία, Ιαπωνία, Ελβετία, Ιταλία, Πολωνία, Φινλανδία και Εσθονία ενώ έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις Finnish Radio Symphony Orchestra, Estonian National Orchestra και Bremer Philarmoniker. Προσκαλείται συχνά σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ στην Ευρώπη και όχι μόνο, έχει εμφανιστεί στη ζωντανή μετάδοση του "Générations France Musique, le live" και έχει λάβει μέρος στην καλοκαιρινή περιοδεία του Gautier Capuçon το 2021. Ερμηνεύει επίσης μουσική δωματίου με το Trio Zarathoustra αλλά και άλλους μουσικούς.

Ο Gillot έχει παρακολουθήσει τα ανώτερα μαθήματα πολλών διακεκριμένων καλλιτεχνών ενώ το 2024 έχει βραβευθεί από το Ίδρυμα Banque Populaire.

>> Τετάρτη 09 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:00.

800x538Gillot.jpg

Πληροφορίες: Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde, τηλ. 22356066 / 99620414

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
€15

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close