Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2024
Το Ledra Music Soloists, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου, παρουσιάζουν μια ξεχωριστή βραδιά λυρικής μουσικής με τη νεαρή σοπράνο Κωνσταντίνα Νικολάου και τον πιανίστα Νικόλα Κωνσταντίνου. Η συναυλία διοργανώνεται προς τιμήν των 200 χρόνων από τη γέννηση του Αυστριακού συνθέτη Άντον Μπρούκνερ και των 100 χρόνων από τον θάνατο του Γάλλου συνθέτη Γκαμπριέλ Φωρέ. Η Κωνσταντίνα Νικολάου παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ατομικό ρεσιτάλ στην Κύπρο, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσει τη φωνή της σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει αριστουργήματα των δύο αυτών συνθετών καθώς και κορυφαία έργα των Φραντς Σούμπερτ και Κλωντ Ντεμπυσσύ. Η βραδιά θα περιλαμβάνει επίσης ερμηνείες σόλο πιάνου από τον Νικόλα Κωσταντίνου, που θα προσθέσουν μια πλούσια μουσική πινελιά στη βραδιά.
Η νεαρή σοπράνο Κωνσταντίνα Νικολάου, απόφοιτη του Πανεπιστήμιου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους, όπως την Πρώτη Μάγισσα στην όπερα Dido and Aeneas, τη Micaela στην Carmen, Sandmännchen, Taumännchen και Mutter στην Όπερα Hänsel und Gretel. Έχει συμμετάσχει σε παγκόσμιες πρεμιέρες, όπως στην όπερα Passing Through the Fire και την Three Amputators της R. J. Peters σε λιμπρέτο του Royce Vavrek που παρουσιάστηκε στο Arctic Chamber Music Festival 2024. Τον Μάιο του 2024 έκανε ντεμπούτο στο Gärtnerplatztheater στο Μόναχο, ερμηνεύοντας τον κύριο ρόλο της Frau Fluth στην όπερα Die lustigen Weiber von Windsor. Μελλοντικές εμφανίσεις περιλαμβάνουν συναυλίες με την Κρατική Ορχήστρα Νέων Κύπρου στη Βιέννη και την Κύπρο.
Ο Νικόλας Κωσταντίνου, ο οποίος έχει τιμηθεί με τον τίτλο Steinway-Artist, έχει την ικανότητα να εντυπωσιάζει το κοινό, τόσο με τις τολμηρές επιλογές του από το παραδοσιακό και το μοντέρνο ρεπερτόριο, όσο και με τις εμφανίσεις του με ασυνήθιστα μουσικά σχήματα. Έχει επαινεθεί από κριτικούς μουσικής ως «… καλλιτέχνης με βαθύτατα συναισθήματα, ο οποίος είναι ικανός να ερμηνεύει μουσική με ολόκληρη την ψυχή και το είναι του» και οι ερμηνείες του έχουν χαρακτηριστεί ως «κολοσσιαίες» και «δραματικές».
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ | Κανονικά €15 | Μειωμένα* €10 (Μέλη LMS, συνταξιούχοι, μαθητές και φοιτητές με ταυτότητα, στρατιώτες)
>> Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:00. Εισιτήρια ΕΔΩ & Καταστήματα Stephanis
-
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
10 Σεπτεμβρίου 2024
Σχετικά
«Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ»: Μία μοναδική συναυλία με ζωντανή μουσική, 100μελή χορωδία και ηθοποιούς
μοναδική διασκευή και αφήγηση στα Ελληνικά του γνωστού παραμυθιού, για καλό σκοπό
Eurovision 2026 Ελλάδα: Στις 4 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των 28 φιναλίστ
Η ανακοίνωση των τραγουδιών θα γίνει από την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
Η πιο cool ελληνική μπάντα κατεβαίνει Λευκωσία τις γιορτές
Ο Ηλίας Μπόγδανος μαζί με το συγκρότημά του, τους INCO, έρχονται Κύπρο
Η Ειρήνη Παπαδοπούλου έρχεται τις γιορτές στη Λευκωσία
Μία ανεβαστική εμφάνιση, με πολλές επιτυχίες
Γιάννης Διονυσίου και Γιάννης Παπαγεωργίου μαζί επί σκηνής
Γιορτάζουν την κυκλοφορία του δίσκου με τίτλο «Λακούβα» με μία εμφάνιση στη Λευκωσία
Χριστουγεννιάτικη μαγεία με Κωστή Μαραβέγια στη Λευκωσία
Ζούμε τον πιο γιορτινό ρυθμό των Χριστουγέννων με live μουσική, χορό και μαγεία για μικρούς και μεγάλους
Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης και η Βιολέτα Ίκαρη έρχονται «Βόλτα» στην Κύπρο
Μια μοναδική μουσική εμπειρία, γεμάτη δυνατές στιγμές και συγκίνηση.
Dani Gambino: Βάζει φωτιά στις γιορτές! Η πιο εκρηκτική συναυλία στην Κύπρο την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου!
Οι Γιαγκίνηδες θα στήσουν μία μεγάλη (λαϊκορεμπέτικη) γιορτή στην Αγία Βαρβάρα
Το πιο φρέσκο ρεμπετολαϊκό σχήμα, έρχεται Κύπρο
Eurovision 2026: Αυτές είναι οι 35 χώρες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό
Η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης - Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό συμμετοχών στην ιστορία του διαγωνισμού
Λούκας Γιώρκας, στο Maestro Live Stage!
Ένα αλλιώτικο μουσικό ταξίδι, που δεν πρέπει να χάσεις!
Τα πρώτα στοιχήματα για τον νικητή της Eurovision 2026
Φαβορί το Ισραήλ, σε ποια θέση είναι η Ελλάδα και η Κύπρος;