10 September 2024
Μουσική , Συναυλίες & Events

Αστροφεγγιάς Ιστορίες: Ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού και πιάνου

Mια ξεχωριστή βραδιά λυρικής μουσικής

Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2024

Το Ledra Music Soloists, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου, παρουσιάζουν μια ξεχωριστή βραδιά λυρικής μουσικής με τη νεαρή σοπράνο Κωνσταντίνα Νικολάου και τον πιανίστα Νικόλα Κωνσταντίνου. Η συναυλία διοργανώνεται προς τιμήν των 200 χρόνων από τη γέννηση του Αυστριακού συνθέτη Άντον Μπρούκνερ και των 100 χρόνων από τον θάνατο του Γάλλου συνθέτη Γκαμπριέλ Φωρέ. Η Κωνσταντίνα Νικολάου παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ατομικό ρεσιτάλ στην Κύπρο, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσει τη φωνή της σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει αριστουργήματα των δύο αυτών συνθετών καθώς και κορυφαία έργα των Φραντς Σούμπερτ και Κλωντ Ντεμπυσσύ. Η βραδιά θα περιλαμβάνει επίσης ερμηνείες σόλο πιάνου από τον Νικόλα Κωσταντίνου, που θα προσθέσουν μια πλούσια μουσική πινελιά στη βραδιά.

Η νεαρή σοπράνο Κωνσταντίνα Νικολάου, απόφοιτη του Πανεπιστήμιου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους, όπως την Πρώτη Μάγισσα στην όπερα Dido and Aeneas, τη Micaela στην Carmen, Sandmännchen, Taumännchen και Mutter στην Όπερα Hänsel und Gretel. Έχει συμμετάσχει σε παγκόσμιες πρεμιέρες, όπως στην όπερα Passing Through the Fire και την Three Amputators της R. J. Peters σε λιμπρέτο του Royce Vavrek που παρουσιάστηκε στο Arctic Chamber Music Festival 2024. Τον Μάιο του 2024 έκανε ντεμπούτο στο Gärtnerplatztheater στο Μόναχο, ερμηνεύοντας τον κύριο ρόλο της Frau Fluth στην όπερα Die lustigen Weiber von Windsor. Μελλοντικές εμφανίσεις περιλαμβάνουν συναυλίες με την Κρατική Ορχήστρα Νέων Κύπρου στη Βιέννη και την Κύπρο.

Ο Νικόλας Κωσταντίνου, ο οποίος έχει τιμηθεί με τον τίτλο Steinway-Artist, έχει την ικανότητα να εντυπωσιάζει το κοινό, τόσο με τις τολμηρές επιλογές του από το παραδοσιακό και το μοντέρνο ρεπερτόριο, όσο και με τις εμφανίσεις του με ασυνήθιστα μουσικά σχήματα. Έχει επαινεθεί από κριτικούς μουσικής ως «… καλλιτέχνης με βαθύτατα συναισθήματα, ο οποίος είναι ικανός να ερμηνεύει μουσική με ολόκληρη την ψυχή και το είναι του» και οι ερμηνείες του έχουν χαρακτηριστεί ως «κολοσσιαίες» και «δραματικές».

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ | Κανονικά €15 | Μειωμένα* €10 (Μέλη LMS, συνταξιούχοι, μαθητές και φοιτητές με ταυτότητα, στρατιώτες)

>> Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:00. Εισιτήρια ΕΔΩ & Καταστήματα Stephanis

astrofeggia970.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close