Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2024
Δρόμοι γύρω από την Πλατεία του Παλιού Πυρήνα της Έγκωμης κλείνουν για την κυκλοφορία των οχημάτων και μετατρέπεται η Πλατεία σε δημόσιο χώρο για διασκέδαση μικρών και μεγάλων με μουσική και τραγούδι.
Μια βραδιά γεμάτη κύκλους και νότες.
Οι δράσεις ξεκινούν με απογευματινή ποδηλασία, η όποια θα έχει τρία σημεία έναρξης με τελικό προορισμό το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και ακολούθως την Πλατεία του Παλιού Πυρήνα της Έγκωμης. Το πρώτο σημείο έναρξης είναι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Καλλιπόλεως (Αγλαντζιά), το δεύτερο σημείο στην Πλατεία Ελευθερίας (Λευκωσία) και το τρίτο σημείο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Έγκωμη). Οι ποδηλάτες μπορούν να συμμετέχουν στην ποδηλασία από όποιο σημείο επιθυμούν.
Συνάντηση/Εκκίνηση Πανεπιστήμιο Κύπρου - Καλλιπόλεως: 19.20 -19.30 - ΕΔΩ
Συνάντηση/Εκκίνηση: Πλ. Ελευθερίας/Παλαιό Δημαρχείο - 19:00-19:10 - ΕΔΩ
Διαδρομή από περιοχές της Λευκωσίας, του Αγίου Ανδρέα, Αγίου Παύλου, Αγίου Δομετίου, Έγκωμης (όπου υπάρχουν και μπορούμε θα χρησιμοποιηθούν ποδηλατόδρομοι) και θα καταλήξουμε στο χώρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις 19:45 περίπου. Η διαδρομή είναι περίπου 8Km αρκετά εύκολη για όλους!
Με το τέλος της ποδηλασίας οι συμμετέχοντες και όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνική μουσική και τραγούδια από κύπριους καλλιτέχνες στην Πλατεία (Πλάκα) στον παλιό πυρήνα της Έγκωμης κάτω από τον έναστρο ουρανό.
Το Europe Direct Λευκωσίας - Πανεπιστημίου Κύπρου και το Ευρωπαϊκό έργο EUHeyDay θα έχουν περίπτερο για ενημέρωση του κοινού σχετικά σε με το Έργο, την Πολιτική Συνοχή και την ΕΕ. Επίσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν το παιχνίδι του EUHeyDay μέσω των κινητών τηλεφώνων τους και θα μπούνε σε κλήρωση για να κερδίσουν ένα ποδήλατο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται από την εταιρεία NEXT BIKE αριθμός ποδηλάτων για δωρεάν χρήση 1 ώρας για όποιον το επιθυμεί καθώς και από την εταιρεία BOLT αριθμός scooter για δωρεάν χρήση 20 λεπτών για κάθε νέο συνδρομητή.
Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι η ενίσχυση της συμμετοχής της τοπικής κοινότητας σε υγιείς και φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες καθώς και η ενθάρρυνση των πολιτών να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Παράλληλα υποδεικνύεται στους φοιτητές η ποδηλατική σύνδεση μεταξύ των Πανεπιστήμιων της πόλης μας.
Στην πλατεία, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Super Fm θα μας κρατήσουν συντροφιά με γνωστές ελληνικές επιτυχίες και οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το face-painting και τις μπαλονοκατασκευές που θα υπάρχουν δωρεάν στο χώρο.
Μεταξύ των παρευρισκόμενων θα γίνει κλήρωση με δώρο 1 ποδήλατο, 4 μηνιαίες συνδρομές για ενοικίαση ποδηλάτων από την εταιρεία NEXT BIKE και 5 κουπόνια για μία ώρα χρήση SCOOTER από την εταιρεία BOLT.
Σχετικά
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!
Κατακλυσμός στο Πισσούρι με Καραντώνη και Χατζήμιχαηλ
Ραντεβού στην παραλία Πισσουρίου για έναν Κατακλυσμό γεμάτο μουσική, χορό και όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα
Week Agenda: Τα καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου, μεγάλες μουσικές συναντήσεις και ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις δίνουν ρυθμό στις μέρες της εβδομάδας