Δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2024
Η Κρίστια ως καλλιτέχνης αρέσκεται να πειραματίζεται με διάφορα υλικά και θέματα. Τα έργα της έχουν κριτική ματιά σε κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα. Επιπλέον, η καινούργια αυτή σειρά έργων είναι εμπνευσμένη από τις αναμνήσεις και την ανθρώπινη φιγούρα ως κύριο πρωταγωνιστή. Σ’ αυτή τη σειρά τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι λαδομπογιές σε καμβά.
Η συγκεκριμένη έκθεση είναι μια εγκάρδια εξερεύνηση αναμνήσεων, ένα θέμα με το οποίο ασχολήθηκε εκ βάθος από το 2022 έως το 2024. Μέσω μιας σειράς έργων ζωγραφικής, προσκαλεί κάθε θεατή να συνδεθεί με τις δικές του προσωπικές εμπειρίες και προβληματισμούς ανάμνησης, αλλά και αναζητήσεις από το παρελθόν με φάρο το παρών σε ένα αόριστο ορίζοντα σκέψης.

Κοιτάζει πέρα από το προφανές και αναζητά την προσεκτική παρατήρηση από τους θεατές. Η πρόκληση είναι οι θεατές να δημιουργήσουν γέφυρες με το παρελθόν καλώντας στην επιφάνεια του μυαλού τους προσωπικές τους αναμνήσεις.
Στόχος της ζωγράφου είναι να εμπνεύσει όσους βλέπουν τη δουλειά της να κοιτάξουν πιο προσεκτικά τον κόσμο γύρω τους αλλά και τον εσωτερικό τους κόσμο για τη χαμένη μας αθωότητα.

Η Κρίστια Ανδρέου είναι ζωγράφος κυπριακής και βουλγάρικης καταγωγής. Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1994 στη Λευκωσία. Από το 2008 έως το 2010 σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Κύπρου στη Λεμεσό, αποκτώντας το πτυχίο GCE Fine Art. Το 2012 σπούδασε στη Βουλγαρική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Σόφιας, βελτιώνοντας τις δεξιότητές της στην ακαδημαϊκή ζωγραφική. Το 2016 απέκτησε πτυχιακό τίτλο Καλών τεχνών από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας στο Μπρίστολ. Το 2018 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία, σε πρόγραμμα βασισμένο στις Πρακτικές Σύγχρονης Τέχνης.
>> Εγκαίνια Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου γκαλερί Γκλόρια Λευκωσία, 7.30μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 4 Οκτωβρίου (Δευτέρα 6-8μ.μ., Τρίτη-Παρασκευή 10.30π.μ.- 12.45μ.μ. & 6-8μ.μ., Σάββατο 10.30π.μ.- 12.45μ.μ.)
Τα εγκαίνια θα τελέσει η εικαστικός Χουρίγκ Τοροσιάν.
Σχετικά
Η Κύπρος συμμετείχε στην 61η Μπιενάλε Βενετίας με τη Μαρίνα Ξενοφώντος
Η εικαστική γλώσσα της Ξενοφώντος διερευνά ζητήματα μνήμης και αθέατων ιστοριών του κυπριακού χώρου σε ευρύτερα κοινωνικά και πολιτισμικά συμφραζόμενα
Εγκαίνια της έκθεσης “Η Τριλογία του Παραθερισμού” του Χριστόδουλου Παναγιώτου
Mια ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση για το Ξενοδοχείο Μινέρβα, Πλάτρες, με νέα έργα σε ανάθεση από το Pylon Art & Culture
66 φωτογραφίες από 28 φωτογράφους, σε δημιουργικό διάλογο με την ποίηση
Στην έκθεση φωτογραφίας “Echoes of Trees – Between Image and Verse”/ «Αντηχήσεις Δέντρων – Ανάμεσα στην Εικόνα και τον Στίχο».
«A disappearing act, an erroneous camouflaging»: Νέα ατομική έκθεση του Λεόντιου Τουμπουρή
Η έκθεση κινείται ανάμεσα στη μετάβαση και την παύση, φωτίζοντας τις σωματικές και ψυχολογικές εντάσεις
The Greatest Nation Ever: Ο Yeti παρουσιάζει φαντασιακά σύμπαντα ισχύος και πίστης στη Λεμεσό
Τα έργα συγκροτούν κόσμους ρευστούς και μεταβαλλόμενους
Μάτια να βλέπουν και χέρια να αγγίζουν: Αναδρομική έκθεση για τη Νίνα Ιακώβου στη Λάρνακα
Η σχέση της με την κυπριακή γη και τα υλικά της, τον πηλό, την πέτρα, τα ίχνη της χειρονομίας, διατρέχει ολόκληρο το έργο της
Η Isnotgallery contemporary παρουσιάζει την ομαδική έκθεση-θεσμό της!
Contemporary Art Under Pressure: Έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, με ανώτατη τιμή πώλησης τα €500
Μεσόγειος: Έκθεση χαρακτικής με έργα της συλλογής Αντρέα Νίκολας
Το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία φιλοξενεί έργα διαφόρων τεχνικών και μεθόδων μέσα από τα οποία προβάλλονται πόλεις της Μεσογείου και ιστορικά γεγονότα.
INTERIOR: Τα νέα γλυπτικά έργα του Φάνου Κυριάκου επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία του χώρου
Μια εξερεύνηση της αντίληψης μέσα από μορφές, υφές και ισορροπίες
Rouan Gallery: Παρουσιάζει ομαδική έκθεση επτά σύγχρονων καλλιτεχνών
Η έκθεση φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό μια πολυδιάστατη εμπειρία, όπου η ζωγραφική, η υφή, το χρώμα και η προσωπική αφήγηση κάθε καλλιτέχνη συνυφαίνονται σε έναν ενιαίο, αλλά πολυφωνικό διάλογο
Παρουσιάζεται στο Παραλίμνι η έκθεση φωτογραφίας "Υφές Παραλιμνίτικες"
Το έργο Υφές Παραλιμνίτικες αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια συλλογής και καταγραφής ενδυμάτων που διασώζονται στο Παραλίμνι
«Between Imagination and Hope»: Το Ινστιτούτο Γκαίτε διοργανώνει την τέταρτη έκδοση του KunstRaumGoethe
Στο πλαίσιο της έκθεσης υπάρχει παράλληλο πρόγραμμα εργαστηρίων, ξεναγήσεων και προβολών