25-26 November 2024
Μουσική , Συναυλίες & Events

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο: Οι καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν τα διαχρονικά του τραγούδια

Συμπράττει η ορχήστρα "Ρυθμός

Δημοσιεύτηκε στις 09 Οκτωβρίου 2024

Με στόχο να ξανοιχτούμε στους πολλαπλούς ορίζοντες των στίχων του Νίκου Γκάτσου, που γίνονται σύνορο και ακτή για την ανθρώπινη ψυχή, στις 25 και 26 Νοεμβρίου θα συναντηθούμε σε δυο συναυλίες στην Κύπρο, αφιερωμένες στον ποιητή που προτίμησε για την ποίησή του τη μορφή που τραγουδιέται.

Ο Νίκος Γκάτσος στιχουργός, αρθρογράφος, μεταφραστής, γνήσιος και μεγάλος ποιητής, που με τον τρόπο του βοήθησε στην εξύψωση της καλλιτεχνικής ποιότητας του λαϊκού τραγουδιού και έδειξε ανεπανάληπτα δείγματα της ποιητικής ιδιοφυίας και στιχουργικής δεξιοτεχνίας του στα εκατοντάδες τραγούδια που έγραψε για τους καλύτερους συνθέτες της εποχής μας.

Ο Μπάμπης Στόκας, η Μυρτώ Βασιλείου η Άννα Χρυσάνθου και η Ορχήστρα «Ρυθμός» θα ερμηνεύσουνε τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική των σημαντικότερων Ελλήνων συνθετών όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Χριστόδουλος Χάλαρης, καθώς και του συνθέτη Νίκου Χιώτογλου, ο οποίος παρέδωσε πρόσφατα στη δισκογραφία τον κύκλο τραγουδιών του ποιητή «Η παγωμένη θεατρίνα».

Όλοι οι συντελεστές υπόσχονται μια γιορτινή συναυλία με τον λόγο του ποιητή να είναι στα χείλη ερμηνευτών και ακροατών κάθε ηλικίας συντροφεύοντας τους παλαιότερους και ενθαρρύνοντας τους νέους.

* Από το τραγούδι "Ματωμένο φεγγάρι", γραμμένο για την Κύπρο, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Είναι το πρώτο τραγούδι στη δισκογραφία της Μαρίας Φαραντούρη.

Τραγουδούν: Μπαμπης Στόκας, Μυρτώ Βασιλείου, Άννα Χρυσάνθου
Νίκος Χιώτογλου: διεύθυνση - πιάνο
Σταυρός Κουσκουρίδας: κλαρίνο-φλάουτο-φλογέρα
Ανέστης Λουλούδης: κιθάρα-μαντολίνο
Δημήτρης Γκαβαρδίνας: τύμπανα
Γιάννης Καραμανιώλας: μπάσο
Μιχάλης Καζάνας: μπουζούκι

Σημείωση: Η προπώληση των εισιτηρίων για το θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία γίνεται από την ticketmaster.cy και για το Ριάλτο στη Λεμεσό γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Ριάλτο https://rialto.interticket.com/

Πληροφορίες: 99059257

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τιμές: €25
Εξώστης: €22

>> Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30.

>> Τρίτη 26 Νοέμβριου, Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού, 20:30.

800x538 Niko1.png

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close