Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2024
Το Κέντρο Νεότητος Ορούντας διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Παραγεμωστού και Παραδοσιακών Γεύσεων Ορούντας και μας προσκαλεί στο χωριό την Κυριακή 10 Νοεμβρίου από τις 11.00-18.00.
Άλλωστε το παραγεμωστό αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ορουντιώτικης κουζίνας. Ένα παραδοσιακό φαγητό που μόνο όσοι το γευτούν μπορούν να αναγνωρίσουν τη γευστική του αξία. Πρόκειται -σε περίπτωση που δεν ξέρεις- για ένα πιάτο με βασικά συστατικά το ρύζι και το αρνί (με κανέλα και νερό) που ψήνεται για περισσότερες από 8 ώρες σε ξυλόφουρνο. Στο χωριό συνηθίζεται να παρασκευάζεται κάθε Πάσχα και κάθε Χριστούγεννα καθώς φέρει έντονο άρωμα παράδοσης.
Στο φεστιβάλ λοιπόν θα απολαύσεις δωρεάν παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα, το φημισμένο παραγεμωστό, ζεστό τραχανά, ζιβανία, κρασί και αλλαντικά. Εκεί θα βρίσκεται και η αγαπημένη μας τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου φτιάχνοντας τις δικές της νοστιμιές.
Θα βρεις επίσης σουβλάκια, λουκουμάδες και πουρέκια, τα οποία θα χαρίσουν σε όλους μία γεύση από κυπριακή παράδοση και κουζίνα.
Επίσης θα έχει ζωντανή μουσική, από τον Γιώργο Βανή και την παρέα του, κρητικό γλέντι με τον Γιάννη Σοφίλλα καθώς επίσης και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.
Κυριακή 10 Νοεμβρίου, Ορούντα, 11.00-18.00. Είσοδος: €5 (παιδιά κάτω των 6 δωρεάν). Πληροφορίες: 99760907.


Σχετικά
Το πιο όμορφο ανοιξιάτικο wine party θα στηθεί στο οινοποιείο Ζαμπάρτας
Ένα απόγευμα γεμάτο μουσική, κρασί, φύση και ανεβασμένη διάθεση.
Το Sun Fiesta φέρνει το πιο fun τετραήμερο του καλοκαιριού!
Τέσσερις ημέρες γεμάτες μουσική, street food, luna park, παιδικές δραστηριότητες και ατελείωτη διασκέδαση υπόσχεται το Sun Fiesta που θα μετατρέψει το Kolossi Park στον απόλυτο summer προορισμό.
Κατακλυσμός Λάρνακας 2026: Όλα όσα θα γίνουν αυτές τις έξι ημέρες πολιτισμού και παράδοσης
Για έξι συνεχόμενες ημέρες, από την Παρασκευή 29 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026, η Λάρνακα θα πλημμυρίσει μουσική, παράδοση και γιορτινή διάθεση
1ο Φεστιβάλ Παιδιού Αλάμπρας: Ένα απόγευμα γεμάτο παιχνίδι, χαμόγελα και παιδικές εκπλήξεις!
Φουσκωτά, face painting, κρυμμένος θησαυρός, χειροτεχνίες, γλυκά και πολλές δραστηριότητες περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο πιο χαρούμενο οικογενειακό event του Ιουνίου
15ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας: Μάθε με κάθε λεπτομέρεια τι θα γίνει φέτος στη διοργάνωση
Μουσική, παραδοσιακές γεύσεις, δημιουργικά εργαστήρια, παιδικό θέατρο και μεγάλη συναυλία με Γιώργο Τσαλίκη και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο πιο αρωματικό φεστιβάλ της Κύπρου.
Εσύ φέτος το καλοκαίρι θα πας στο «Συναθκιόν» στο Κοιλάνι;
Μουσική, δημιουργία, street food και καλοκαιρινό vibe δίπλα στο ξωκλήσι της Αγίας Μαύρης σε ένα ολοήμερο gathering γεμάτο τέχνη και όμορφες στιγμές
5o Φεστιβάλ Ντομάτας Παρεκκλησιάς: Αφιέρωμα σε δύο μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και όλα όσα θα μας διασκεδάσουν στη φετινή διοργάνωση
Το 4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ελιάς & Παράδοσης επιστρέφει στον Αναλιόντα
Mια μεγάλη γιορτή γεμάτη κυπριακές γεύσεις, μουσική, πολιτισμό και αυθεντικές εμπειρίες
Μια γιορτή γεμάτη παιδικά χαμόγελα στήνεται στον Λουβαρά
Το Περιφερειακό Φεστιβάλ Παιδιού επιστρέφει με παιχνίδια, μουσική, φουσκωτά, δραστηριότητες και πολλές εκπλήξεις για όλη την οικογένεια
Το Φεστιβάλ Γάλακτος (μόλις) ανακοίνωσε ημερομηνία
Μάθε λεπτομέρειες για το φετινό Φεστιβάλ Γάλακτος
Τρία ξεχωριστά φεστιβάλ κερασιού μάς καλούν φέτος τον Ιούνιο στην κυπριακή ύπαιθρο
Τρία αγαπημένα φεστιβάλ επιστρέφουν φέτος πιο γευστικά και πιο γιορτινά από ποτέ