Μουσική , Music News

Μεταμοντέρνος και πολυρυθμία περιγραφούν το νέο άλμπουμ του Μαυρουδή Τρούλλου και της Rachel Talitman

Ο Μαυρουδής και η Rachel ερμηνεύουν τον Διαλογισμό του Michel με βαθιά πνευματικότητα και εντυπωσιακά εκφραστικό ηχόχρωμα

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2024

Αφιερωμένο στη Rachel Talitman και συνεργάτες της Μαυρουδή Τρούλλο, Jean-Marc Fessard, Daniel Rubenstein και Ensemble Mendelssohn, ο Καναδό/Βέλγος συνθέτης και μαέστρος γεννημένος το 1958, Michel Lysight έγραψε έναν κύκλο έργων γύρω από την άρπα. Ο Michel είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του μεταμοντέρνου κινήματος μουσικής.

Michel-Lysight.jpg

Το έργο του Equinox από όπου είναι εμπνευσμένος και ο τίτλος του άλμπουμ, γράφτηκε ειδικά για αυτήν την πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση. Ένα έργο με ένα μελωδικό μοτίβο που αργότερα δημιουργει έναν διάλογο μεταξύ άρπας και κλαρινέτου. Τόσο η Rachel όσο και ο Jean-Marc εντυπωσιάζουν με τις εκφραστικές τους ικανότητες. 

Μια άλλη παγκόσμια πρεμιέρα σε αυτό τον το δίσκο είναι το Concerto Grosso για κλαρινέτο, φαγκότο, άρπα και ορχήστρα εγχόρδων που γράφτηκε επίσης το 2023 και είναι αφιερωμένο στους Rachel Talitman, Jean-Marc Fessard και ΜαυρουδήΤρούλλο. Οι λυρικές και εκφραστικές γραμμές του κλαρινέτου και του φαγκότου συγχωνεύονται με τα γρήγορα αρπέτζιο της άρπας Το τρίτο μέρος του κοντσέρτου ανοίγει με το ραφινάτο τενόρο ρετζίστρο του Μαυρουδή. Η κατέντζα της άρπας στο τρίτο μέρος ερμηνεύεται απο την Rachel με καθαρότητα και δεξιοτεχνία.

Το άλμπουμ  ολοκληρώνεται με τα έργα Tanka για κλαρινέτο και άρπα, Enigma για κλαρινέτο, φαγκότο και άρπα, Minimal Harp και Meditation για φαγκότο και άρπα. Ο Μαυρουδής και η Rachel ερμηνεύουν τον Διαλογισμό του Michel με βαθιά πνευματικότητα και εντυπωσιακά εκφραστικό ηχόχρωμα. Το Energie Noire για κλαρινέτο, άρπα, κρουστά και κουιντέτο εγχόρδων δίνει έναν ενεργητικό και εντυπωσιακό επίλογο αυτού του άλμπουμ.

-Rachel Talitman - harp

-Mavroudes Troullos, bassoon

-Jean-Marc Fessard, clarinet

-Ensemble Mendelssohn 

Harp & Co. CD 505052
Released on 9th August 2024

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close