Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2024
Η σειρά - φαινόμενο Game of Thrones που απέκτησε εκατομμύρια θαυμαστές μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του The Hollywood Reporter, η Warner Bros σχεδιάζει «αθόρυβα» τουλάχιστον μία ταινία που θα διαδραματίζεται στο επικό σύμπαν του συγγραφέα George R.R. Martin.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρότζεκτ είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και προς το παρόν δεν υπάρχει σκηνοθέτης, ηθοποιός ή σεναριογράφος που να συνδέεται με την παραγωγή.
Η κίνηση αυτή μπορεί να σηματοδοτεί μια αλλαγή στρατηγικής. Οι showrunners της σειράς Game of Thrones (David Benioff και Dan Weiss) ήθελαν ως γνωστόν να ολοκληρώσουν τη σειρά με τρεις ταινίες μεγάλου μήκους αντί για την τελευταία σεζόν που προβλήθηκε το 2019.
Ο Martin ήταν επίσης θετικός στην ιδέα μιας ταινίας και το 2014 δήλωνε στο The Hollywood Reporter ότι είχαν πέσει στο τραπέζι διάφορες ιδέες. Αλλά εδώ και καιρό, το HBO αντιδρούσε, προτιμώντας να παραμείνει στη σειρά.
Πέρα από τις αλλαγές στις τάξεις των στελεχών του ΗΒΟ, από το 2019 οπότε και έπεσαν οι τίτλοι τέλους του Game of Thrones, άλλαξε και το τοπίο στη βιομηχανία, με τις ταινίες να εμπνέουν σειρές.
Όπως συνέβη με το spinoff του HBO The Penguin (από το σύμπαν του The Batman), την επερχόμενη σειρά Dune: Prophecy μετά την επιτυχία των δύο ταινιών Dune του Ντενί Βιλνέβ, τη νέα τηλεοπτική εκδοχή των μυθιστορημάτων Harry Potter, τις νέες ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αλλά και την τηλεοπτική σειρά The Rings of Power. Το 2022, κυκλοφόρησε το «House of the Dragon», ενώ το 2025 αναμένεται η σειρά πρίκουελ A Knight of the Seven Kingdoms.
Με πληροφορίες από Hollywood Reporter
Σχετικά
Οι 5 νέες ταινίες της εβδομάδας: Από το “Top Gun” μέχρι τον κόσμο του Guy Ritchie
Το cult αεροπορικό έπος επιστρέφει 40 χρόνια μετά στις αίθουσες, ενώ action, animation και rock ντοκιμαντέρ κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Το «Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 3» φέρνει μια νέα εποχή για τη Μία Θερμόπολις
Η Αν Χάθαγουεϊ επιστρέφει ως βασίλισσα της Τζενοβίας και, σύμφωνα με τη σκηνοθέτρια Αντέλ Λιμ, οι fans μπορούν να περιμένουν «πολλές απολαυστικές επιστροφές» από το original cast.
Αρχίζει απόψε το Φεστιβάλ των Καννών: 22 ταινίες που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Φοίνικα -Οι ελληνικές συμμετοχές
Με τη φιλόδοξη κωμωδία εποχής του Πιερ Σαλβαντορί, «La Vénus électrique», ανοίγει σήμερα η αυλαία του 79ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
Μια μαγική βραδιά θερινού σινεμά έρχεται κάτω από τα αστέρια με το «The Whale»
Η βραβευμένη ταινία «The Whale» προβάλλεται κάτω από τα αστέρια, σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με pizza, snacks και ατμόσφαιρα καλοκαιρινού σινεμά
BBC: Ποιοι θα υποδυθούν τους Beatles στη νέα σειρά «Hamburg Days»
Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960, μέσα στα ασφυκτικά κλαμπ της συνοικίας Σανκτ Πάουλι στο Αμβούργο
Ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το «The Batman: Part 2»
Επιτέλους, μετά από καιρό, ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από την ταινία, οι οποίες μας παρουσιάζουν ένα παγωμένο Γκόθαμ.
Hocus Pocus 3: Επίσημα στα σκαριά η ταινία - Επιστρέφουν οι 3 βασικές πρωταγωνίστριες
Η ανάπτυξη της τρίτης ταινίας είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2023
Πέντε νέες πρεμιέρες φτάνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από το πολυαναμενόμενο «Mortal Kombat II» και το σκοτεινό horror «Hokum» μέχρι Billie Eilish σε 3D και animated περιπέτειες για όλη την οικογένεια, η νέα κινηματογραφική εβδομάδα έχει επιλογές για κάθε γούστο
Τρέιλερ «Tony»: Ή πώς ο Άντονι Μπουρντέν έγινε ο... Άντονι Μπουρντέν
Origin story μιας πολυδιάστατης προσωπικότητας, ταραχώδους ζωής και ιδιαίτερων ταλέντων, από τον Ματ Τζόνσον του «BlackBerry»
The Marina Experience: Ένα 3ήμερο με θερινό σινεμά, φαγητό και δραστηριότητες, δίπλα στη θάλασσα
Όλα όσα σε περιμένουν τον Ιούνιο στη Μαρίνα Λεμεσού
«Narnia: The Magician’s Nephew» – Το 2027 στους κινηματογράφους η νέα επική ταινία του Netflix
Με Μέριλ Στριπ, Ντάνιελ Κρεγκ, Έμα Μάκι, Κάρεϊ Μάλιγκαν. Η ταινία βασίζεται στο θρυλικό πρώτο βιβλίο του C. S. Lewis που εκδόθηκε στις 2 Μαΐου 1955 και είναι το origin story των Χρονικών της Νάρνια.
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα
Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.