Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2014
Ο πολυβραβευμένος Δανός σκηνοθέτης Lars von Trier ("Breaking the Waves", "Dancer in the Dark") προκαλεί αντιδράσεις και ενυπώσεις μέσα από το νέο του φιλμ. Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf, Christian Slater, Willem Dafoe και Uma Thurman είναι μερικά από τα ονόματα που θα δεις στην ταινία, η οποία λόγω της μακράς διάρκειας της έχει χωριστεί σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος η ταινία μας συστήνει τη Joe (Charlotte Gainsbourg) μια ιατρικά διαγνωσμένη νυμφομανή, η οποία αφηγείται την ιστορία της σε έναν άγνωστο άνδρα ονόματι Seligman (Stellan Skarsgard). Ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ, ο Seligman ανακαλύπτει τη Joe κακοποιημένη σε ένα σοκάκι. Την παίρνει μαζί του στο σπίτι του, την περιποιείται και ενδιαφέρεται να ακούσει την ιστορία της. Ο Seligman ακούει με προσοχή, καθώς η νυμφομανής γυναίκα ξεκινά να αφηγείται σταδιακά και χωρισμένη σε κεφάλαια, τη δαιδαλώδη και περίπλοκη ιστορία της ζωής της, με εντυπωσιακές και αποκαλυπτικές λεπτομέρειες. Η ταινία περιέχει προκλητικές σκηνές σεξ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί "πορνό". Εντούτοις έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο τολμηρές ταινίες που έγιναν ποτέ και έχει ήδη προκαλέσει παντού θύελλα συζητήσεων διχάζοντας κοινό και κριτικούς. Παρά το προκλητικό της θέμα, η ταινία προσφέρει μία σοβαρή ματιά σεξουαλικής απελευθέρωσης, διανθισμένη με αρκετές δόσεις μαύρου χιούμορ. Είναι γεμάτη αναφορές στην τέχνη, τη μουσική, τη λογοτεχνία, αλλά και την θρησκεία, απαιτώντας ουσιαστικά από τον θεατή να μη μείνει στο πρώτο, ίσως ηδονοβλεπτικό, επίπεδο θέασης, αλλά να γίνει κοινωνός του οράματος ενός σπουδαίου καλλιτέχνη.
-
Cine Studio
30 Μαΐου 2014
31 Μαΐου 2014
01 Ιουνίου 2014
02 Ιουνίου 2014
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
03 Ιουνίου 2014
Σχετικά

Το «Downton Abbey» ανοίγει τις πύλες του και μάς υποδέχεται για μια τελευταία φορά
Όπως και να’χει, το «Donwton Abbey: The Grand Finale» άνευ Μάγκι Σμιθ – δύσκολο να αναπληρωθεί η απουσία της

Νέες ταινίες στη μεγάλη οθόνη: Ό,τι παίζει τώρα στα σινεμά της Κύπρου
Δράση, γέλιο, συγκίνηση και μεγάλες πρεμιέρες, όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα

"Jaws": 50th Anniversary Screening στον κινηματογράφο Πάνθεον
Eπετειακή προβολή της θρυλικής ταινίας του Steven Spielberg, για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την κυκλοφορία της

Οι 4 ταινίες που θα δούμε στο θερινό σινεμά της παλιάς Λευκωσίας
Η πιο όμορφη αυλή της παλιάς πόλης, ετοιμάζεται για προβολές και τον Ιούλιο

Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Μέριλ Στριπ, Αν Χάθαγουεϊ, Έμιλι Μπλαντ και πάλι μαζί
Επιστρέφει και ο απολαυστικός Στάνλεϊ Τούτσι. Νέα άφιξη ο Κένεθ Μπράνα. Τα γυρίσματα αρχίζουν αυτή την εβδομάδα

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν
Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»

Το Πάνθεον προβάλει την νέα παραγωγή του καταξιωμένου Ιταλού σκηνοθέτη Nani Moreti
Η "Βιττόρια" σε 5 καλοκαιρινές προβολές στην Κύπρο

Οι καλύτερες και χειρότερες επιδόσεις στο φετινό box office
Οι πωλήσεις εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κατά 18% από το 2024 αλλά η κινηματογραφική βιομηχανία απέχει ακόμη πολύ από τη δυναμική της προ-κορονοϊού εποχής.

Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times
Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο

Μετά το «Avatar» ο Τζέιμς Κάμερον κάνει ταινία για τη Χιροσίμα
«Θέλω να γυρίσω μια ταινία που θα υπενθυμίζει στους ανθρώπους τι κάνουν αυτά τα όπλα και πόσο εντελώς ανεπίτρεπτο είναι έστω και να σκεφτόμαστε τη χρήση τους». Η έντονη κριτική του για το «Οπενχάιμερ» του Νόλαν.

Ο Ματ Ριβς ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το σενάριο της νέας ταινίας Batman
Το πολυαναμενόμενο σίκουελ του «The Batman» θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2027

50 χρόνια "Τα σαγόνια του καρχαρία" - Η επιστροφή ενός θρύλου στον κινηματογράφο
Με αφορμή τα 50 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της το Πάνθεον προβάλει στις 9 Ιουλίου στις την ταινία του Steven Spielberg – ‘Jaws Τα σαγόνια του καρχαρία’