Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2024
Η Τέιλορ Σουίφτ ανακηρύχθηκε ως η δεύτερη σπουδαιότερη ποπ σταρ του 21ου αιώνα, σύμφωνα με το Billboard.
Το Billboard αποκαλύπτει σταδιακά τη λίστα με «τους καλλιτέχνες που έχουν το πιο "δυνατό" αστέρι της ποπ τα τελευταία 25 χρόνια».
Η Σουίφτ μπαίνει αμέσως μπροστά από τη Ριάνα (Νο. 3), τον Drake (Νο. 4), τη Lady Gaga (Νο. 5) και την Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Νο. 6). Είναι επίσης πέντε θέσεις πιο ψηλά από τον Ye, πρώην Kanye West, με τον οποίο έχει δημοσίως κοντραριστεί για περισσότερο από μια δεκαετία. Άλλοι καλλιτέχνες από τους οποίους προηγείται η Σουίφτ είναι οι Τζάστιν Μπίμπερ, Αριάνα Γκράντε, Αντέλ και Usher.
Η Σουίφτ είχε αναδειχθεί ως η κορυφαία καλλιτέχνης του Billboard για το 2023.
Σε ένα άρθρο που εξηγούσε την επιλογή, η Hannah Dailey του Billboard είπε ότι η Σουίφτ, «τιμώντας όλα τα χαρακτηριστικά που την έκαναν διαφορετική», ήταν «σε θέση να κάμψει με δύναμη, βαρυτικά την κουλτούρα σύμφωνα με τη θέλησή της και να γίνει μία από τους μεγαλύτερους αδιαμφισβήτητους ποπ σταρ του κόσμου , παρά την κατά οκτώ χρόνια καθυστερημένη έναρξη της με τη μουσική της κάντρι».
Στο ίδιο άρθρο, το Billboard προβλέπει αντιδράσεις για το ότι η Σουίφτ δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση. «Το γεγονός ότι πιθανότατα θα ξεσπάσει διαμάχη μέσω του Διαδικτύου σχετικά με το ότι είναι μόνο ένα βήμα κάτω από το Νο. 1, είναι απλώς μια ακόμη απόδειξη της δύναμής της, αλλά ανεξάρτητα από την τοποθέτησή της δεν θα πρέπει το γεγονός να αναστατώσει τους Swifties για πάρα πολύ καιρό - ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο αργότερα στη χιλιετία ξεκίνησε η ίδια, τόσο στο είδος όσο και στη μουσική γενικότερα».
Τον Φεβρουάριο η Σουίφτ έγραψε ιστορία καθώς έγινε το πρώτο άτομο που κέρδισε το Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς τέσσερις φορές. Ανακηρύχθηκε το πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time για το 2023 και τον Οκτώβριο, το Forbes υπολόγιζε ότι είναι η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός με καθαρή περιουσία 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Σουίφτ ολοκληρώνει επίσης την εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία της Eras, την περιοδεία συναυλιών με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών. Το τελευταίο της άλμπουμ "The Tortured Poets Department" κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και έγινε το πρώτο άλμπουμ που έλαβε περισσότερες από 300 εκατομμύρια προβολές στο Spotify σε μία μόνο μέρα.
Η επιλογή του Billboard για τον Νο. 1 μεγαλύτερο ποπ σταρ του 21ου αιώνα δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά οι θαυμαστές πιστεύουν πλέον ότι θα είναι η Beyoncé, η οποία δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στη λίστα.
«Η Τέιλορ ήταν σπουδαιότερη τα τελευταία χρόνια, αλλά η Μπιγιονσέ ήταν τεράστια από τις αρχές αυτού του αιώνα», έγραψε στο Reddit ένα άτομο, το οποίο είπε ότι είναι θαυμαστής και των δύο τραγουδιστών.
Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ποπ σταρ του Billboard του 21ου αιώνα;
Ακολουθεί η πλήρης λίστα με τις επιλογές του Billboard μέχρι στιγμής για τους μεγαλύτερους ποπ σταρ του 21ου αιώνα:
25. Κέιτι Πέρι
24. Εντ Σίραν
23. Bad Bunny
22. One Direction
21. Lil Wayne
20. Μπρούνο Μαρς
19. BTS
18. The Weeknd
17. Σακίρα
16. Jay-Z
15. Μάιλι Σάιρους
14. Τζάστιν Τίμπερλεϊκ
13. Νίκι Μινάζ
12. Eminem
11. Usher
10. Αντέλ
9. Αριάνα Γκράντε
8. Τζάστιν Μπίμπερ
7. Kanye West
6. Μπρίντνεϊ Σπίαρς
5. Lady Gaga
4. Drake
3. Ριάνα
2. Τέιλορ Σουίφτ
Σχετικά
Πρωτοχρονιά στο DownTown Live με Γιάννη Μαργάρη, Κατερίνα Λαζαρίδου και Alejjos
Μια μουσική βραδιά με τρεις καλλιτέχνες και ένα stage γεμάτο ενέργεια για το πρώτο βράδυ της χρονιάς
Ο Pandelis Diamantides στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Πρόκειται για μια οπτικοακουστική παράσταση σε δύο θεματικές ενότητες, που προσφέρει μια ολιστική, μυσταγωγική εμπειρία
«Η Eurovision είναι για όλους, όποιες κι αν είναι οι απόψεις σας», λέει ο επικεφαλής του διαγωνισμού μετά τις αποχωρήσεις
Το μήνυμα του Martin Green μετά το μποϊκοτάζ χωρών εξαιτίας της συμμετοχής του Ισραήλ
Το Nemo επιστρέφει το βραβείο του στην EBU ως ένδειξη διαμαρτυρίας!
Ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει το βραβείο που κέρδισε το 2024 διαμαρτυρόμενο για τη συμμετοχή του Ισραήλ
«Have Yourself a Very Big Band Christmas»: Μία γιορτινή μουσική παράσταση από το Θέατρο Ριάλτο
Η 16μελής μπάντα ανεβάζει στη σκηνή μια ζωντανή χριστουγεννιάτικη συναυλία
Η ρεμπέτισσα Μαριώ κατεβαίνει στο Μεζοστρατί!
Μια νύχτα γεμάτη ρεμπέτικο, λαϊκό και μεράκι… όπως παλιά
Eurovision 2026: Αποχωρεί και η Ισλανδία λόγω Ισραήλ
Ολλανδία, Ισπανία, Σλοβενία, Ιρλανδία και Ισλανδία είναι οι χώρες που έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους από τον διαγωνισμό τραγουδιού λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ
Andre Rieu’s 2025 Christmas Concert στο Ριάλτο και φέτος
Αυτή την εορταστική περίοδο, η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη του Θέατρου Ριάλτο
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο OPUS Venue με Ελευθερία Ελευθερίου και Νικόλα Ντιμά
Υποδεχόμαστε το 2026 με live εμφάνιση και γιορτινή διάθεση
H Άννα Βίσση σταματάει τις εμφανίσεις στα νυχτερινά κέντρα
Ποιο είναι το επόμενο μεγάλο βήμα της;
Eurovision - ελληνικός τελικός: Πότε ανακοινώνονται τα υποψήφια τραγούδια - Πρόσωπο «έκπληξη» στην παρουσίαση
Νέες πληροφορίες για την προετοιμασία των ημιτελικών και την ανάδειξη του καλλιτέχνη ή του μουσικού σχήματος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα